Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE În echipa de organizare a SEAS în primul an petrecut la Teatrul de Stat Constanța. Sorina Toma ne spune cu ce a rămas în urma experienței (VIDEO)

ro

12 Sep, 2024 11:00 204 Marime text
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024, ediția a III-a, s-a încheiat pe 8 septembrie cu spectacolul „Ierbar”, punând punct celor nouă săptămâni în care publicul de pe litoral s-a putut delecta cu spectacole din toată țara.
 
Organizarea unui festival atât de amplu, cu o asemenea întindere, nu ar fi fost posibilă fără o echipă solidă și profesionistă în spate.

Sorina Toma, foto: ZIUA de Constanța
 
Din această echipă face parte și Sorina Toma, originară din Târgu Jiu, absolventă a Universității „Ovidius” Constanța – Facultatea de Teatru, promoția 2023 și angajată a Teatrului de Stat Constanța din martie 2024, ca regizor tehnic.  
 
Azi 12 septembrie 2024, de la ora 11:00, în cadrul unui interviu la ZIUA LIVE, ea ne oferă date din culisele SEAS, detalii despre organizare și impresiile cu care a rămas după festival.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

La debutul interviului, aceasta vorbște despre începuturile sale. 

Am început cu task-uri mici. Am început prin a centraliza informații. Apoi s-au adăugat mai multe. Am fost responsabilă de voluntari. Pentru mine a fost o parte foarte interesantă. Am făcut câte un pic din toate. 

Sorina a fost foarte entuziasmată de a face parte din SEAS. 

Am conștinetizat la final, dupa ce s-a finalizat, am realizat că în aceste două luni m-am dezvoltat în plan personal. Am avut multe de asimilat. M-a ajutat mult, mi-a redat încrederea în mine. 

Minusurile au fost că mi-a fost mie greu. Dar pi astea au fost niște încercări pe care le-am trecut. 

Aceasta vară a fost una plină pentru Sorina Toma.

A fost cea mai plină vară pentru mine. 

Stagiunea actelor spectacolului, aș spune că e ceva necesar. Oamenii veneau cu suflet, erau fericiți. - a spus Sorina Toma, angajată a Teatrului de Stat Constanța din martie 2024, ca regizor tehnic.  

SEAS a tras tinerii, aduce tinerii aproape. 

Îi ghidează, nu îi lasă să se ducă în alte zone mai nasoale. Vom avea SEAS 2025. 


Pentru vara viitoare, pentru stagiune, mi-aș dori ceva ce ține de mine, să pot să gestionez cu ce am învățat vara asta. Vara viitoare aș vrea să fiu mult mai utilă, să asimilam mai mulți oameni în SEAS. 

Despre noua stagiune

Vreau să fie gata teatrul! Începem cu o premieră. 

Toma vorbește și desopre primul proiuect de cănd a venit la teatru.


Primul proiect de când am venit la teatru, a fost foarte dificil pentru că aveam o presiune mare pe mine, pusă tot de către mine. Îmi doream să arat că pot, că sunt capabilă. Îmi doream să arat că îmi merit locul. 

La ZIUA LIVE, Sorina Toma vorbește și pasiunea pentru actorie.

Nici nu știu cum am ajuns la actorie. Din liceu, însă, am căpătat pasiunea pentru teatru. Regia tehnică mi se potrivește. Am și aptitudinile de care am nevoie. 

Am ales Constanța pentru că era singura facultate Ovidius, de care aveam feedback-uri reale. De la alte facultăți nu aveam un feedback real. Am învățat multe, am avut activități frumoase, am avut colegii pe care îi iubesc.  Am învățat și online și am încercat să facem tot ce am putut.-a mai punctat Toma. 

Toma spune despre orașul Constanța că este unul trist, cu gropi. 

Constanța are însă potențial mare, cu zone frumoase, dar orașul este atât de distrus. Eu am și termen de comparație cu Târgu Jiu, unde e mult verde, frumos. 

Toma spune că echipa teatrului a primit-o cu deschidere și căldură. 

Ervin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța mi-a fost profesor. El mi-a spus că este un post disponibil la teatru. Toți au fost deschiși și m-au primit frumos, m-au ajutat, au râs cu mine. Nu stiu dacă în alte părți echipele sunt așa, cu un suflet așa frumos. 




PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


 
Citește și:

Știri Constanța SEAS a ajuns la final. Impresiile și bilanțul festivalului de la malul mării (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii