Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuclearelectrica lansează înscrierile în programul de învățământ dual în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța

ro

06 Sep, 2024 16:08 148 Marime text
Sursa foto: Nuclearelectrica






Nuclearelectrica, în colaborare cu Universitatea Ovidius din Constanța, anunță deschiderea oficială a înscrierilor pentru programul de învățământ dual, destinat studenților interesați de o carieră în industria nucleară.
 
Programul oferă oportunități de pregătire academică și practică pentru tinerii care doresc să devină profesioniști în domeniile fizicii tehnologice și ingineriei mecanice, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica.
 
Distribuția locurilor și durata programului
 
Aliniat cu proiectele strategice de viitor și strategia de resurse umane, Nuclearelectrica este interesată direct și implicată în două specializări ale învățământului de licență în sistem dual, susținând:
 
20 de locuri disponibile pentru programul de licență în Fizică Tehnologică, oferit de Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie;
15 locuri pentru programul de licență în Inginerie Mecanică, oferit de Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. 
Înscrierile pentru programul de Fizică Tehnologică sunt deschise în perioada 4-10 septembrie 2024, iar pentru Inginerie Mecanică în perioada 4-11 septembrie 2024.
 
Candidații admiși în cadrul programului vor beneficia de burse lunare în valoare de 1.400 de lei, sumă cumulată, din partea Nuclearelectrica, universității și alocată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
 
„Studenții vor avea ocazia să combine studiile teoretice cu activități practice desfășurate la locul de muncă, beneficiind de sesiuni de ateliere și vizite on-site la CNE Cernavodă. În plus, vor avea acces direct la mentorat din partea specialiștilor Nuclearelectrica, care, în calitate de tutori, răspunde întrebărilor și vor împărtăși din experiența lor vastă în domeniul energiei nucleare.”, se arată în comunicat.
 

„Educația este esențială pentru asigurarea unui viitor sustenabil și sigur al energiei nucleare. Prin parteneriatul cu Universitatea Ovidius, ne angajăm să pregătim o nouă generație de specialiști care vor contribui direct la securitatea energetică a României și la tranziția către o economie verde. Investițiile în formarea tinerilor sunt, de fapt, investiții în viitorul industriei nucleare,” a subliniat Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica.

 
Absolvenții acestui program vor avea oportunitatea de a lucra la proiecte majore de investiții ale Nuclearelectrica, inclusiv la extinderea capacităților nucleare ale României prin adăugarea a două noi reactoare la CNE Cernavodă, precum și dezvoltarea unei centrale SMR la Doicești.
 
Aceste proiecte fac parte dintr-un plan de dezvoltare ambițios, în valoare de 12 miliarde de euro, care va genera 20.000 de noi locuri de muncă în industria nucleară în următorul deceniu.
 
 
 
Citește și
NUCLEARELECTRICA SERV S.R.L. își dorește să achiziționeze servicii de medicina muncii (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii