Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompele aflate în exploatare, puse în funcțiune în 1980 Conpet SA Ploiești modernizează stația de pompare a țițeilor la stația Constanța Sud

ro

14 Sep, 2024 16:36 174 Marime text
  • Municipalitatea a emis pentru Conpet SA autorizația de construire nr. 859 care constă în: Servicii de proiectare și execuție lucrări de suplimentare cu două unități de pompare stația Constanța Sud. Societatea Conpet SA  este deținută de Frâncu Traian, cu 76% din capitalul social,  Hogea George – Narcis, cu 12% din capitalul social și Topliceanu Ion-Adrian, cu 12 % din capitalul social. Administratorul firmei este Frâncu Traian.
 
SC Sitan Grup SRL a solicitat pentru Conpet SA un act de urbanism de la Primăria Constanța, necesar unor investiții pe sectorul de plajă Constanța II, subsector 7 nr. lot1.
 
Pe data de 11.09.2024, Municipalitatea a emis autorizația de construire nr. 859 care constă în: Servicii de proiectare și execuție lucrări de suplimentare cu două unități de pompare a țițeilor la stația Constanța Sud. Autorizația de construire nr. 859 este valabilă 24 de luni.
 
 
În prezent, stația de pompare a țițeiului Constanța este dotată cu două pompe principale Ebara 250x200 CHPM, 650 m3/h, echipate cu motoare de 860 kW și trei pompe Worthington 10UW14, 520 math, echipate cu motoare de 1.120 kW.
 
Pompele aflate în exploatare au fost puse în funcțiune în jurul anului  1980, având o durată de utilizare de circa 43 de ani. Datorită vechimii  utilajelor, uzate moral și fizic, precum și necesității corelării parametrilor de pompare cu producțiile de țiței obținute, se impune adaptarea sistemulul actual de pompare din punct de vedere al eficienții economică prin înlocuirea a două unități de pompare a țițeiului Constanța Sud.
 
Având în vedere costurile de operare relativ mari ale pompelor Worthington în report cu costurile de operare al pompelor Ebara, se dorește crearea posibilității de pompare preponderent cu pompe mai eficiente energetic, similare cu pompele Ebara existente și va conduce la consumuri specifice mai reduce și pentru a acoperi toate scenarele posibile pentru evacuarea tițeiului dln stația Constanța Sud.
 
Pentru modernizarea sistemului de pompare din stația Constanța Sud au fost prevăzute două pompe noi cu caracteristici similare pompelor existente Ebara deja montate în stație.
 
Pompele existente se demolează și se vor instala noile pompe  PA-003-D și PA-002-D pe fundațiie pompelor existente și conectarea acestora la sistemul de pompare existent, astfel încât să se asigure toate scenarile de pompare.
 
 

Despre Conpet SA

Potrivit termene.ro, Conpet SA are sediul în Ploiești, a fost fondată în anul 1992 și obiectul de activitate este „transporturi prin conducte”. Societatea are 63 de puncte de lucru în țară.
 
Compania este deținută de Statul Român prin Ministerul Energiei, cu 58,7162% din capitalul social, și  Alți Acționari Persoane Fizice și Juridice, cu 41,28% din capitalul social.
 
Administratorii firmei sunt Nicușor Marian Buica, Alin Mihael Dănilă, Florin Daniel Gavrilă, Cristian Florin Gheorghe, Luminița Doina Kohalmi Szabo, Oana Cristina Tănăsică, Andrei Mihai Zaman.
 
Conpet SA a raportat în 2022 o cifră de afaceri de peste 470 de milioane de lei, un profit de peste 60 de milioane de lei și 1.467 de salariați.
 
În anul 2023, firma  cu 1.414 de angajați a înregistrat o cifră de afaceri de 485.113.609 lei, un profit de 61.616.539 lei.
 
 
Despre Sitan Grup SRL
 
Înființată în anul 2004, firma are sediul social pe strada Badea Cârțan din Sinaia, Județul Prahova și se ocupă de intermedieri în comerțul cu produse diverse.
 
Societatea este deținută de Frâncu Traian, cu 76% din capitalul social,  Hogea George – Narcis, cu 12% din capitalul social și Topliceanu Ion-Adrian, cu 12 % din capitalul social. Administratorul firmei este Frâncu Traian.
 
În anul 2023, Sitan Grup SRL a avut 5 salariați, a declarat o cifră de afaceri de 4.450.902 lei și un profit de 132.110 lei.
 

 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 

Citește și:
 
APM Constanța, undă verde pentru investiție: Imobil de opt etaje, edificat de Conpet SA în Constanța
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii