Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general, despre supraaglomerarea unităților de învățământ din Constanța (VIDEO)

ro

09 Sep, 2024 10:20 216 Marime text
 
Luni, 09 septembrie 2024, la ora 09:30, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa a fost prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța.
 
Alături de prefectul Silviu Coșa s-a aflat și inspectorul general școlar al Inspec-toratului Școlar Județean Constanța, Mihai Sorin. 

Sorin Mihai a vorbit și despre supraaglomerarea unităților de învățământ. Aceasta punctat în cadrul declarațiilor că este vorba despre o supraaglomerare la nivel de atracții către centru. 


Supraaglomerarea unităților de învățământ este datorată unei atracții către centru, nu neapărat la nivelul întregului municipiu.- a punctat Sorin Mihai. 

La un moment, dat, administrația locală a dorit să depună un proiect pe școli verzi și acolo cirteriul de eligibilitate era dat de preluarea datelor de la INS, și prespunea o creștere a populației școlare. Nici municipiul Constanța și nici municipiul Mangalia nu au putut depune, pentru că se află în descreștere școlară. Deși la nivelul județului nu avem o scădere la nivel de populație școlară. 


Declarațiile integrale le puteți urmări în VIDEO de mai jos


 


Citește și:

LIVE de la Constanța​Prefectul Silviu Coșa și inspectorul general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii