Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apar cinci programe de studii în premieră la Universitatea Ovidius din Constanţa, începând cu anul academic 2024-2025

ro

26 Aug, 2024 09:40 248 Marime text


Universitatea Ovidius din Constanța
  • UOC se numără printre cele cinci instituiții academice din România care vor școlariza, în premieră națională, începând cu anul universitar 2024-2025, programe de studii universitare de licență în sistem dual, cu o durată de patru ani, asigurând o combinație optimă între teorie și practică.

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), pentru sesiunea de toamnă a Admiterii 2024, lansează cinci programe noi de studii universitare, atât la nivel licență, cât și master, menite să răspundă cerințelor actuale ale pieței muncii și să le ofere studenților o pregătire solidă și competitivă, transmite un comunicat din partea UOC.

UOC se numără printre cele cinci instituiții academice din România care vor școlariza, în premieră națională, începând cu anul universitar 2024-2025, programe de studii universitare de licență în sistem dual, cu o durată de patru ani, asigurând o combinație optimă între teorie și practică.

Cele trei programe sunt: Inginerie mecanică la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, Agricultură la Facultatea de Științe ale Naturii şi Științe Agricole şi Fizică tehnologică la Facultatea de Științe Aplicate şi Inginerie. În cadrul acestor programe, jumătate din timpul de pregătire al studenților să va derula în cadrul universității, iar cealaltă jumătate la operatorii economici, prin activități specifice de învățare, aplicate direct în mediul real de desfășurare a proceselor tehnice şi tehnologice.

De asemenea, oferta educațională a Universităţii Ovidius se îmbogățește cu două programe de masterat, axate pe domenii de vârf: Tehnici avansate de recuperare funcțională la Facultatea de Medicină și Ingineria vehiculelor moderne la Facultatea de Inginerie
Mecanică, Industrială și Maritimă.

Aceste programe vor asigura tinerilor dezvoltarea competențelor acumulate în ciclul studiilor de licență şi dobândirea unor noi seturi de abilități specifice, facilitând tranziția de la educație la piața muncii.

„Suntem bucuroși să anunțăm că portofoliul programelor de studii al universității noastre se diversifică cu cinci noi specializări. Acest lucru este o dovadă a importanței pe careo acordăm ancorării UOC la specificul regiunii şi  a preocupărilor de a asigura o formare profesională a tinerilor la cel mai înalt nivel, urmărind dinamica europeană şi internațională a educației”, a declarat rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Primele înscrieri la cele cinci programe se vor putea face din luna septembrie a acestui an. Informații detaliate despre procesul de admitere vor fi disponibile, în curând, pe site-urile facultăților.


Citește și:
Universitatea „Ovidius” Constanța, număr record de candidați înscriși la sesiunea de admitere din iulie 2024
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii