Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învățământ Constanța Viceprimarul Ionuț Rusu- „Ne așteptăm în următorii doi ani, ca până 14.000 de copii vor trebui să fie relocați“ (VIDEO)

ro

09 Sep, 2024 10:42 296 Marime text

Viceprimarul Ionuț Rusu s-a aflat alături de prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa este la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța.

Rusu a făcut și declarații la finalul evenimentului. Acesta a vorbit despre o temă de interes: relocarea de școli. 

Ne așteptăm în următorii doi ani, până 14.000 de copii care vor trebui să fie relocați, pentru că avem programul prin PNRR ,unde vor intra multe școli. 

Acesta a mai precizat că este esențial ca elevii să se bucure de cele mai bune condiții. 

Vor fi și alte programe europene. Trebuie să ne asigurăm că un numar cât mai mare de elevi să se bucure de cele mai bune condiții. Avem spații unde îi putem reloca. Trebuie să ne asigurăm ca nu se vor face ore online. 

Viceprimarul Rusu a precizat că au existat și discuții despre o soluție în cazul ăn care nu va putea fi posibilă relocarea. 

Acolo unde nu putem să îi relocăm, ca ultimă soluție, vom găsi o modalitate de micșorare a orelor, ca să se lucreze în trei schimburi. Avem tot sprijinul inspectorului general. 

Acesta a exclus modalitatea de lucru online. 

Exclus să se lucreze online! Nu ne dorim acest lucru și nu se va întâmpla -a punctat cu fermitate Rusu

Câte școli se află în reabilitare la momentu actual și ce fac elevii în momentul acesta dacă nu pot intra în unitățile de învățământ? 

Nu știu să spun un număr exact la acest moment. Este un număr mare și va și un număr și mai mare. Abia de atunci începe problema.

Noi urcăm aceste  aceste contracte de execuție, începem să le urcăm avem deja două, ne pregătim săptămâna aceasta să mai urcăm încă trei și gradual în funcție de cum se termină expertizele pentru școli urcăm caietele de sarcini.

  
Există posibilitatea ca în cursul acestui an scolar sa inxceapara relocarea elevilor din scolile intrate în reabilitare?  

Da! Vrem să găsim soluții să-i deranjăm cât mai puțin pe copii și astfel încât să nu deranjăm actul educațional. Asta e cel mai important! - a mai precizat Rusu. 


 


Citește și:

LIVE de la Constanța​Prefectul Silviu Coșa și inspectorul general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii