Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teren de 500 mp din Faleză Nord, Constanța, scos la vânzare la peste 1 milion de euro

ro

02 Sep, 2024 14:39 659 Marime text
Sursă foto imobiliare.roConform platformei imobiliare.ro, un teren din Faleză Nord este scos la vânzare pentru 1.150.000 euro, având o suprafață de 500 mp. Astfel, valoarea terenului este de 2.300 de euro/mp.
 
Terenul se află pe strada Salonic, la intersecție cu strada Ion Rațiu. Conform anunțului de pe pagina de imobiliare și a imaginilor atașate acolo, există și un proiect pentru edificarea unei locuințe individuale ce se poate realiza.

Foto - imobiliare.ro
 
Terenul se află în imediata vecinătate a unui teren pe care ar fi urmat să se edifice un turn de 18 etaje. Un bloc cu 18 etaje, ce urma să fie investiția imobiliară a italienilor de la Total Financial Consulting SRL, pe strada Unirii, din cartierul Faleză Nord, a fost oprit în instanță în această primăvara 2023, Curtea de Apel Constanța hotărând să respingă definitiv recursul pentru ridicarea imobilului.
 
Amintim, în hotărârea reconfirmată de Curtea de Apel, prin care Tribunalul a oprit inițial construcția blocului, judecătorii explicaseră, printre altele, că „Tribunalul reţine că prin aprobarea documentației Plan Urbanistic de Detaliu - Imobil 2S+P+18E locuințe și restaurant, str. Unirii nr. 10 prin HCL nr. 100/28.02.2005, s-a produs în mod evident o vătămare a drepturilor şi intereselor acestora (nr., reclamanților), având în vedere că cei în cauză sunt deținători de locuințe personale în imediata vecinătate a terenului reglementat prin actul administrativ contestat, la fel şi asociațiile de proprietari constituite în scopul administrării condominiilor“.
 
În acest dosar, în primă instanță, Tribunalul a admis acțiunea reclamanților, respectiv vecinii viitorului bloc și asociațiile de proprietari din zonă, și a anulat HCL Constanța nr. 100/28.02.2005 privind aprobarea documentației PUD – Imobil 2S+P+18E locuințe și restaurant, strada Unirii nr. 10, pe terenul în suprafață de 2.950 mp proprietate particulară SC Alcor Merchant SRL. Decizia Curții de Apel Constanța, prin care a fost respins recursul Total Financial Consulting SRL, este definitivă și nu mai poate fi atacată.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Bloc cu 18 etaje, în Faleză Nord, oprit de judecători! Curtea de Apel Constanța explică de ce imobilul nu va fi ridicat (MOTIVARE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii