Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2024. ISJ Constanţa a anunţat centrele unde se desfăşoară probele scrise. Află unde vei susține examenele! (DOCUMENT)

ro

27 Jun, 2024 17:00 2492 Marime text
  • Inspectoratul Școlar Județean Constanța a publicat lista centrelor de examen pentru probele scrise și unităților școlare adondate.
  • Astfel, la nivelul județului nostru vor exista 17 astfel de centre.
  • În zona centrelor constituite, atât pe timpul desfăşurării activităţilor propriu-zise de examinare, cât şi pe timpul afişării rezultatelor, polițiștii sunt prezenți pentru informarea cetățenilor și prevenirea unor fapte ilegale.
Examenele din cadrul Bacalaureatului 2024 au început pe 17 iunie cu proba de limba română oral. În perioada 17-27 iunie 2024 are loc evaluarea competențelor, iar probele scrise se desfășoară între 1 și 5 iulie. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie.
 
 
Calendarul probelor scrise:
 
- 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
- 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
- 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
- 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
- 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
- 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
- 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale.

 
 
La nivelul județului Constanța au fost desemnate 51 de centre pentru susținerea  probelor de competențe de către cei 5.002 de candidați înscriși.
 

De asemenea, la nivelul județului Constanța au fost desemnate 17 centre de examen pentru probele scrise și un centru zonal de evaluare a examenului de bacalaureat.
 

1. La centrul de examen Colegiul Comercial „Carol I“ Constanța vor susține examenele candidații de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros“ Constanţa, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.
 
2. La centrul de examen de la Colegiul Economic Mangalia vor susține examenul candidații de la Liceul Teoretic Negru Vodă,  Liceul Tehnologic Topraisar și Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ Mangalia.
 
3. La centrul de examen de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ vor susține examenele candidații de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul“ Constanța.
 
4. La centrul de examen de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân“ vor susține examenele candidații de la Colegiul National Militar „Alexandru Ioan Cuza“, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică.
 
5. La centrul de examen de la Liceul Teoretic Murfatlar vor susține examenele candidații de la Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu“ Deleni, Liceul Cobadin, Liceul „Regele Carol I“ Ostrov, Liceul Teoretic Băneasa.
 
6. La centrul de examen de la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru“,  vor susține examenele candidații de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“.
 
7. La centrul de examen de la Liceul Economic Virgil Madgearu“ Constanța vor susține examenele candidații de la Liceul Teoretic „George Emil Palade“ Constanța, Liceul Tehnologic „Pontica“ Constanța.
 
8. La centrul de examen de la Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu Medgidia vor susține examenele candidații de la Liceul Teoretic „Anghel Saligny“ Cernavodă, Liceul Tehnologic „Axiopolis“ Cernavodă.
 
9. La centrul de examen de la Liceul Tehnologic Tomis Constanța vor susține examenele candidații de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca“ Constanța, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“ Constanța, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ Cumpăna, Liceul Energetic Constanța.
 
10. La centrul de examen de la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari vor susține examenele candidații de la Liceul Tehnologic Cogealac, Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ Ovidiu, Liceul Teoretic „Pontus Euxinus“ Lumina, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ din Mihail Kogălniceanu, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“ din Mihai Viteazu.
 
11. La centrul de examen de la Liceul Teoretic Callatis Mangalia vor susține examenele candidații de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ Eforie, Liceul Teoretic „Emil Racoviță“ Techirghiol.
 
12. La centrul de examen de la Liceul Teoretic George Călinescu Constanța vor susține examenele candidații de la Liceul Teoretic „Decebal“ Constanța.
 
13. La centrul de examen de la Liceul Teoretic Ioan Cotovu Hârșova vor susține examenele candidații de la Liceul Tehnologic „Carsium“ Hârșova, Liceul Tehnologic Crucea.
 
14. La centrul de examen de la Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța vor susține examenele candidații de la  „Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman“ Constanța, Liceul Tehnologic „Concord“ Constanţa, Liceul Educația Viitorului, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret“ Constanța, Liceul de Marină Constanța.
 
 15. La centrul de examen de la Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin Constanța vor susține examenele candidații de la Liceul Tehnologic Independența, Liceul Agricol Poarta Albă, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanța.
 
16. La centrul de examen de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu“ Medgidia vor susține examenele candidații de la Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu“ Medgidia, Liceul Tehnologic „Dobrogea“ Castelu, Colegiul Național „Kemal Ataturk“ Medgidia.
 
17.  La centrul de examen de la Liceul Teoretic Ovidius“ Constanța vor susține examenele candidații de la  Liceul Teoretic „Traian“ Constanța.
 


Menționăm că, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
- recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
- obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
 
„Examenul de bacalaureat din acest an școlar ar trebui să constituie pentru elevii noștri o probă a responsabilizării și seriozității în condiții cunoscute, dată fiind participarea la simulările județene anterioare din acest an școlar“, au transmis reprezentanții ISJ Constanța.
 
În zona centrelor constituite, atât pe timpul desfăşurării activităţilor propriu-zise de examinare, cât şi pe timpul afişării rezultatelor, polițiștii sunt prezenți pentru informarea cetățenilor și prevenirea unor fapte ilegale.
 
Toate activitățile se desfășoară în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și cu ceilalți parteneri instituționali.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Documente puteți consulta lista centrelor de examan de la nivelul județului Constanța.
 
Citește și:

 
Constanța. LIVE TEXT: Ședință Publică pentru stabilirea comisiilor de Bacalaureat (GALERIE FOTO+VIDEO)  
 
Învățământ Constanța: Profesorii implicați în Evaluarea Națională și Bacalaureat, remunerați cu mai mulți bani anul acesta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii