ISJ Constanța a solicitat ministerului suplimentarea a 60 de posturi didactice și nedidactice
ISJ Constanța a solicitat ministerului suplimentarea a 60 de posturi didactice și nedidactice
14 Oct, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3771
Marime text
Confruntat cu o situație fără precedent, învățământul românesc își arată „găurile negre”, dar și ignoranța. După ce ani la rând directorii unităților de învățământ au solicitat deblocări de posturi și au fost refuzați pe motiv de subfinanțare, iată că acum, strâns cu ușa, Guvernul a aprobat, la interval de o lună, suplimentarea cu 1.250 de posturi a schemei de personal în sistemul de învățământ preuniversitar în acest an școlar. Brusc și dintr-o dată nu s-a mai pus problema că nu sunt bani pentru educație în România, sub presiunea și pe fondul îngrijorărilor întemeiate ale profesorilor și părinților.
Într-o primă etapă, cu doar câteva zile înainte de debutul, în plină stare de alertă, a anului școlar 2020-2021, Executivul a aprobat suplimentarea cu 500 de posturi a numărului necesar pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în anul școlar 2020-2021.
Iar în ședința de la jumătatea săptămânii trecute, Guvernul României a mai aprobat suplimentarea cu încă 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
Pe fondul acestor suplimentări l-am contactat pe inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai pentru a afla care este situația în județul Constanța la acest capitol. A declarat pentru ZIUA de Constanța că a fost solicitată suplimentarea a 60 de posturi, atât didactice, cât și nedidactice, auxiliar, în urma centralizării la nivel județean a necesarului primit de la managerii unităților de învățământ. „Este necesară o analiză riguroasă a acestor solicitări, întrucât managerii de unități de învățământ fac ceea ce facem și noi, ca Inspectorat Școlar. Cerem și vrem să ajutăm managerii, dar nu știm cât ni se va aproba”.
Să sperăm că nu se va reveni asupra acestor suplimentări în momentul în care întreg învățământul românesc va trece la scenariul 3, cum se vorbește tot mai insistent în ultima perioadă, pe fondul creșterii accelerate a numărului de îmbolnăviri, scenariu în care, după cum se știe, nu va mai fi necesară prezența personalului de îngrijire sau a cadrelor din biblioteci.
Citește și:
Măsuri aprobate de Guvern în al 12-lea ceas 500 de posturi suplimentare și 100 de milioane ron pentru achiziționarea de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii