Conform sondajului lansat de FNAP-IP Părinții consideră că online-ul nu poate înlocui cursurile offline pe o perioada îndelungată
Conform sondajului lansat de FNAP-IP: Părinții consideră că online-ul nu poate înlocui cursurile offline
13 Aug, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3036
Marime text
Săptămâna trecută, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP IP) a elaborat și a lansat un sondaj cu întrebări simple și clare, pentru a avea o imagine corectă și concretă a felului în care înțeleg și își doresc părinții reînceperea școlii.
Conform informațiilor furnizate de Dan Tița, FNAP-IP sector 1 București, eșantionul celor 1.876 de respondenți de pe toate palierele – preșcolar, primar, gimnazial și liceal - au considerat:
- necesar acordul părintelui pentru participarea copilului la cursuri offline - în proporție de 69,3%
- reluarea cursurilor în mod offline – în proporție de 48,2 % în comparație cu modul online (20%) + hibrid(31,7%) care au întrunit 51,7%
- pentru elevii din grupa cu risc epidemiologic, au apreciat :
· online: 49,5%
· offline:10,1%
· la aprecierea părintelui: 40,4%
Deși 80,7% dintre respondenți sunt de acord că online-ul nu poate înlocui cursurile offline pe o perioada îndelungată, 69,9 % afirmă că decizia de a-și aduce copilul la școală trebuie să le aparțină.
În privința încrederii pe care aceștia o acordă Consiliilor de Administrație se observă că este mai mare față de cea acordată Ministerului Educației. Cu alte cuvinte, părinții știu că școală poate decide în cunoștință de cauza, ea fiind aproape de copii, profesori și părinți – cunoscând problemele și având calitatea de a aprecia riscurile în mod corect.
„În condițiile în care ne îndreptăm către descentralizare, școală trebuie sprijinită în deciziile pe care le va lua, această bazându-se pe colaborarea cu părinții pentru reprezentarea și protejarea interesului superior al copiilor”, a declarat Dan Tița.
Citește și:
Interviu cu Iulian Cristache, președintele FNAP-IP „Din toamnă, clasele vor fi împărțite în grupe de elevi care vor participa la cursuri online, alături de colegii din bănci, prin rotație”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii