Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Consultare pentru investiția de pe bulevardul Mamaia, inițiată de D&D Imobil Construct. Mai mulți vecini și-au exprimat dezacordul!(DOCUMENTE)

ro

16 Jul, 2024 17:00 287 Marime text
  • PUD-ul detaliează reglementarile urbanistice aprobate prin PUZ - HCL nr. 189/2010 cu respectarea regulamentului aferent PUZ
  • Beneficiar este SC D&D Imobil Construct SRL iar elaborator Usonia SRL
  • Suprafaţa totală a parcelei este 1.519 mp si a rezutat din alipirea a trei suprafeţe de teren
  • Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, care vizează reglementările propuse prin care vecinii își exprimau dezacordul în raport de viitoarea investiție din zonă




 
În luna mai a.c., Primăria Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic de Detaliu conform regulament aprobat prin HCLM nr.189/2010 pentru amplasamentul situat în municipiul Constanța, bulevardul Mamaia nr.151 -153.
 
PUD-ul detaliează reglementarile urbanistice aprobate prin PUZ - HCL nr. 189/2010 cu respectarea regulamentului aferent PUZ.
 
Beneficiar este SC D&D Imobil Construct SRL iar elaborator Usonia SRL.
 
Potrivit documentației, amplasamentul ce face obiectul PUD, parcela cu număr cadastral IE 252064, se află situată între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Univesitatea Ovidius, pe frontul vestic al bulevardului Mamaia, nr.151-153, între străzile 23 August şi Bibescu Vodă.
 
Reglementarile urbanistice în vigoare pentru amplasamentul studiat prin PUD au fost aprobate prin PUZ - terenul deliminat de strada 23 August, BD.Mamaia, strada Bibescu Vodă și strada Chiliei, conform HCLM nr. 189/06.09.2010.
 
Conform Regulamentului de urbanism aferent PUZ aprobat şi precizărilor din Certificatul de urbanism nr. 2037/31.08.2022, obtinerea autorizatiei de construire pentru amplasamentul studiat este condiţionată de elaborarea şi aprobarea unei documentatii de urbanism de tip Plan urbanistic de detaliu.
 
Prezentul Plan Urbanistic de detaliu preia şi detaliază reglementările urbanistice aprobate pentru amplasamentul studiat, situat pe bulevardul Mamaia, nr.151-153. Proiectul are la baza Certificatul de Urbanism nr. 2037/31.08.2022 eliberat de Primaria Municipiului Constanţa.
 
 
Amplasamentul studiat se afla în partea de Est a municipiului Constanta, pe bulevardul Mamaia, nr.151-153, între amplasamentelele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa si Univesitatea "Ovidius", pe frontul de Vest al bulevardului la o distanţă de cca.400metri de plajă, 300metri de Spitalul Militar de Urgenţă Constanta. Amplasamentul este situat la o distanţă de cca.1000metri de intersectia bulevardului Mamaia cu bulevardul Tomis (zona Capitol) si la cca.1500metri de intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Soveja (Delfinariu).
 
Acesta face parte din cartierul Tomis II fiind situat în extremitatea estică a acestuia în contact cu cartierul Universitate.
 
Din punct de vedere morfologic, amplasamentul face parte din insula urbană delimitată de bulevardul Mamaia, strada 23 August, strada Bibescu Vodă si strada Chiliei, formată din lotizări pentru locuinte individuale cu regim de înălţime P-P+2. Parcela cu număr cadastral IE 252064, ce face obiectul prezentei documentaţii, este proprietate privată a S.C.D&D Imobil Construct SRL, conform Act de alipire nr. 667/15.05.2020, fiind delimitată cadastral de următorii vecini: La nord- Str. 23 August -domeniu public de interes Iocal - La sud — strada Bibescu Vodă - domeniu public de interes local - La est - bulevardul Mamaia - domeniu public de interes local - La vest vecin "neidentificat" conform precizărilor din Actul de alipire nr. 667/15.05.2020, respectiv două parcele cadastrale situate pe strada 12 August nr.3 si strada Bibescu Vodă, nr.4.
 
Suprafaţa totală a parcelei este 1519mp si a rezutat din alipirea a trei suprafeţe de teren-parcele, respectiv:
 
Terenul în suprafaţa de 939mp, (conform actelor), respectiv de 946mp (conform măsurătorilor cadastrale) situat în municipiul Constanţa, bld. Mamaia nr. 151, judeţul Constanţa, înscris în CF nr. 230041 (nr. CF vechi 48306) a localităţii Constanţa, conform Încheierii nr. 63492/01.07.2015 dispusă de O.C.P.I. Constanţa.
 
Terenul în suprafaţa de 369,28mp, (conform actelor), respectiv de 371mp (conform măsurătorilor cadastrale) situat în municipiul Constanţa, bld. Mamaia nr. 153, judeţul Constanţa, înscris în CF nr. 217178 (nr. CF vechi 123741) a localităţii Constanţa, conform Încheierii nr. 63920/16.06.2016 dispusă de O.C.P.I. Constanţa.
 
Terenul în suprafaţa de 200mp, (conform actelor), respectiv de 202mp (conform măsurătorilor cadastrale) situat în municipiul Constanţa, strada 23 August nr. 1, judeţul Constanţa, înscris în CF nr. 206309 (nr. CF vechi 108025) a localităţii Constanţa, conform Încheierii nr. 45628/13.04.2018 dispusă de O.C.P.I. Constanta.

Publicul a fost invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile online pe site-ul municipalității până la 28.05.2024.
 
Municipalitatea a publicat raportul informării și consultării publicului
 
Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, care vizează reglementările propuse, după cum urmează:

Prin adrese nr.104998/27.05.2024 și 105031/27.05.2024 (identice), formulate de Ismail Elfuat, se transmite dezacordul cu privire la propunerea PUD, fiind vizate următoarele aspecte: pe parcursul construirii noului imobil și a garajelor subterane, va fi afectată structura de rezistență, fundația, pereții, imobilului din imediata vecinătate aflat în proprietatea petentului; intrarea și ieșirea autoturismelor, conform propunerii PUD, se va face tot în vecinătate, respectiv pe str. 23 August, generând vibrații, poluare fonică, noxe; având în vedere supraaglomerarea zonei, generată de fluxul de autoturisme ale riveranilor, ale clienților de la restaurantul învecinat (lipsit de locuri de parcare) și ale studenților de la Universitatea "Ovidius", se propune reevaluarea soluțiilor de intrare/ ieșire a autoturismelor din subsol către o altă zonă, spre exemplu, str. Bibescu Vodă, Bd. Mamaia sau două variante, pentru a degaja traficul; spațiile comerciale propuse la parterul noului imobil vor genera un flux suplimentar de autovehicule pentru care vor fi necesare noi locuri de parcare.

Prin sesizarea nr.105343/28.05.2024 formulată Dumitru Maria, Cheleșu Gheorghe, Cheleșu Maria, Cheleșu Dima, Cheleșu Elena, reprezentați prin Cabinet de avocat Stelian Nurciu au fost  transmise următoarele obiecțiuni referitoare la propunerile PUD: riscul la care va fi expus imobilul petenților, având în vedere că imobilul propus va avea 3 nivele de subsol, pentru care se vor realiza lucrări de forare la mare adâncime; înălțimea foarte mare a noului imobil va umbri imobilul petenților pentru care lumina soarelui vine pe fațada cu deschidere spre construcția propusă; în imobilul peteților locuiesc persoane în vârstă, netransportabile, pentru care fereastra este singura posibilitate de a se bucura de aer curat și lumină naturală; se solicită efectuarea studiului de însorire și respectarea acestuia; se solicită recalcularea distanțelelor de construire și a celorlalte limite, în funcție de anexa imobilului petenților, ce va face pe latura estică zid comun cu noua construcție; se solicită ca pe toata durata construirii să se respecte toate normele de siguranța pentru a nu se aduce atingere în nici un fel drepturilor petenților și a proprietății acestora.

Sesizările primite în perioada consultării publicului sunt anexate în copie prezentului raport, vezi „documente".
 
Modul în care solicitantul a rezolvat, intenţionează să rezolve sau se va ocupa de problemele, observaţiile şi rezervele exprimate în timpul procesului de consultare
 
Elaboratorul Planului Urbanistic de Detaliu – SC USONIA SRL – arh. Marius Șocarici, a menționat următoarele: prin documentația PUZ aprobată prin HCL nr. 189/2010 au fost stabilite reglementările de urbanism pentru amplasamentul ce face obiectul PUD, amplasament ce se supune unor reglementări diferențiate pe două zone, zona 1B care cuprinde o suprafață de teren de 200 mp (în vecinătatea imobilului din str. 23 August nr.3) și zona 4, de 1317 mp (cu deschidere pe str. 23 August, bd. Mamaia, str. Bibescu Vodă); prin proiectul PUD, pe suprafața de teren de 200 mp, nu este permisă construirea de niveluri supraterane.

