Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidații care și-au depus cererile de înscriere la școlile postliceale ale MAI trebuie să își completeze dosarul de recrutare până la 24 octombrie 2024

ro

12 Oct, 2024 12:50 195 Marime text
foto: Pexels
 
  • Candidații care și-au depus cererile de înscriere la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne trebuie să își completeze dosarul de recrutare până la 24 octombrie 2024, dată până la care se va desfășura activitatea de evaluare psihologică.

Candidații care și-au depus cererile de înscriere la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne trebuie să își completeze dosarul de recrutare până la 24 octombrie 2024, dată până la care se va desfășura activitatea de evaluare psihologică, transmite un comunicat din partea MAI.

Potrivit calendarului de concurs, între 1 și 6 noiembrie 2024 este programată evaluarea performanțelor fizice, iar în 9 noiembrie susținerea probei de evaluare a cunoștințelor.

Candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concurs în ordinea descrescătoare a notelor finale trebuie să se prezinte între 13 noiembrie și 23 decembrie la examinarea medicală, urmând ca la 24 decembrie 2024 să fie afișate rezultatele finale pe site-ul unității de învățământ.

Persoanele care au dorit să se înscrie la concursul pentru ocuparea unui dintre locurile scoase la concurs în unitățile de învățământ menționate au avut posibilitatea ca între  23 septembrie și 6 octombrie 2024 să depună cereri de înscriere (on-line, inclusiv sâmbăta și duminica).

La cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române au fost scoase la concurs 1.640 de locuri - 1.340, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca. Pentru acestea s-au înscris 5.403 candidați.

Pentru cele 300 de locuri scoase la concurs la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” - Boldești s-au înscris 1.100 de candidați.

Școala Militara de Subofițeri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni au scos la concurs câte 350 de locuri pentru care s-au înscris 1.628 de candidați (865 la prima unitate de învățământ, 763 la cea de a doua menționată).

Pentru cele 240 de locuri scoase la concurs la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Avram Iancu Oradea s-au înscris 600 de candidați.

„Menționăm că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 82/2024 pentru modificarea și completarea Legii 360/ 2002 privind Statutul polițistului, peste 200 de candidați la concursul de admitere la programul de studii universitare de licență la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, care au fost declarați respinși și au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere stabilită potrivit regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și potrivit opțiunilor formulate în acest scop, sunt repartizați, fără concurs de admitere, pe locuri la instituțiile de învățământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, în prima serie de școlarizare care urmează după concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Recomandăm candidaților să urmărească site-urile oficiale ale unităților de recrutare pentru a fi la curent cu eventuale anunțuri referitoare la concursurile ce vor fi susținute”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Bugetul MAI suplimentat cu 66,8 milioane lei pentru despăgubiri civile și cheltuieli curente
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii