LIVE TEXT Prima etapă de înscriere în învățământul dual, în cadrul Consorțiului Regional Tehno-Dobrogea. Informații pentru elevi (FOTO+VIDEO)
LIVE TEXT: Prima etapă de înscriere în învățământul dual, în cadrul Consorțiului Regional Tehno-Dobrogea.Evenimentul are loc azi, 26 iunie 2024, în Sala Senatului.
Întâlnirea este găzduită de Șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, coordonator activități învățământ dual, și Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.
La eveniment este prezent și profesorul Mihai Gîrțu, prorector - Cercetare și inovare.
În acest context, sunt prezentate detalii legate de oferta educațională, criteriile de admitere, numărul de locuri disponibile.
UPDATE 1
Perioada de admitere se va organiza în perioada 1-5 iulie.
Elevii pot alege să urmeze învățământul dual la următoarele licee: Liceul Energetic, Liceul Tehnologic Tomis, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații, Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu, Liceul Tehnologic Nicolae Titulescu, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu și Liceul Teoretic Negru Vodă.
UPDATE 2
Elevii care vor fi admiși în clasele de învățământ dual din cadrul Consorțiului Regional Tehno-Dobrogea - Ovidius Engineering vor primi bursa lunară de 1.000 de lei, sunt cazați în căminele liceelor din Consorțiu, au oportunitatea de a învață prin practică, au oportunitatea de angajare imediat după absolvire.
UPDATE 3
Cosmin Filip, coordonatorul activității învățământ dual îndeamnă elevii, absolvenții clasei a-VIII-a, să se înscrie în învățământul dual.
"Vom construi un campus pentru învățământul dual. Clădirea va avea spații de învățământ, cantină și cazare. Va fi un centru supradotat", a spus Cosmin Filip.
UPDATE 4
La rândul său, șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, a subliniat că învățământul preuniversitar trebuie să colaboreze cu cel universitar.
"Campusul de învățământ dual va fi și mai atractiv, atunci când va fi gata. Ne interesează ca elevii să opteze pentru învățământul superior la Instituții din Constanța și noi îi îndrumăm către Universitatea Ovidius. Acest Consorțiul va rezolva și problema numărului de studenți pe profile tehnice, care va crește. Elevii vor avea parte de specialiști bine pregătiți, agenți economici care doresc să și creeze o forță de muncă calificată. Îi îndemnăm și pe agenții din HoReCa să intre în acest consorțiu", a punctat Sorin Mihai.
Noua clădire va fi situată în Campusul Universitar, va avea patru etaje, iar construcția ar putea începe din 2025, spune Cosmin Filip.
"Prin acest proiect, vrem să asigurăm ruta completată pentru elevi, care după absolvire, pot face un liceu și o facultate în sistem dual, așa cum se întâmplă în alte țări europene" a completat Cosmin Filip.
Mesaj pentru părinții elevilor de a-VII-a: Sunt convins că elevii beneficia de cele mai multe avantaje, dat fiind că vor fi primii din această zonă!", a punctat Sorin Mihai șeful ISJ Constanța.
"De luni începe admiterea, avem 18 calificări, 283 de locuri. Ne așteaptăm ca la unele calificări să fie mai multe solicitări decât locurile alocate", a precizat Cosmin Filip.
"Sunt sigur că la anul va fi bătaie pe aceste locuri!", a transmis Sorin Mihai.
"Ne adresăm și elevilor din județele limitrofe, cărora le vom oferi cazare!", a mai adăugat șeful ISJ Constanța.
Citește și:
Judecătorii din Constanța, educație juridică pentru elevii din oraș! Parteneriat între Curtea de Apel și Inspectoratul Școlar Județean
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!