Astfel între imobilul situat pe str. 23 August nr. 3 și clădirea propusă se va asigura o distanță de minimum 11.03 metri; accesul auto de intrare/ ieșire la subsolurile clădirii este prevăzut din str. 23 August din următoarele considerente: distanța mai mare de la accesul propus până la intersecția cu bd. Mamaia, față de distanța de la un eventual acces auto din str. Bibescu Vodă până la intersecția cu bd. Mamaia, ce ar putea aglomera suplimentar str. Bibescu Vodă și intersecția; sensul unic al str. 23 August către str. Chiliei care permite intrarea din bd. Mamaia și ieșirea în str. 23 August către str. Chiliei, cu distribuirea fluxurilor către mai multe străzi decât doar către bd. Mamaia. În cazul în care accesul de ieșire se realizează în str. Bibescu Vodă, toate autoturismele vor fi direcționate numai către bd. Mamaia; accesul auto din/în bd. Mamaia nu este justificat având în vedere categoria superioară a străzii față de celelalte două străzi (23 August și Bibescu Vodă) la care amplasamentul are deschidere/front stradal.

Propunerea de acces așa cum este prezentată în cadul proiectului, a primit avizul favorabil al Comisiei de circulație din cadrul primăriei; realizarea a două accesuri, unul din str. 23 August și unul din str. Bibescu Vodă presupune utilizarea unor suprafețe de teren mai mari destinate traficului auto pe amplasament și astfel diminuarea suprafeței alocate amenajării de spațiu verde; locurile de parcare necesare vor fi asigurate în subteran, fiind luate în considerare toate suprafețele destinate locuirii cât și spațiile comerciale de la parter, inclusiv sporul pentru vizitatatori; proiectul tehnic care va face obiectul etapei următoare de proiectare va stabili atât numărul de subsoluri, de apartamente, de locuri de parcare, necesare conform reglementărilor în vigoare cât și soluția optimă de fundare și măsurile necesare pentru a nu afecta vecinătățile; condiția stabilită prin PUD este ca subsolul sa fie complet îngropat pe portiunea dintre limitele de proprietate și clădirea supraterană și să respecte condițiile geotehnice, fără a prejudicia vecinătățile; documentația PUZ pe baza căreia se întocmeste proiectul PUD permite un regim de înălțime de P+M+5-6, ce presupune doar retragerea etajului 6.

Proiectul PUD presupune un regim de înălțime P+M+4+5R+6R, cu retrageri suplimentare ale etajului 5 și 6. Față de imobilul din str. Bibescu Vodă nr. 4, se propune diminuarea regimului de înălțime la P+M+4; regimul maxim de înălțime va fi atins numai către bd. Mamaia, fiind impuse retrageri succesive ale etajelor 5 și 6 pentru a nu exista diferențe mari de înălțime către fondul construit existent în vecinătate; pentru varianta de mobilare urbanistică a amplasamentului a fost întocmit un studiu de însorire, parte integrantă din documentație, din care rezultă că imobilul propus nu afectează perioda minimă de însorire a clădirii învecinate; pentru obținerea ulterioară a autorizației de construire, se va realiza un nou studiu de însorire care să confirme respectarea cerințelor legale; referitor la zidul comun cu anexa existentă pe str. Bibescu Vodă nr. 4, se menționează că prin PUD nu este permisă alipirea nivelurilor supraterane la anexa existentă; pentru nivelurile subterane au fost aplicate retragerile minime prevăzute de Codul Civil.



Despre D&D Imobil Construct SRL
 
Conform termene.ro, platformă consultată miercuri, 5 iunie 2024, D&D Imobil Construct SRL a fost fondată la data de 14 martie 2008, are sediul în comuna Baia, județul Tulcea, pe strada Republicii nr. 3, iar obiectul de activitate este „intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și cu semifabricate”.
 
În anul 2023, firma a înregistrat o cifră de afaceri egală cu 46.026.637 de lei și un profit egal cu 195.044 de lei.
 
Asociatul unic al D&D Imobil Construct SRL este Constantin Nicioală, care este prezent și în funcția de administrator.
 
Datele de pe termene.ro arată că el mai este prezent și în: Nicioală Constantin Persoană Fizică Autorizată, Union Beach Business SRL, Union Premium Spa Nord SRL, Union Nord Sand SRL și Cooperativă Agricolă Baia – Dobrogea.
 
D&D Imobil Construct SRL are încheiate 10 achiziții directe și două achiziții publice.
 
În secțiunea „documente” puteți studia atât Planul Urbanistic de Detaliu supus consultării publice dar și raportul informării și consultării publicului, privind Planul Urbanistic de Detaliu – construire imobil 3S+P+4R+5R+6R, Bd. Mamaia nr. 151-153, inițiator D&D Imobil Construct SRL.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

 
Citește și:

Imobiliare Constanța Plan Urbanistic de Detaliu, în consultare publică. O nouă investiție pe bulevardul Mamaia, realizată de D&D Imobil Construct SRL (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii