Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:44 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectivă 2023 Investiții imobiliare ce au marcat anul. De la spălătorii trasnsformate în restaurant, la blocuri de 28 de etajele

ro

29 Dec, 2023 17:00 1972 Marime text
sursa foto: pixabay.com
Piața imobiliară din anul 2023 a fost caracterizată de o creștere a numărului de construcții noi, însă investitorii se plâng că în ultima jumătate de an vânzările nu au stat la fel de bine, ținând cont că scumpirile au dus la o drămuire mai mare a banilor de către cetățeni.
 
Județul Constanța este în continuă dezvoltare, atât în ceea ce privește edificiile rezidențiale, cât și cele non-rezidențiale. Cotidianul ZIUA de Constanța prezintă o retrospectivă a celor mai importante investiții și mișcări de pe piața imobiliară locală.
 
La început de 2023, Nova Property Development SRL a obținut două certificate de urbanism pentru investițiile pe care le realizează la Constanța. Mai exact, cele două documente CU 123 și CU 124, ambele eliberate pe data de 6 ianuarie 2023, pe parcela VN 311/2/2. Este vorba de „Construire 2 (DOUĂ) imobile cu subsol comun - C1 (S+P + 9-10) și C2 (S+P+6-7E) cu funcțiunea de locuire colectivă la parter spații comerciale , birouri și locuire colectrivă, împrejmuire, sistematizare pe verticală, amenajări peisagere și organizare de șantier” și de „Construire 2 (două) imobile cu subsol comun - C1 (S+P + 9-10) și C2 (S+P+7-8E)) cu funcțiunea de locuire colectivă la parter spații comerciale , birouri și locuire colectrivă, împrejmuire, sistematizare pe verticală, amenajări peisagere și organizare de șantier”. Cele două documente sunt valabile 12 luni.
 

Renașterea Saraesa

 
Primăria Constanța a eliberat Autorizația de Construire nr. 35 din data de 9 ianuarie 2023, pentru DCB Mamaia Development SRL, prin Denisov Liviu. Este vorba de investiția din zona Hotel Aurora din stațiunea Mamaia, teren minigolf, privind modificarea în timpul execuției a proiectului autorizat cu AC 910/2021 – continuare lucrări autorizate cu AC 1478/2009 – construire imobil D+P+8E-9Eretras – apartamente de vacanță. Documentul este valabil 24 luni. Este vorba de șantierul din imediata vecinătate a Teatrului de Vară Mamaia, care a fost început în 2009 de către Marian Crușoveanu și Liviu-Tit Brăiloiu, în asociere cu Vectra Imobiliare. Era cunoscut, la momentul respectiv, ca proiectul Saraesa, după numele fostei vile de acolo. În prezent, este un schelete de imobil început, lucrările fiind oprite de ani buni.
 
Primăria Constanța a eliberat la data de 11 ianuarie 2023 un certificat de urbanism pentru firma SC 333 SRL, care dorește să modifice imobilele deținute în centrul municipiului Constanța. Prin CU 191 din data de 11 ianuarie 2023, pe bulevardul Ferdinand nr. 38 se va modifica corpul C1 prin extindere, supraetajare, modificări interioare și modificări fațade, modificare corpuri C2 și C3 prin supraetajare, modificări interioare, desființare partială și modificări fațade, cu tot cu organizare de șantier. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.
 

Investiția din capătul străzii Bucovina

 
Prin Certificatul de Urbanism 197 dim data de 11 ianuarie 2023, Geomarco Construct SRL, prin Nejloveanu Victoria și Ștefan Ciprian Dumbravă au obținut undă verde pentru continuarea proiectului început în urmă cu mai bine de 10 ani de Niculae și Victoria Nejloveanu. Este vorba de construirea unui ansamblu cu funcțiuni mixte: locuire, turism, servicii și organizare lucrări pe strada Bucovinei FN, lot LOT 4/1 SI LOT 4/2, LOT 1, LOT 2, LOT 3, LOT 4, LOT 5, LOT 6, LOT 7, LOT 8, LOT 9, LOT 10, LOT 11, LOT 12, LOT 13, LOT 14, LOT 15, LOT 16, LOT 17, LOT 18, LOT 19,LOT 20, LOT 21 SI LOT 22. Terenul se află în capătul străzii, pe marginea taluzului, iar Niculae Nejloveanu, contactat de către cotidianul ZIUA de Constanța a precizat că a plătit deja pentru autorizație din 2019, însă nici până acum nu a primit aprobare pentru construcție. „Nu mi-au aprobat. Aceeași comisie care mi-a acceptat initial, mi-au respins. Este păcat că acel teren are un potențial ridicat”, ne-a punctat Niculae Nejloveanu. Prima etapă – pentru regimul de înălțime S+P+2E-3E, vorbim de o suprafață de teren de 9.515 mp, cu o suprafață construită de 3.161,69 mp, valoarea estimate fiind de 24.421.428,84 lei+TVA. A doua etapă – pentru regimul de înălțime S+P+3E-4E, vorbim de aceeași suprafață de teren, cu o suprafață construită de 4.256 mp, iar valoarea investiției este estimate la 34.948.308,54 lei.
 
 
Primăria Constanța a emis o autorizație de construire pentru o persoană fizică cu privire la modificarea unei alte autorizații ce vizează supraetajarea Hotelului Regal din Mamaia. Mai exact, prin AC 70 din data de 16 ianuarie 2023, pentru adresa bulevardul Mamaia nr. 471 din Constanța, se autorizează modificarea proiectului pe parcursul execuției autorizat cu AC nr. 147/2019 – reautorizare AC 2104/2013 – supraetajare imobil existent de la P+4-5E la P+7E – vilă turistică prin amenajări interioare și modificare fațade. Documentul are o valabilitate de 24 de luni. Hotel Regal din Mamaia funcționează pe firma Sela Boat SRL. Firma este fondată în anul 2003, având sediul social la Bazar Comercial Sat Vacanță, Constanța. Asociat unic este Mihăiță Vasea, iar administrator este Alexe Tănase.

 

Insula Ovidiu

 
Insula Ovidiu SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu de prezentare pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal. Schimbarea regimului funcțional al zonei studiate este necesară din punctul de vedere al investitorului – ca premisă a realizării unei zone turistice importantă în zonă, valorificarea specificului de agrement al insulei, cât și al comunității prin apariția de noi investiții și de locuri de muncă – direct implicate și conexe.
 
În prezent, pe suprafața terenului există 24 de corpuri de clădire (corp C1, C2 ... C24), însumând suprafața construită de 2.072mp. Aceste construcții răspund destinației de construcții administrative și social culturale, sau construcții anexă. Regimul de înălțime al construcțiilor este Parter. Se propune dezafectarea construcțiilor existente (corp C1, C2 ... C24). De asemenea, se propune construirea unei clădiri având funcțiunea de hotel, a unei capele precum și a doua construcții, fiecare având funcțiunea de restaurant. Se vor executa de asemenea lucrări de instalații, racord la utilități precum și lucrări de amenajare a incintei și a spațiilor verzi. Se propune aducerea amplasamentului la starea inițială ulterior efectuării lucrărilor de dezafectare și construire. Din punct de vedere juridic, terenul în suprafață de 17.288 mp și construcțiile edificate pe suprafața acestuia se află în proprietatea SC Insula Ovidiu SRL, conform Contractului de Vânzare-Cumpărare.
 
Parametri urbanistici propuși constau în introducerea în zona mixtă de servicii și turism, ceea ce înseamnă că acolo ar urma să fie construit un hotel sau o vilă turistică, cu o înălțime de până la 20 metri, adică maxim 5-6 etaje, POT = 20%, CUT = 1 și CUT volumetric = 12mc/mp. Bilanțul teritorial este alcătuit dintr-o suprafață a zonei studiate de 147.000 mp. În prezent în zona mixtă de servicii și turism sunt 0 mp, urmând, ca după reglementare, să fie 17.228 mp. Zona de agrement, în prezent ocupă o suprafață de 22.660,62 mp, urmând ca după reglementare să rămână 13.448,45 mp. De asemenea, vor fi amenajate zone de circulații navale și amenajări aferente, în suprafață totală de 5.265 mp.
 

Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord

 
Spre finele lui ianuarie, la Agenția pentru Protecția a fost depus proiectul ce privește regenerarea zonei de locuințe colective prin modificarea reglementărilor urbanistice în zona delimitată de b-dul Tomis, str. Tulcei, aleea Murelor și strada Badea Cârțan, generat de imobilul din strada Tulcei nr. 2. Este vorba de fosta Piață Roșu, cum este cunoscută de locuitorii mai vechi, unde, în prezent, funcționează un bar-club rock, un magazin alimentar și alte servicii. Este vorba de elaborarea unui PUZ pentru zona delimitată de străzile de mai sus. Inițiatori sunt Maria și Ștefan Roșu și Dumitru Marin. Practic, prin acest PUZ se dorește admiterea de funcțiuni – locuințe colective, în două subzone, una de P+4E-P+8E și una de P+4E-P+10E.  
 

Mitrană Jr., investitor la 23 August

 

În februarie 2023, APM Constanța a decis că nu trebuie efectuată evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul: „CONSTRUIRE PENSIUNE TURISTICĂ”, amplasat în județul Constanța, , comuna 23 August, satul 23 August, parcela N177/1/3, lot 7/2/1. Este vorba de proiectul imobiliar dezvoltat de către Residence Lake Tatlageac SRL, firmă controlată de fiul primarului din 23 August. Asociați, cu cote egale, sunt Ștefan Mitrana și Elena Carmen Trușcă. Mitrana Jr. este și administratorul companiei.
 
Prin Autorizația de Construire nr. 134 din data de 10 februarie 2023, pe prelungirea Bucovinei nr. 1G din Constanța, Constantin Chimișliu va edifica un imobil 2S+P+5E+6Retras cu funcțiunea de birouri și locuințe, împrejmuire teren și amenajări peisagere. Documentul este valabil 12 luni. Amintim că Agenția pentru Protecția Mediului a publicat în data de 14 martie 2022 faptul că la data de 14 aprilie 2022 a avut loc dezbaterea publică privind proiectul imobiliar al lui Constantin Chimișliu, care va construi un imobil 2S+P+5E-6 retras cu funcțiunea de birouri și locuințe, în municipiul Constanța.
 
Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru firma Practic Center SRL, care dorește să investească în cartierul Tomis III din Constanța. Este vorba de CU 502 din data de 15 februarie 2023, prin care firma amintită mai sus dorește să ridice un imobil cu regim de înălțime parter, cu funcțiunea de spațiu comercial în zona blocurilor O5-O6, lot 2, din Constanța, pe strada Soveja. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.
 

Încă un bloc pe Mamaia

 
MCF Construct 2000 SRL va edifica un bloc de șase etaje pe bulevardul Mamaia din Constanța, în apropierea Universității Ovidiu Constanța.  Prin Autorizația de Conctruire nr. 170 din data de 16 februarie 2023, pe bulevardul Mamaia nr. 161 se va construi un imobil 2S+P+6Etaje+terasă circulabilă – cu funcțiunea de locuințe colective și spațiu comercial la parter. Documentul este valabil 24 de luni. În urmă cu doi ani, Sanda Mirela Guță, proprietara terenului de pe bulevardul Mamaia nr. 161, a primit undă verde de la Mediu să ridice un bloc de șase etaje. Conform reprezentanțiilor MCF Construct 2000 SRL, o parte din terenul deținut de Sanda Mirela Guță a fost achiziționat de ei. Imobilul va avea cam 3 apartamente pe etaj, iar la parter vor fi spații comerciale.
 
În 2017, terenul de pe Mamaia este grevat de promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare autentificată, încheiată între Guță Sanda Mirela și SC Blue Bike Development SRL. Pe 29 martie 2021, la Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul prin care Sanda Mirela Guță îi cheamă în instanță pe administratorii societății Blue Bike Development - Caraivan Octavian, Petre Ștefan Cătălin şi Iorgoveanu Stere. Soluția pe scurt dată de judecătorii Tribunalului a fost următoarea: „Admite cererea. Dispune rezoluţiunea promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare autentificată sub nr. 2634/15.12.2017 la BNP Raşid Geandan. Obligă pârâta la restituirea către reclamantă a avansului în cuantum de 120.463,20 lei, sumă actualizată cu dobânda legală la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 150.000 euro, în echivalentul în lei de la data plăţii, cu titlu de daune-interese. Respinge cererea reconvenţională ca nefondată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 19.385,45 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 03.02.2021”. Ajunsă la Curtea de Apel Constanța, decizia rămâne definitive conform hotărârii din noiembrie 2021.
 

Costică Zelca de la Stop SRL ar trebui să desființeze ultimul etaj construit la blocurile din zona Primo

 
Decizie definitivă în procesul prin care SC STOP SRL dorește să oblige Primăria Constanța la eliberarea unei autorizații de construire pentru investiția din municipiul Constanța, zona Primo. Pe 20 februarie 2023, Curtea de Apel Constanța a dat următoarea soluție pe scurt: „Respinge recursul, ca nefondat. Admite cererea de intervenţie în interes alăturat intimatului-pârât. Obligă recurenta la plata cheltuielilor de judecată către intimaţii-pârâţi în cuantum de 2.261 de lei, reprezentând onorariu de avocat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi 20.02.2023. Red.jud. P.A.R - gref.AA”.
 
Mai exact, firma investitoare a pierdut definitiv în instanță emiterea autorizației de construire pentru supraetajarea bloculurilor din zona Primo. Amintim faptul că investitorul a construit de la început cinci etaje, având autorizație emisă pentru patru. Contactat telefonic, Costică Zelca a spus că va respecta deciziei instanței, iar dacă singura soluție o să fie desființarea ultimului etaj, se va conforma. Între timp, societatea caută soluții pentru intrarea în legalitate al ultimului etaj.
 
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru firma Stop SRL, care dorește să continue investiția imobiliară din zona Summerland, din Mamaia, și vizează supraetajarea cu… șapte etaje a unui imobil existent. Astfel, vorbim de Certificatul de Urbanism nr. 673 din data de 7 martie 2023, pentru investiția de pe aleea Argos nr. 3, din Mamaia, și prevede continuarea lucrărilor cu modificare de proiect autorizat cu AC 115 din 2016 pentru „Construire imobil P+1E- apartamente de vacanță” prin recompartimentări și supraetajare la regimul de înălțime P+5E-8E.
 

Antrenorul de fotbal Ioan Andone va construi un bloc în județul Constanța

 
În martie 2023, era depusă, la Mediu, documentația pentru emiterea acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de către Miculescu Niculina, Niță Ioan, Niță Corina Maria, fiind preluat, în final, de firma La Reserva Natura AG SRL. Este vorba de proiectul „CONSTRUIREA UNUI IMOBIL DE LOCUINTE COLECTIVE 2S+P+6E DUPLEX, DESTINATIA PARTIALA A PARTERULUI VA FI DESTINAT SERVICIILORR COMPLEMENTARE, ORGANIZAREA DE SANTIER SI IMPREJMUIREA TERENULUI CU RESPECTAREA PREVEDERILOR DOCUMENTATIEI DE URBANISM APROBATE”,  propus a fi amplasat in municipiul Mangalia, statiunea Olimp, str. Trandafirilor, nr. 39A lot 1+lot 2/1, nr. cadastral 112553,  judetul Constanta. La Reserva AG SRL este controlată de Ioan Andonie (cunoscut Ioan Andone), cu 33,33%, Mihnea Gheorghe Andonie, cu 33% și Andrei Alexandru Covalschi, cu 33,33%. Cel din urmă este și administrator în companie. Fostul fotbalist Ioan Andonie apare și în firmele New World Development SRL, Salubritate SA, Stactix SRL, Gramiro AG Otopeni-Residence SRL, Andosim Imobiliare SRL. Mihnea Gheorghe Andonie apare în Andodam Traditional SRL, Zagaleta Invest SRL, Gamiro AG Otopeni Residence SRL, Dacia Meridian SRL și Advance Call Center Europe SRL.
 

Stere Halep își face cramă la Ovidiu!

 
La început de aprilie 2023, cotidianul ZIUA de Constanța scria că la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depusă documentația prin care compania SNH Gold Imperial SRL, firmă deținută de familia cunoscutei tenismene Simona Halep, dorește elaborarea unui PUZ pentru introducerea în intravilan a unui lot din localitatea Ovidiu, județul Constanța, pentru construirea unei crame, cu producție, alimentație publică și spațiu comercial. Locația în care urmează să se realizeze investiția, în suprafață totală de 7700 mp din acte se află în extravilanul localității Ovidiu, jud. Constanța. Terenul are accesul auto și pietonal din drumul de exploatare latură sud vestică DE 479 și se învecinează: La nord est - De 499 La sud est: - IE 111418; De 501 La sud vest: De 479 La nord vest: IE 212163.
 
Undă verde pentru Pescăria lui Matei… la Costinești!
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa, în aprilie 2023, publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul realizat de Pescăria lui Matei SRL, la Costinești. Proiectul vizat este „Construire  imobil P+1E restaurant, construire 12 imobile parter kubix 2 – căsuțe de închiriat, amenajare zona lounge si terasa restaurant, amenajare si împrejmuire teren, organizare de șantier”, propus a fi amplasat în comuna Costinești, str. Portului, lot 1  cvartal 8a, lot 5/1, lot 5/2 si lot 6  cvartal 8a (nr. cadastral 111134), judetul Constanța. Contactat telefonic, în februarie, când a apărut primul anunț al investiției, Matei Datcu, patronul Pescăriei lui Matei, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că locația „este una foarte mișto! E ceva frumos, serios. Locația va fi una specială. Vom amenaja acolo un restaurant, și vom avea mult spațiu verde și niște căsuțe simpatice”. Legat de bani, patronul nu își face griji de o eventuală problemă spunând că va investi cât va fi necesar în viitoarea locație. De altfel, ne-a spus și când speră să fie marea deschideră. „Sper să deschidem la data de 1 mai 2024!”, ne-a mai spus Matei Datcu.
 

Șase blocuri de 11 etaje, la Constanța!

 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Alezzi Beach Resort SRL, care dorește să investească în municipiul Constanța. Documentația la care facem referire, CU 1293 din data de 26 aprilie 2023 vizează construirea a șase imobile 2S+P+10E+11Duplex cu funcțiuni administrative, funcțiuni de loisir, bioruri, funcțiuni comerciale, locuințe colective, parcări, căi de acces, amenajare peisagistică, amenajare piscină, împrejmuire teren și organizare de șantier. Documentul este valabil 12 luni. Nu este primul astfel de document obținut de firma de la malul mării. Amintim că potrivit CU 1038, din data de 4 aprilie 2023, firma amintită urmează să investească în zona Faleză Nord - Pescărie, localitatea Constanța, pentru construirea unui ansamblu rezidenția. Documentația este valabilă 12 luni.
 

Paul Nicolau (Pescobar) de la Taverna Racilor reabilitează Vila Minerva din Techirghiol

 
Pe pagina de Facebook a Tavernei Racilor Herăstrău, un cunoscut restaurant din București, apare Paul Nicolau (Pescobar) care anunță că Vila Minerva din Techirghiol, județul Constanța va fi reabilitată de către el, printr-o investiție masivă de 2 milioane de euro. Acest anunț era făcut în primăvară, iar ulterior, în octombrie 2023, APM Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de Nedsea SRL, firmă care deține cunoscutul restaurant Taverna Racilor Timișoara. Proiectul se va implementa în orașul Techirghiol, județul Constanța. 
 
Este vorba de „Extindere, modernizare, recompartimentare, schimbare de destinație – Complex Balnear și Recuperare Medicală Vila Minerva cu alimentație publică la parter și unități de cazare la etaje, refacere imprejmuire; desființare corp c2 și c3, organizare de șantier”,  amplasat in Oras Techirghiol, str. Eroilor nr. 2, jud. Constanta.  Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului - mun.Constanța, str. Unirii nr. 23. Observaţiile publicului se primesc zilnic la  sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
 
Societatea este fondată în anul 2017, iar conform termene.ro, pe anul 2022 a raportat 24 de salariați, 16 milioane lei cifră de afaceri și 5 milioane lei profit, o creștere spectaculoasă de 1154%. Sediul social este în București, pe strada Oteteleșanu nr. 3, iar activitatea principală este „Restaurante”. Viorica Nicolau este asociat unic și administrator. Ea mai apare în firmele Seafood Bistro SRL, Kunefe SRL, Fish Grill SRL, Pesconic SRL.
 

Restaurantul La Scoica din Constanța va avea o parcare nouă

 
Restaurantul La Scoica, din municipiul Constanța, va avea parcare nouă! Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa, în mai 2023, publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru investiția realizată de către Lascu Bros SRL. Proiectul vizează „Amenajare parcare la sol aferenta investitiei – restaurant La Scoica de pe str. 23 august nr. 2 lot 1+2”, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, str. 23 August nr. 4-Aprodul Purice nr. 7, jud. Constanța.
 
 
Primăria Constanța a eliberat o autorizație de construire nouă pentru firma MCF Construct 2000 SRL, care intenționează să ridice un nou bloc de 15 etaje în municipiul Constanța. Prin Autorizația emisă pe 22 mai 2023, mai precis AC 421, compania MCF Construct 2000 SRL va edifice un imobil locuințe colective S+P+15E și organizare de șantier, pe raza UAT Constanța, strada fiind nespecificată în autoruzația publicată pe portalul Primăriei Constanța. Documentația are o valabilitate de 24 de luni. Contactat telefonic, Cristian Gabriel Panait, reprezentantul MCF Construct 2000 SRL a precizat că imobilul se va construi pe partea cu Lacul Siutghiol, vis-à-vis de magazinul Dedeman, zona Baza Nautică RATC. Este vorba, așadar de un teren cu număr cadastral 250866, în apropiere de linia de apă a lacului Siutghiol, de pe raza UAT Constanța.
 

Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să ridice două blocuri de 10 etaje în Mamaia

 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Betina M SRL, care dorește să investească în Mamaia.
 
Mai exact, vorbim de CU 1610 din data de 7 iunie 2023, pentru care se dorește construirea a două imobile S+P+9-10E+et tehnic – apart hotel, locuințe colective, spații comerciale, alimentație publică la parter. Documentația este valabilă 12 luni. Conform Termene.ro, firma este fondată în anul 1994 și are raportat pentru anul 2021 o cifră de afaceri de 58.848 lei, fără salariați și cu o pierdere de peste 300.000 lei. Sediul social este la Palm Beach Hotel din Mamaia. Ca punct de lucru apare și cel din București, de pe str. Calea Victoria nr. 163. Asociați sunt Merched El Khawaja care deține 98% din capitalul social și Ghaleb Nassar, care deține 2%. Cel din urmă este și administrator.
 
Betina M SRL a fost fondată de Charbel Joseph Maroun, fostul consul onorific al Libanului la Constanţa! Amintim că anul trecut, magistrații au decis ca firmă să fie reintrodusă în activitatea comercială! Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, în dosarul 8947/118/2013.
 

UCECOM a cerut modificarea proiectului imobiliar început în 1991, în Mamaia

 
Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti - UCECOM a primit răspuns de la Primăria Constanța cu privire la investiția pe care o dorește să se realizeze în stațiunea Mamaia, la clădirea pe care o deține. Prin CU 1647 din data de 12 iunie 2023, UCECOM nu poate folosit certificatul de urbanism pentru investiția pe care o dorește la bulevardul Mamaia nr. 420C, parcela 205771, lot 2. Acolo, firma a cerut modificarea proiectului autorizat cu AC 33407/30.10.1991 pentru „Realizarea extindere spații cazare CASCOM-Mamaia” prin modificare regim de înălțime de la S+P+M+8E la S+P+M+5E, modificare compartimentări interioare, modificări fațade, împrejmuire teren și organizare de șantier. Documentația este valabilă 24 de luni.
 

Cherhanaua Pontica din Mamaia se transformă în unitate de cazare cu 3 etaje

 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Pontica Star SRL care dorește să investească în cherhanaua pe care o deține. Mai precis, vorbim de CU 1651 din 12 iunie, pentru extinderea, supraetajarea restaurantului parter existend rezultând restaurant și spații de cazare P+3E. Documentul este valabil 12 luni, fiind vizată adresa bd. Mamaia nr. 312D, unde funcționează Cherhanaua Pontica. Societatea este fondată în anul 2014 și are sediul social în Constanța, bulevardul Mamaia nr. 312D. Firma a raportat un număr de 11 salariați, cu o cifră de afaceri de 2,9 milioane lei și un profit de 851.272 lei. Conform Termene.ro, Ion Mănăilă este asociat unic, iar Olga Mănăilă este administratorul firmei. Olga Mănăilă mai apare ca administrator în Sorst Global Consulting SRL.
 
În luna mai 2015, Primăria municipiului Constanţa a emis autorizaţia de construire nr. 752 pentru beneficiarii Marius Mocanu şi Consuela Ştefania Mocanu. Obiectul autorizaţiei constă în „Construire imobil parter - restaurant şi terasă acoperită cu specific pescăresc. Investitor: SC Pontica Star SRL“. Actul este valabil până la data de 5 mai 2016. „Eu pun la dispoziţie terenul, pe care va fi ridicat acest imobil. Terenul l-am cumpărat acum câţiva ani“, a declarat avocatul Marius Mocanu în anul 2015. Facem mențiunea că Marius Mocanu a fost avocatul lui Radu Mazăre, fost primar, cât și a lui Nicușor Constantinescu, fost președinte de Consiliu Județean.
 

Firma familiei Ciote vrea să ridice un hotel de 9 etaje pe terenul unde funcționează Aristocratos Ballroom

 
Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru familia Ciote, prin firma Mirciote Perla Star SRL, care dorește să investească în stațiunea Mamaia, zona piațeta Perla. Mai precis, prin CU 1922 din data de 12 iulie 2023, firma amintită dorește construirea unui imobil P+8-9E cu funcțiunea de hotel pe un teren cu număr cadastral 227457, pe care funcționează, în prezent, cunoscutul restaurant Aristocratos. Acolo funcționează, de altfel, și multe alte centre comerciale. Documentația este valabilă 24 de luni.
 

Proiectul turnului de 28 de etaje de la Olimp

 
Imobil de 28 de etaje în Constanța. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa, în iulie 2023, publicul interesat asupra deciziei de emitere a Acordului de Mediu pentru proiectul dezvoltat de societatea Pharos Tower SRL. Este vorba de proiectul „Construirea unui imobil cu spații de locuit sezonier și servicii pentru turism, cu regim de înălțime 3S+P+28E+ETh cu respectarea prevederilor regulementului de urbanism aferent PUG” , amplasat în județul Constanța, mun. Mangalia, localitatea Olimp, str. Olimp, nr. 12. Conform raportului privind impactul asupra mediului, realizat în martie 2023, pentru investiția mai sus amintită, zona vizată de proiect se află în intravilanul municipiului Mangalia, în Stațiunea Olimp, terenul este identificat cu numărul cadastral 101758 și este proprietatea S.C. Pharos Tower S.R.L conform Contractului de vânzare-cumpărare cu Încheiere de autentificare nr. 2185/24.08.2021, N.P. Terzea-Matei Tiberiu. Suprafața terenului este de 2933 mp din acte, respectiv 2941 mp din măsurători.
 
Conform Certificatului de urbanism nr. 766/12.11.2021, folosința actuală a terenului este de teren curți construcții, conform înscrisurilor din Extras de carte funciară pentru informare, iar terenul este liber de construcții. Destinația amplasamentului conform Certificatului de urbanism emis de către Primăria mun. Mangalia, destinație stabilită prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate, este: „UTR 8- Zona de agrement Neptun, Subzona ISC3c – instituții publice și servicii de tip turistic cu regim înalt P+9E și peste, POTmax= 60% si CUTmax=4,8”; utilizări admise: hoteluri, pensiuni, agenții de turism, parcaje la sol și multietajate (…), restaurante, baruri, cogerații, cafenele, etc, biblioteci, spații libere pietonale, piste de biciclete, spații plantate, spații de expoziție, case de vacanță, spații acoperite și descoperite pentru desfășurarea activităților cultural-artistice, comerț cu amanuntul (...)”.
 
Imobilul va avea apartamente de 5 camere, 3 camere, 2 camere și garsoniere, cu un total de 198 paturi. Conform Normativului P118/1999 privind securitatea la incendii, clădirea propusă va fi o clădire foarte înaltă (H>45 m) și, în consecință, nodul vertical de circulație va cuprinde două scări (de evacuare la incendiu), două ascensoare de pompieri, două ascensoare suplimentare. Nodul vertical deservește toate etajele, de la subsol 2 la etajul tehnic superior (de peste etajul 28).
 

Autorizație de construire pentru Parohia Sf. Muceniță Filofteia din Constanța

 
Primăria Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru un lăcaș de cult din municipiu. Prin Autorizația de Construire nr. 763 din data de 14 septembrie 2023, emisă de Primăria Constanța se dorește modificarea proiectului autorizat cu AC 641/07.06.2018 pentru „Construire imobil – lăacș de cult Parohia Sfânta Muceniță Filofteia” prin lucrări executate cu nerespectarea AC 641 din 2018 conform PVCSC 50-001904 din 17 februarie 2022. Documentul este valabil 24 de luni. Amintim că a mai fost eliberat si certificatul de urbanism cu numărul 594 din data de 7 aprilie 2022, Parohia „Sfânta Muceniță Filofteia”, prin Clinciu Ioan-Adrian va modifica proiectul autorizat cu AC nr.641/07.06.2018 pentru „Construire imobil – lăcaș cult Parohia Sfânta Muceniță Filofteia” prin lucrări executate cu nerespectarea AC nr. 641/07.06.2018 conform PVCSC nr. 50-001904 din 17 februarie 2022.
 
Conform AC 641 din data de 7 iunie 2018, lăcașul de cult este ridicat pe șoseaua Mangaliei nr. 80A – zona Billa. Suprafața Construită este de 220,17 mp, suprafața construită desfășurată este de 349,53 mp, și vor fi amenajate 5 locuri de parcare în incintă.
 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, în anul 2012, Primăria Constanţa a atribuit în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului terenul în suprafaţă de 1.109 mp situat pe şoseaua Mangaliei, zona fostului magazine Billa, în vederea ridicării unui lăcaş de cult.
 

Un nou magazin Dedeman va fi construit în Constanța

 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul pe care l-a depus Prefabricate Dobrogea SRL să se supună procedurii de efectuare a impactului asupra mediului pentru construirea unui magazine Dedeman, pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța. Decizia a fost luată în toamna 2023. Este vorba de proiectul pentru construirea unui magazin comerț cu amănuntul, cabină poartă, punct conexiune electrice, post transformare, copertine, amenajări exterioare, drumuri și platforme, parcaje, lucrări tehnico-edilitare, puț apă, pilon publicitar, panouri de direcționare și reclamă, reclame pe fațadă, împrejmuire teren, amenajare spații verzi, amenajări accesuri, organizare de șantier. Amplasamentul obiectivului de investiție este localizat în intravilanul municipiului Constanța, pe B-dul I.C.Brătianu, nr.131.
 
Amplasamentul obiectivului de investiție este localizat în intravilanul municipiului Constanța, pe B-dul I.C.Brătianu, nr.131. La momentul elaborării documentației, conform extrasului de carte funciară, imobilul este ocupat de 34 de corpuri de clădire. Construcțiile industriale și edilitare ce făceau parte din fosta incintă a fabricii, cu un regim de înalțime parter, parter inalt și P+1, inactive și în stare de degradare, au fost autorizate spre desființare în baza unei proceduri separate. Lucrările au fost finalizate. Imobilul identificat cu nr. cadastral 254165, este proprietatea SC Prefabricate Dobrogea SRL, având înscris  drept de ipotecă legală în favoarea Dedeman SRL conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară. Construcția principală va avea 19.688,45 kmp, iar anexele vor fi diverse – de la gospodărire antiincendiu – 192,51 mp, cabină poartă, rafturi exterioare acoerite de 394 mp și 598 mp, copertină cărucioare, post de transformare și puncte de conexiuni electrice. Conform memoriului de prezentare, „Investiția prin programul care o fundamentează este un magazin – depozit de vânzare a diferitelor categorii de materiale de construcții- “magazin general materiale de construcții”, scopul declarat al acestui tip de comerț fiind sprijinirea constructorilor, a micilor întreprinzatori și a persoanelor fizice care vor să construiască ca un “hobby” în aprovizionarea curentă cu produse de calitate și la prețuri corecte a mărfurilor specifice acestor activități. Valoarea investiției este de 14.618.674 lei fără TVA, iar proiectul va fi implementat în 12 luni.
 

Accesul în parcarea LIDL din zona ICIL se va face cu bariere!

 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru LIDL România, reprezentată de către Hancu Bianca, vizând magazine din municipiul Constanța, strada Industriei nr. 1, zona ICIL. Conform CU 2683 din data de 5 octombrie 2023, se doreșe amplasarea de bariere automate pentru control acces în incinta centrului comercial LIDL și organizarea de șantier. Documentul are o valabilitate de 12 luni.
 

Costică Zelca poate face modificările la Hotel Oxford

 
Stop SRL a primit, în octombrie, undă verde de la Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța privind proiectul imobilar pe care îl dorește să îl realizeze la Hotel Oxford, din municipiu.
 
Mediul a decis că nu trebuie efectuată evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul imobiliar „Supraetajare cu un nivel corp parter existent – spațiu comercial – parte din imobil D+P+4E Hotel Oxford”, propus a fi amplasat în mun. Constanța, B-dul Alexandru Lăpușneanu, nr.202A.   Amintim, totodată, că Stop SRL, prin Adrian Zelca a obținut un nou certificat de urbanism de la Primăria Constanța, privind o investiția amintită la începutul verii. Conform documentației depusă la Mediu, amplasamentul este situate în intravilanul municipiului Constanța, iar administratorul hotelului a constatat nevoia unor spații suplimentare cu destinația de spații comerciale și a decis să realizeze investiția. Folosirea actuală a terenului pe care se află imobilul este de curți-construcții, iar destinația construcțiilor aflate pe amplasament este de construcții administrative și social culturale – C1 hotel Oxford D+P+4E, construcții industrial și edilitare – C2 – post trafo parter. Terenul are o suprafață de 4.686 mp și este proprietatea Stop SRL.
 

Firma administrată de un consilier local PSD a primit autorizație de construire pentru un bloc de 6 etaje

 
Primăria Constanța a emis autorizația de construire pentru Franc Estate Development SRL, care va edifica un bloc de șase etaje pe aleea Universității, din municipiu.
 
Prin AC 868 din 24 octombrie 2023, firma dorește să ridice pe aleea Universității nr. 10 din Constanța, un imobil 2S+P+supanta+6e+etaj tehnic/terasă circulabilă locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Amintim că pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, la nr. 325C, societatea Franc Estate Development SRL ridică un imobil cu funcțiunea de locuințe colective. Pentru a realiza această investiție, pe 1 octombrie 2020 au început lucrările pentru desființarea unui imobil de pe teren. Autorizația de desființare a fost eliberată pe 14 august 2020, iar termenul limită pentru finalizarea lucrărilor a fost 1 octombrie 2021. Totodată, pe 31 august 2020, a fost eliberată Autorizația de Construire nr. 1187, cu valabilitate de 48 de luni, pentru construirea unui imobil 2S+P+supantă+6E – locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter. Lucrările au început anul trecut, pe 9 septembrie, termenul de finalizare fiind 8 septembrie 2024.
 

Au fost reluate lucrările de construire a blocului de 9 etaje din Portul Tomis din Constanța

 
Astera Consulting SRL a reluat lucrările la blocul de 9 etaje pe care îl ridică în Portul Tomis din Constanța, spre finele lunii octombrie 2023, iar locuitorii se plâng de gălăgia pe care o produc muncitorii. Este vorba de edificarea unui ansamblu cu funcțiuni mixte, locuințe, spații comerciale, spații multifuncționale, alimentație publică, funcțiuni complete, cu regim de înălțime S+P+9E cu terasă circulabilă peste etajul 9. Beneficiarul investiției este Astera Consulting SRL. Autorizația 1982 din 6 noiembrie 2019 a fost prelungită pe 24 martie 2022, lucrările fiind programate a fi finalizate pe 14 iulie 2024, conform panoului afișat pe șantier.
 
Amintim că Societatea Astera Consulting SRL a obţinut pe data de 6 noiembrie 2019, de la Primăria Constanţa, autorizaţia de construire nr. 1982, care constă în „Modificare autorizaţie de construire nr. 1652 din 25.09.2013  -Modificare proiect autorizat cu AC nr. 531/12.04.2002 şi AC nr. 1442/31.08.2012 - Construire hotel cu restaurant (categorie cinci stele) cu regim de înălţime S+P+9 etaje prin completare etaje existente, iniţial retrase succesiv, respectiv etaj 8, etaj 9 şi etaj 10 tehnic), realizare căi de evacuare pentru situaţii de urgenţă, refaţadizare, reamenajarea spaţiilor exterioare din incintă, organizare de şantier prin reconfigurare structurală, recompartimentare interioară, modificări faţade, reamenajare exterioară, realizare căi exterioare de circulaţie pentru evacuare în ansamblu cu funcţiuni mixte (locuire, spaţii comerciale, spaţii multifuncţionale, alimentaţie publică, funcţiuni complexe) S+P+9e cu terasă circulabilă peste etajul 9“.
 

Hotelul Perla din Mamaia va fi desființat

 
În noiembrie 2023, Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru două proiecte dezvoltate de Inproiect SRL, care deține Hotel Restaurant Perla. Mediul a decis că nu trebuie efectuată evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectele
  • Desființare și construire corpuri servicii Hotel Perla, propus a fi amplasat in judeţul Constanţa, mun. Constanta, Statiunea Mamaia – Hotel Restaurant Perla, lot 2
  • Construire și desființare hotel, restaurant Perla și O.S.
 

Construire și desființare hotel, restaurant Perla și O.S.

 
Terenul propus pentru realizarea investiției are suprafața totală de 5139 mp, pe suprafața căruia este edificat ansamblul format din corp clădire C1, corp clădire C2, corp clădire C3, corp clădire C4 și corp clădire C5 ce se propun a se desființa. Ansamblul de clădiri, cu funcțiunea de hotel de trei stele (Hotel Perla), este construit în anul 1962. Imobilul este situat într-o zonă cu destinație majoritară de hoteluri din Stațiunea Mamaia. Regimul de înălțime al hotelului este S+P+12 E pentru corpul de clădire C2 si P pentru celelalte corpuri de clădiri.
 
Clădirea existentă C2, cu destinația de hotel, situată în stațiunea Mamaia, municipiul Constanța, este compusă dintr-un singur obiect cu regim de înălțime S + P + 12E unde în prezent funcționează: zona de așteptare hotel, circulațiile pe verticală și camerele de cazare ale hotelului.
 

Desființare și construire corpuri servicii Hotel Perla

 

Terenul propus pentru realizarea investiției are suprafata totala de 7061 mp, pe suprafața căruia este edificat ansamblul format din corp clădire C1- bucatarie, corp clădire C2-cofetarie, corp clădire C3- piscina exterioara descoperita, ce se propun a se desfiinta.
 
La data de 10 februarie 2023, Primăria Constanța a eliberat alte trei documente de urbanism pentru compania Inproiect SRL, care are ca scop modificarea unui cunoscut imobil din Mamaia.
 
Au fost eliberate următoarele trei certificate de urbanism:
  • 387  02/10/2023      SC INPROIECT SRL PRIN IONESCU VASILACHE GHEORGHE    STATIUNEA MAMAIA - ZONA PERLA SELECT, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România      DESFIINTARE SI CONSTRUIRE HOTEL    12           02/10/2024
  • 388  02/10/2023      SC INPROIECT SRL PRIN IONESCU VASILACHE GHEORGHE    STATIUNEA MAMAIA - ZONA PERLA SELECT, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România      DESFIINTARE SI CONSTRUIRE        12           02/10/2024
  • 389  02/10/2023      SC INPROIECT SRL PRIN IONESCU VASILACHE GHEORGHE    STATIUNEA MAMAIA - ZONA PERLA SELECT, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România      desfiintare hotel       12
 
Reamintim că Primăria Constanța a mai eliberat Certificatul de Urbanism cu numărul 2837 din data de 11 septembrie 2020 pentru Hotel Select, prin firma Inproiect SRL. Este vorba de un act de urbanism necesar firmei menționate mai sus, necesar proiectului „Desființare imobil existent P+4E-Hotel Select și construire imobil P+10E cu funcțiunea de apartamente de vacanță, împrejmuire teren și organiare de șantier. Hotelul se află în stațiunea Mamaia. Valabilitatea actului este de 12 luni.   La finele anului 2019, Inproiect SRL a cumpărat Hotelul Perla de la omul de afaceri Mohammad Murad, pentru aproximativ 4 milioane de euro, conform presei centrale.
 

O spălătorie auto din Constanța va deveni restaurant Subway

 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Zola Food International SRL, pe care funcționează o parte din restaurantele Subway în România. Firma dorește să investească în municipiul Constanța.
 
Prin CU 3186 din data de 28 noiembrie 2023, firma Zola Food International SRL, firma dorește schimbarea destinației din spălătorie auto în restaurant fast-food, modificări interioare și exterioare CF, concept Subway, amplasare firme și logo-uri luminoase pe fațadă, în municipiul Constanța. Nu este precizată adresa în documentul emis de primărie, iar valabilitatea documentului este de 12 luni.
 

Omul de afaceri El Ossman Fadi poate construi mai multe blocuri de 10 etaje

 
Primăria Constanţa a eliberat autorizația de construire pentru Isaran Green SRL care dorește să edifice mai multe blocuri de 10 etaje, în municipiul Constanța, pe strada Tisei. Prin AC 1085 din data de 15 decembrie 2023, firma va edifica pe strada Tisei nr. 14 următoarele: „Construire Imobil Locuințe colective D+P+10E cu spații comerciale, două imobile colective D+P+10E, circulații pietonale, parcări, spații verzi, construcții aferente echipării tehnico-edilitare, amenajare loc de joacă și organizare de șantier”.
 
Amintim că Isaran Green SRL a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța, ce vizează edificarea a trei imobile de 10 etaje, pe strada Tisei nr. 14, lot 5, din Constanța. Vorbim așadar de CU 1599 din data de 7 iunie 2023, pentru construirea a trei imobile locuințe colective D+P+10E, circulații pietonale, parcări, spații verzi, construcții aferente echipării tehnico-edilitare, amenajare loc de joacă și organizare de șantier (lucrări în trei etape). Documentul este valabil 12 luni.
 
Amintim că în anul 2022, Primăria Constanța a publicat anunțul de consultare privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal, după ce proiectul a obținut, în luna martie, avizul de oportunitate. Conform certificatului, lucrările ar urma să fie edificate în zona Andalchioi, parcela A641/2,LOT2; A641/3, LOT1; A641/3,LOT2; A6. Mai exact, pe al treilea rând de loturi de la bulevardul Aurel Vlaicu, unde se află strada Tisa. Suprafața analizată este de aproape 116.000 mp. Investitorul propune dezvoltarea unui cartier rezidențial verde, ce va dispune de un confort ridicat al locuirii și de o diversitate a funcțiunilor complementare acesteia. În prezent, terenurile ce au generat prezenta documentație sunt încadrate în categoria de folosință arabil și sunt terenuri libere de construcții.  Terenul ce a generat documentația reprezintă proprietatea privată a SC Isaran SRL, conform actului notarial nr. 3862 / 23.11.2018 și extrasului de carte funciară nr. 249761, eliberat sub numărul 152069 / 23.11.2018, fiind rezultatul alipirii a 7 parcele: teren identificat prin număr cadastral 210074, în suprafață de 7.000 mp, teren identificat prin număr cadastral 211089 și intabulat în C.F. nr. 211089, în suprafață de 9998 mp, teren identificat prin număr cadastral 234404, în suprafață de 27500 mp, teren identificat prin număr cadastral 211088 și intabulat în C.F. nr. 211088, în suprafață de 17.502 mp, teren identificat prin număr cadastral 249198, în suprafață de 46.382 mp, teren identificat prin număr cadastral 210073, în suprafață de 6.000 mp, teren identificat prin număr cadastral 210072, în suprafață de 1.600 mp. În prezent, terenurile ce au generat prezenta documentație sunt încadrate în categoria de folosință arabil și sunt terenuri libere de construcții.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:  
 
Omul de afaceri El Ossman Fadi poate construi mai multe blocuri de 10 etaje. A ieșit autorizația de construire

Autorizație de construire pentru Parohia Sf. Muceniță Filofteia din Constanța

Proiectul turnului de 28 de etaje de la Olimp, în linie dreaptă

Ce spune Niculae Nejloveanu de construcția cartierului rezidențial în capătul străzii Bucovina, din Constanța? (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii