Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 27 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe cea de-a treia ediție a „Școlii de vară în drept și științe administrative”, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

27 Aug, 2024 11:43 215 Marime text
Universitatea Ovidius din Constanța, Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
  • La această ediție a școlii de vară participă 30 de studenți și 20 de cadre didactice de la șapte instituții de învățământ superior.

 În perioada 28 - 30 august 2024, Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), organizează, cea de-a treia ediție a Școlii de vară – Ovidius Summer School of Law and Administrative Sciences.

Deschiderea evenimentului va avea loc miercuri, 28 august 2024, de la ora 17.00, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității nr. 1), unde prof. univ. dr. Mircea Dan Bob-Bocșan, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, va susține prelegerea intitulată „Care sunt ingredientele necesare inovației în Drept? Studiu de caz: rezerva succesorală”, iar Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va susține o prelegere asupra digitalizării în administrația publică.

La această ediție a școlii de vară participă 30 de studenți și 20 de cadre didactice de la șapte instituții de învățământ superior: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Universitatea Națională „Iuri Fedkovici” din Cernăuți, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea din Oradea.


„Programul școlii de vară cuprinde prelegeri interactive, care abordează atât preocupări perene în sfera dreptului sau a științelor administrative, cât și impactul inovației asupra acestor domenii. Dincolo de simpla aprofundare a cunoștințelor dobândite pe parcursul anului sau de descoperirea unor noi teme interesante, studenții participanți vor avea șansa să concureze și să colaboreze cu colegi din toate colțurile țării”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica- Constantin, decanul FDSA.


În cea de-a treia zi a școlii de vară, studenții vor participa la un concurs de eseuri, la finalul căruia cele mai bune prezentări vor fi premiate.


Citește și:
Apar cinci programe de studii în premieră la Universitatea Ovidius din Constanţa, începând cu anul academic 2024-2025


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii