Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:31 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un nou proiect imobiliar pe terenul fostei baze RATC dezvoltat de Cambela Prod SRL, în consultare publică! (DOCUMENT)

ro

26 Jun, 2024 17:00 3290 Marime text
  • Proiectul imobiliar vizează un ansamblu multifuncțional, cu locuințe colective și servicii, în imobile de până la 24 de etaje, vezi secțiunea „documente”
  • În data de 19 iulie, va avea loc dezbaterea publică pentru această investiție
  • Publicul este invitat să transmită observații și propuneri până pe 20.07.2024 în vederea stabilirii cerințelor de elaborare
  • Zona ce a generat prezenta documentație, în suprafață de 85 888 mp, cuprinde, conform Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța, două zone de reglementare: ZRCC1 și ZRV2b
 




 
Anunțul privind elaborarea PUZ – ansamblu multifuncțional - locuințe colective, comerț, birouri, servicii – Str. Chiliei, Municipiul Constanța, inițiat de Cambela Prod SRL se află începând de astăzi în consultare publică pe site-ul Primăriei Constanța.
Proiectul imobiliar vizează un ansamblu multifuncțional, cu locuințe colective și servicii, în imobile de până la 24 de etaje, vezi secțiunea „documente”.

În data de 19 iulie, va avea loc dezbaterea publică pentru această investiție.

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri până pe 20.07.2024 în vederea stabilirii cerințelor de elaborare.

Planul Urbanistic Zonal prevede realizarea unor circulații carosabile și pietonale în interiorul insulei urbane ce a generat prezenta documentației care relaționează principalele artere perimetrale existente, respective strada Soveja, Strada Chiliei și Strada Panait Cerna din municipiul Constanța.


Zona ce a generat prezenta documentație, în suprafață de 85 888 mp, cuprinde, conform Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța, două zone de reglementare: ZRCC1 și ZRV2b.

Prezentul regulament preia, detaliază și adaptează specificului temei de proiectare prevederile PUG, prin delimitarea terenurilor ce fac obiectul proiectului în Unitatea Teritorială de Referință UTR A – Pol de dezvoltare urbană ce cuprinde funcțiuni rezidențiale, turistice, de birouri, comerciale, de servicii și dotări, spații verzi și de agrement, ce cuprinde cele două subzone funcționale menționate.

Profilele străzilor propuse sunt de minim 12 m – compuse din carosabil de 7,00 m și trotuare de minim 3,00 m.

Pentru realizarea sistemului de circulații carosabile și pietonale va fi necesar transferul suprafețelor aferente în domeniul public. Este prevăzut, astfel, transferul unei suprafețe de 11 837,43 mp (16,11%) din totalul suprafeței terenului, potrivit documentației lansate în consultare publică.
În ceea ce privește parcajele, potrivit PUZ, acestea vor fi asigurate atât la sol în clădiri de parcare supraterană cât și în subteran, desfășurându-se pe maxim 3 niveluri.


Înălţimea maximă admisibilă a clădirilor va fi Rh maxim = P+24E (100 m).

Propunerea urmărește realizarea unui ansamblu format din: Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări, clădiri de parcare etc) cu regim de înălțime 3S+P+2E – 3S+P+5E, cu o înălțime maximă de 16,00 - 20,00m; Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări etc)cu regim de înălțime 3S+P+2E – 3S+P+10E, cu o înălțime maximă de 35,00m; Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări etc)cu regim de înălțime 3S+P+12E, cu o înălțime maximă de 43,00m; Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări etc) cu regim de înălțime 3S+P+15E, cu o înălțime maximă de 55,00m; Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări etc) cu regim de înălțime 3S+P+4E – 3S+P+20E, cu o înălțime maximă de 80,00m, respectiv imobil ce cuprinde funcțiunile de hotel, apart-hotel, birouri, comerț, servicii – accent de înălțime cu regim de înălțime 3S+P+24E, cu o înălțime maximă de 100,00m.

Observațiile vor fi transmise în scris, prin e-mail – primarie@primaria-constanta.ro – sau prin Poșta Română, la adresa Primăria Municipiului Constanța, Bulevardul Tomis nr. 51, etaj 2, cam. 212, Biroul de Planificare Urbană, sau pot fi depuse la Registratură, la Centrul de Informare Cetățeni din incinta City Park Mall.

Comunicarea raportului consultării va fi făcută în perioada 20-30 iulie a.c.
 
 
1. UTILIZĂRI ADMISE


▪ locuințe colective, locuințe individuale;
▪ instituții, servicii și echipamente publice la nivel de cartier;
▪ sedii ale unor companii și firme, servicii pentru întreprinderi, proiectare, cercetare, expertizare, agenții
imobiliare, consultanță în diferite domenii, alte servicii profesionale;
▪ lăcașuri de cult;
▪ edituri, media;
▪ servicii sociale, colective și personale, activități asociative diverse;
▪ comerț cu amănuntul și piață agro-alimentară;
▪ supermarket și hypermarket integrate în construcțiile propuse;
▪ depozitare mic-gros pentru aprovizionare la domiciliu și pentru aprovizionarea comerțului cu amănuntul;
▪ hoteluri, pensiuni, restaurante, agenții de turism;
▪ loisir și sport în spații acoperite;
▪ amenajări de spații publice, locuri de joacă pentru copii, spații plantate;
▪ parcaje la sol și multietajate;
▪ pasarele pietonale supraterane sau subterane;
▪ grupuri sanitare publice și anexe necesare pentru gestionarea și întreținerea spațiilor publice.
 
2. UTILIZĂRI FUNCȚIONALE CU CONDIȚIONĂRI
▪ se admit la parterul clădirilor activități în care accesul publicului nu este liber numai cu condiția ca să nu fie alăturate mai mult de două astfel de clădiri;
 
3. UTILIZĂRI INTERZISE

▪ activități productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat;
▪ hypermarketuri de sine stătătoare cu suprafețe dedicate parcajelor la sol care determină întreruperi la nivelul
cursivității de parcurgere pietonală a spațiului urban;
▪ suprafețe de parcare la sol (în aer liber) de mari dimensiuni, asfaltate / betonate, pentru mai mult de 50 de mașini;
▪ stații de distribuție carburanți, spălătorii auto;
▪ construcții provizorii de orice natură;
▪ depozitare en gros;
▪ depozitări de materiale refolosibile;
▪ platforme de precolectare a deșeurilor urbane;
▪ depozitarea pentru vânzare a unor cantități mari de substanțe inflamabile sau toxice;
▪ activități care utilizează pentru depozitare și producție terenul vizibil din circulațiile publice sau din instituțiile publice;
▪ lucrări de terasament de natură să afecteze amenajările din spațiile publice și construcțiile de pe parcelele adiacente;
▪ orice lucrări de terasament care pot să provoace scurgerea apelor pe parcelele vecine sau care împiedică evacuarea și colectarea apelor meteorice.
 
Despre Cambela Prod SRL

 
Potrivit termene.ro, Cambela Prod SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în comuna Stejaru, județul Tulcea și se ocupă de comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat. Firma are mai multe puncte de lucru în Constanța și Tulcea.
 
Asociat unic și administrator este Bela Tănase, care deține și un PFA. De asemenea, Bela Tănase este administrator în Highlife Properties SRL.
 
Conform termene.ro, Cambela Prod SRL figurează cu 25 de achiziții directe (Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, UAT Comuna Stejaru, Școala Gimnazială Beidaud printre autoritățile contractante).
 

În 2022, Cambela Prod SRL a declarat 63 de angajați, profit peste 29,94 de milioane de lei, iar cifra de afaceri a depășit 1,11 miliarde de lei.
 
CONTEXT
 
Amintim că, în 2022, Curtea de Apel Galați a dat o soluție definitivă în dosarul 263/118/2018**, după ce instanța din Constanța le-a dat câștig de cauză foștilor investitori.

Magistrații gălățeni au decis să anuleze definitiv PUZ-ul privind construirea unor blocuri de 24, respectiv 39 de etaje, în zona fostei baze RATC, teren în suprafață de 94.997,56 mp.

 
În 2018, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL a prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriile de prezentare pentru patru proiecte, în vederea obţinerii acordurilor de mediu. Este vorba despre: „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 3S+P+24E+terasă circulabilă - Corp A“, „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 3S+P+24E+terasă circulabilă - Corp B“, „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 3S+P+24E+terasă circulabilă - Corp C“ şi „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 3S+P+24E+terasă circulabilă - Corp D“.

 
„Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat anumite neconformități tehnice care generează posibile aspecte de nelegalitate ale PUZ-ului respectiv, cum ar fi cele legate de lipsa unor avize sau nerespectarea unor anumite termene în elaborarea și aprobarea PUZ-ului. Urmare a sesizării trimise de catre ISC, Instituția Prefectului a trebuit să-și exercite rolul legal. Instanța a hotărât să respingă acțiunea, iar Instituția Prefectului, ulterior, a depus recurs, apreciind că aspectele sesizate reprezentau motiv de nulitate absolută a actului atacat și nu una relativă”, a fost punctul de vedere transmis la vremea respectivă de către reprezentanții Instituției Prefectului Constanța către cotidianul nostru.

Reclamanți în dosar au fost Instituția Prefectului – județul Constanța și Liga pentru Drepturile Constănțenilor. Intimat reclamant este Ovanesian Felicia Nadina, iar pârâți sunt Consiliul Local Constanța și Bogaris Residential Rom Cuatro SRL – fosta SC Habbitania SRL. Intervenienți sunt MCF Construct 2000 SRL, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, Banco Santander SA – fosta Banco Popular Espanol SA.
 
„În motivare, s-a arătat că proiectul a fost pe introdus pe ordina de zi suplimentară, s-a refuzat unicului consilier care a manifestat un minim de interes în verificarea documentației abia primite această posibilitate, primarul a făcut presiuni pentru adoptarea hotărârii în chiar ședința în care a fost propus, fără nicio amânare. În tot municipiul București nu există nici măcar o singură clădire cu 39 de etaje, iar în cazul de fata, pârâtul a aprobat edificarea a 4 astfel de clădiri pe suprafata de 3 ha.

 
PUZ-ul reglementează edificarea a cel puțin 9 blocuri cu 24 de etaje, cu doar 3.000 locuri de parcare, ceea ce va genera sufocarea străzilor adiacente (deja blocate) prin parcarea autoturismelor proprietarilor din complexul rezidențial, dar și blocarea traficului pe toate căile circulabile, care nu sunt pregătite să preia cele peste minim 7.000 - 8.000 autoturisme generate numai de cele 9 blocuri cu 24 de etaje (urmează a fi avut în vedere inclusiv traficul generat de magazinul Lidl, deja edificat și care a determinat modificări majore ale regimului circulației în zonă)”, conform rolii.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

  
Citește și:

Un nou proiect după anularea celor cu 39 de etaje Spaniolii de la Bogaris intenționează să ridice un nou ansamblu rezidențial în zona fostei baze RATC din Constanța

Blocuri de 39 etaje, la Constanța Spaniolii de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL au renunțat la procesul deschis primăriei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii