Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Experiențe noi de învățare Trei profesori de la Liceul Teoretic „Traian” din Constanța au creat povești digitale și jocuri didactice la Praga (GALERIE FOTO)

ro

02 Jun, 2024 10:18 738 Marime text
  • Trei cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic „Traian” au participat în perioada, 13 mai – 17 mai 2025, la Praga, la cea de-a treia mobilitate din cadrul Proiectului 2023 - 1-RO01-KA121-SCH-000130762, corespunzătoare primului an de acreditare ERASMUS+ în domeniul educației școlare.
  • În cele cinci zile de curs, cadrele didactice au creat povești digitale, jocuri didactice și-au dezvoltat creativitatea, gândirea critică, metacogniția prin metode de predare inedite.

Educația secolului al XXI-lea stă sub semnul tehnologiei, al evoluțiilor din domeniul IT și al dilemelor deschise de inteligența artificială. În acest context, trei cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic „Traian” au participat în perioada, 13 mai – 17 mai 2025, la Praga, la cea de-a treia mobilitate din cadrul Proiectului 2023 - 1-RO01-KA121-SCH-000130762, corespunzătoare primului an de acreditare ERASMUS+ în domeniul educației școlare.

Îmbunătățirea abilităților de a utiliza metode și tehnici de predare inovatoare, centrate pe elev, dezvoltarea competențelor de utilizare a resurselor digitale, abordarea interdisciplinară și holistică au reprezentat câteva dintre temele cursului Innovative Approaches to Teaching /Abordări inovatoare ale predării.

„În cele cinci zile de curs, cadrele didactice au creat povești digitale, jocuri didactice și-au dezvoltat creativitatea, gândirea critică, metacogniția prin metode de predare inedite. De asemenea, dezvoltarea competențelor transversale a fost realizată prin lucrul pe grupe, prin „învățarea prin practică”, prin activități colaborative și reflexive“, a declarat prof. Zoia-Gabriela Bucovală
directorul liceului Traian.

Nu în ultimul rând, au fost evidențiate și tendințele moderne în evaluarea formativă a elevilor. În plus, cei 29 de participanți din șase țări (Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, România) și-au dezvoltat abilitățile de comunicare, de înțelegere mai bună a sistemelor de educație din cele șase țări, construind relații bazate pe conștientizare inteculturală și valori educaționale comune.

Rolul major al tehnologiei, al resurselor digitale, latura aplicativă și practică a informațiilor oferite elevilor, prin abordări ludice care reechilibrează nivelul abstract al conținuturilor sunt permament în atenția profesorilor din cadrul Liceului Teoretic „Traian” Constanța și reprezintă repere în construirea demersurilor didactice.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:


Profesori ai Liceului Teoretic „Traian”din Constanța la cursul Erasmus+ KA1 „Copiii cu nevoi speciale”, în Praga
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii