Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educației vrea cameră de detenție în școli pentru elevii problematici

ro

15 Aug, 2024 18:35 162 Marime text

 
  • Odată cu începerea anului școlar, de luna viitoare intră în vigoare noi reguli pentru elevi dar și pentru profesori. 

Odată cu începerea anului școlar, de luna viitoare intră în vigoare noi reguli pentru elevi dar și pentru profesori. Ministerul Educației își dorește înființarea unei camere de detenție în unitățile de învățământ, după modelul american „detention”, potrivit Știri pe Surse.

Este vorba despre o încăpere în care elevii care deranjează orele să fie ținuți separat și supravegheați de un cadru didactic.

Rămâne de văzut cine va putea supraveghea copiii, în condițiile în care există deja un deficit de personal în învățământ, iar în școli există un singur profesor de serviciu pe fiecare zi.

Pe de altă parte se prevede și scăderea notei la purtare pentru elevii care au mai mult de 20 de absențe nemotivate iar școlarii care au probleme vor fi nevoiți să meargă la consiliere psihologică.

Mai mult decât atât, noile măsuri prevăd un consilier școlar la fiecare 500 de elevi.

Și pentru cadrele didactice apar noi obligații și interdicții

Unitățile școlare vor avea obligația să publice autorizația de securitate la incendiu dar și avizul sanitar, iar profesorii vor avea interdicția de a face meditații cu elevii cărora le predau și la clasă.

Pentru adevăratele probleme din școli nu s-au găsit însă soluții. Rămâne de văzut este ce se va întâmpla în ceea ce privește bulling-ul, dar și consumul de droguri, în condițiile în care a scăzut alarmant vârsta consumatorilor. Elevii de doar 9, 10 sau 11 ani au ajuns să devină consumatori, însă până acum nu a apărut nici o măsură concretă.


Citește și:
Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de ordin privind organizarea şi desfăşurarea examenelor naționale în anul şcolar 2024 - 2025
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii