Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Eforie dezvoltă infrastructura verde cu bani europeni. Două proiecte depuse la APM Constanța (DOCUMENTE)

ro

22 Aug, 2024 17:00 167 Marime text
Eforie - strada Transilvaniei. Sursa foto: google.maps
  • Două proiecte preivind transformarea verde în acțiune au fost depuse la APM Constanța de primaria Eforie.
  • Cele două proiectel vor fi amplasate în Eforie Nord, strada Orhideelor, nr. 1, Plan parcelar Proiect 11/1992 și Eforie Sud, strada Transilvaniei, nr. 25.
  • Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din Municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00.
 
Primăria Eforie
a solicitat de la APM Constanța evaluarea impactului asupra mediului pentru două proiecte „Transformarea verde în acțiune”, propuse a fi realizate în Eforie Nord și Eforie Sud.
 
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța a anunţat despre decizia etapei de încadrare. Astfel, nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectele  „Transformarea verde în acțiune”, propuse a fi amplasate în Eforie Nord, strada  Orhideelor, nr. 1, Plan parcelar Proiect 11/1992 și Eforie Sud, strada Transilvaniei, nr. 25.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din Municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 28.09.2024.
 
 
 
Proiectul vizează creșterea protecției și conservării naturii
 
 
În luna septembrie a anului 2023, Consiliul Local Eforie a votat Proiectul de Hotărâre privind privind aprobarea cheltuielilor legate de proiectul cu titlul „Green Transformation in Action”/”Transformarea Verde în Acțiune” finanțat în cadrul Programului Interreg VI-A Romania-Bulgaria Programme, Open Call For The Operations Under PO 2- Priority 2 A greener region- “ Specific objective 2.7. Enhancing protection and preservation of nature, biodiversity and green infrastructure, including in urban areas, and reducing all forms of pollution”.
 
Proiectul vizează creșterea protecției și conservării naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, și reducerea tuturor formelor de poluare. Pentru implementarea acestuia, U.A.T. Oraș Eforie a semnat și o declarație de partener principal (lider) și a aprobat ca partener în proiect localitatea Mezdra din Bulgaria.  Valoarea totală a proiectului este de 14.681.194,31 lei, iar contribuția UAT-ului este de 293.623,89 de lei.
 
 
În proiect au fost incuse trei imobile:
 
 
- imobil din Eforie Nord, amplasat pe strada Orhideelor nr. 3, plan - parcelar Proiect 11/1992, cu o suprafață de 12.000 mp din acte, măsurată 7298 mp – IE 107904 domeniu public;
 
- imobil din Eforie Nord, amplasat pe strada Orhideelor nr. 1, plan parcelar Proiect 11/1992, cu o suprafață de 3997 mp din acte– IE 107903 – domeniu public;
 
- imobil din Eforie Sud, amplasat pe strada Transilvaniei nr. 25, cu o suprafață de 3000 mp – IE 107579 – domeniu privat.
 
Firma care va oferi Servicii de consultanta in achizitii publice pentru  proiectul “Transformarea verde în acțiune" este  Centiva Solutions SRL. Contractul a fost atribuit de Primăria Eforie, prin negociere directă, pe data de 19 iulie 2024.
 
 
 
Despre Centiva Solutions SRL
 
 
Potrivit termene.ro, Centiva Solutions SRL are sediul în Brăila, obiectul de activitate este „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea” și funcționează din anul 2014. Adina Luiza Moise figurează ca asociat unic și administrator.
 
Firma a raportat pentru 2022 obținerea unei cifre de afaceri de 574.589 de lei, un profit egal cu 14.180 de lei și trei salariați.
 
Societatea a obținut, prin negociere directă, 136 de contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Orașul Eforie,  Județul Giurgiu, Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații Scanteia, OUAI Cosmești și altele.
 
În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire, dar și anunțul de atribuire a licitației.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:
 
Afaceri Constanța. Consiliul Local Eforie a cumpărat servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice. Iată de la cine (DOCUMENTE)


Cumpărări directe: Ascon Proiect 2003 SRL va elabora pentru Primăria Eforie un studiu fezabilitate pentru lucrări de mare complexitate (DOCUMENT)

Primăria Orașului Eforie, județul Constanța vinde la licitație mai multe terenuri (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii