Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un teren arabil din comuna 23 August, introdus în intravilan pentru o investiție imobiliară. O persoană fizică a depus proiectul la APM Constanța

ro

05 Jul, 2024 17:00 3252 Marime text
  • Proiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru introducere în intravilan, parcelare şi reglementări urbanistice, teren nr CF/CAD 112453“ a fost depus la APM Constanța de Liliana Anton.
  • Documentația de urbanism propusă se corelează cu prevederile planurilor urbanistice elaborate în zona, în concordanță cu funcțiunile existente, cu vecinătățile imediate și cu solicitările populației.
 
Liliana Anton a depus la APM Constanța memoriul proiectului „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru introducere în intravilan, parcelare şi reglementări urbanistice, teren număr cadastral CF/CAD 112453“.
 
Terenul care face obiectului PUZ-ului se află în extravilanul Comunei 23 August în apropierea Lacului Tatlageac, la țărmul Marii Negre și a stațiunei Olimp, județul Constanța și face parte din extravilanul comunei 23 August.
 
Terenul este proprietatea persoanei fizice Anton Liliana, are o suprafață de 25.000 mp din acte și are următoarele vecinătăți:
- La nord – teren domeniul privat – IE 112453,
- La est – teren domeniul public – drum de acces economic DE 203,
- La sud – teren domeniu privat  – IE 117920, IE 112454,
- La vest – teren domeniu public – drum de acces economic DE 379.
 
Prezenta documentație de urbanism își propune reglementarea  prevederilor urbanistice pentru terenul în suprafață de 25.000 mp. Respectiva documentație de urbanism propusă se corelează cu prevederile planurilor urbanistice elaborate în zona, în concordanță cu funcțiunile existente, cu vecinătățile imediate și cu solicitările populației.
 
De asemenea, documentația de urbanism avizată şi aprobată de către Consiliul local al comunei 23 August conform prevederilor legale în vigoare, va deveni instrumentul de reglementare urbanistică al Primăriei comunei 23 August în activitatea de gestionare a spațiului construit din zona studiată.
 
Zona ce face obiectul documentației de urbanism, se află în extravilanul comunei 23 August, conform PUG - 23 August și are destinația de teren arabil.
 
Pe terenul ce a inițiat elaborarea PUZ - ului se dorește studierea oportunității edificării unor funcțiuni complementare cu funcțiunea de locuințe, respectiv turism, alimentație publica, comerț, servicii. Zona studiată nu are circulații amenajate corespunzător si delimitate, alei pietonale, locuri de parcare delimitate si semnalizate, nu deține racorduri la utilități
 
Având în vedere vecinătățile amplasamentului și caracteristicile țesutului urban prevăzute in zona PUZ Lacul Tatlageac si PUZ Faleza, mobilarea urbană propusă prin prezenta documentație de urbanism se încadrează în funcțiunile existente în zonă, contribuind la construirea unei imagini unitare.
 
 
Zona studiată prin PUZ are o suprafață de 28.600 mp
 
Amplasamentul beneficiază din drumul economic de acces din zona. Accesul auto si pietonal se vor realiza în zonă în urma reglementărilor propuse. Se propune amenajarea de locuri de parcare în incinta terenurilor studiate și amenajarea de circulații interioare, în incintă. Accesul în locurile de parcarese va face  direct de la stradă. Conform pofilelor transversale.
 
Aleile carosabile de serviciu vor avea lățimea carosabilului de 3,5 metri și vor fi prevăzute cu trotuare cu lățimi variabile, minim 1metru.
 
Păstrând limitele şi specificul zonelor de reglementare din PUG-ul aprobat, teritoriul regelementat, în suprafață de 25.000 mp,va fi organizat din punct de vedere operațional într-o zona de reglementare omogena – UTR-ZL  - zona locuințe, turism, alimentație publică, comert, servicii. Regimul maxim admis este  D+P+2E -11 metri.    
 
Prezentul regulament se aplică pe teritoriul cuprins în limitele drumul  DE 203  la Est, drumul DE 397/1 la Vest, proprietate privată IE 112452 la Nord si proprietatea privată IE 112454, IE 117920 la Sud. Zona studiată se găsește în extravilanul Comunei 23 August.
 
Zona luată în studiu are o suprafață de 28.600 mp, iar suprafața parcelei care a generat PUZ-ul este de 25.000 mp. Prezentul PUZ si regulamentul de urbanism aferent nu are drept scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respecta prevederile autorizației de construire. Documentația respectă legislația aplicabilă, precum și condițiile impuse prin avizele/acordurile emise de instituțiile avizatoare, astfel cum au fost solicitate prin certificatul de urbanism și prin avizul de oportunitate.
 
Prevederile prezentului RLU se aplica strict în zona analizată prin prezentul PUZ care modifică (actualizează) prevederile PUG-ului aprobat.  Ele se aplică în vederea realizării construcțiilor și amenajărilor aflate pe acest amplasament, orice modificare a prevederilor lui fiind posibilă în condițiile legii nr.350/2001 numai pe baza unui alt PUZ avizat și aprobat legal.  Prin Planuri Urbanistice de Detaliu se pot aduce modificări la prezentul regulament numai în ceea ce privește modificarea POT și a distanțelor față de limitele laterale și posterioare ale parcelelor.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Undă verde de la Primăria Constanța. Marco Chim SRL modifică blocul de pe bulevardul Mamaia

O vilă turistică din Mamaia Nord crește pe verticală. Comercial Veneția SRL așteaptă răspunsul APM Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii