Plantație de cătină, la Istria. Cine investește
Plantație de cătină, la Istria. Cine investește
28 Jan, 2023 16:12
ZIUA de Constanta
1916
Marime text
- Terenul pe care se va realiza investiția menționată este proprietate privată aparținând Laurei Iordache și lui Petricăi Iordache
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru investiția ce urmează a fi realizată de către Iordache Laura Întreprindere Individuală, la Istria.
Mai exact, APM Constanța a stabilit că trebuie realizată evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Înființare plantație cătină”, care va fi amplasat în județul Constanța, comuna Istria, satul Nuntași, parcela A282/46, lot 1.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța. Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 29.01.2023.
Terenul studiat este proprietate privată aparținând Laurei Iordache și lui Petricăi Iordache. La partea a II a B3 se menționează: imobilul face parte din patrimoniul de afectațiune al „Iordache Laura Întreprindere Individuală”, înscris în cartea funciară nr. 103798 –UAT Istria, nr. Cadastral 103798. Terenul pe care se va înființa plantația superintensivă și ecologică de cătină este reprezentat de două parcele și anume: A 282/46 și A 282/12, au documentația cadastrală întocmită și sunt intabulate în Cartea Funciară a UAT Istria. Cele două parcele sunt despărțite între ele pe latura scurtă (Nord-Sud) de un drum de exploatare (De 282/28).
Noul obiectiv de investiție face parte dintr-un proiect unitar cu 3 componente. Proiectul constă în Plantația de cătină pe Parcela A 282/42 lot 2 și Parcela A282/12 și construcție hală și utilități aferente plantației pe Parcela A282/42, lot 1. Valoarea întregului proiect (cele doua loturi cu plantația de cătină și lotul cu amenajarea infrastructurii necesare) este de 2.767.205 lei. Investiția se va realiza prin accesarea de fonduri europene. Realizarea întregului proiect se va desfășura pe o perioada de 36 de luni.
De altfel, conform studiilor, uleiul de cătină, presat la rece, încetinește îmbătrânirea pielii. Pe lângă vitamina C, vitaminele E și A face din cătină și uleiul extras din ea, cea mai bună soluție naturală pentru regenerarea pielii. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, având un puternic efect antirid. Datorită ingredientelor active din conținutul său, uleiul de cătină presat la rece vindecă pielea de arsuri (inclusiv solare), răni, psoriazis, dermatite, eczeme, acnee, herpes. Vinul de cătină poate fi considerat un remediu natural, deoarece ajută organismul vitaminizându-l, având în același timp și o acțiune tonică. Precauții sau contraindicații în consumul de cătină nu există.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Beneficiile siropului de cătină. Cum se prepară
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii