Club al Eco Științei, înființat la Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța
Club al Eco Științei, înființat la Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța
31 Oct, 2024 13:25
ZIUA de Constanta
1661
Marime text
- Proiectul își propune să transforme educația științifică, aducând-o mai aproape de elevi prin activități practice care promovează curiozitatea, creativitatea și gândirea critică.
- Printre activitățile cheie desfășurate în cadrul clubului se numără observarea microsistemelor din Marea Neagră poducerea săpunului ecologic ori crearea de habitate prietenoase pentru animale
Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța, alături de Asociația de părinți desfașoară, în prezent Clubul Eco Științei, cu sprijinul programului Științescu, finanțat de Fundația Comunitară Galați.
Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanta a obținut o finanțare importantă de la Fundația Comunitara Galați pentru inființarea unui Club al Eco Științei, o inițiativă educațională inovatoare menită să apropie elevii de știință prin metode non-formale și activități interactive. Scopul urmărit este să ofere elevilor oportunități de explorare și aplicare practică a cunoștințelor teoretice.
Proiectul își propune să transforme educația științifică, aducând-o mai aproape de elevi prin activități practice care promovează curiozitatea, creativitatea și gândirea critică. Printre activitățile cheie desfășurate în cadrul clubului se numără observarea microsistemelor din Marea Neagră poducerea săpunului ecologic ori crearea de habitate prietenoase pentru animale.
În cadrul Școlii Gimnaziale nr. 28, a fost identificată nevoia de resurse educaționale interactive și de metode de învățare inovative care să le ofere elevilor experiențe relevante și captivante. Proiectul Clubul Eco Științei răspunde acestei necesități, oferindu-le elevilor șansa de a înțelege și aplica cunoștințele științifice într-un mod concret.
„Prin acest club, ne dorim să construim o punte între teorie și practică, dezvoltând astfel creativitatea, curiozitatea și gândirea critică a elevilor noștri. Susținem un model de educație aplicată care va motiva și implica elevii, pregătindu-i pentru o înțelegere profundă a științei și a mediului înconjurător”, a declarat coordonatorul proiectului, profesor Cristina Chivulescu.
La finalul proiectului, Școala Gimnazială nr. 28 anticipează o creștere a interesului elevilor pentru științele naturale, susținută de noile abilități practice dezvoltate și de înțelegerea îmbunătățită a conceptelor științifice. Elevii vor deveni mai conștienți de biodiversitatea din jurul lor și de responsabilitatea lor față de mediul înconjurător.
Clubul Eco Științei va fi un model de succes pentru educația ecologică, devenind un pilon important în creșterea generațiilor viitoare cu respect pentru natură și știință.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Școala Gimnazială nr.30 ”Gheorghe Țițeica”, reabilitată și modernizată. Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii