Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Internațională de Limba Engleză la Constanța. Participă 200 de elevi din 15 țări

ro

02 Sep, 2024 20:47 175 Marime text
Foto: ISJ ConstanțaÎn perioada 1-8 septembrie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează Olimpiada Internațională de Limba Engleză, ediția a II-a, sub egida Ministerului Educației. Competiția adună 200 de elevi din 15 țări: România, Germania, Luxemburg, Spania, Portugalia, Armenia, Letonia, Macedonia de Nord, Turcia, Bulgaria, Grecia, Bosnia, Georgia, Moldova și Slovacia.

Potrivit ISJ Constanța, deschiderea olimpiadei a avut loc azi, 1 septembrie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin", iar probele se vor derula la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu" și la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, în perioada 3, 4, 5 septembrie.

Programul oferit de gazde include și vizite la obiective istorice și culturale (la Muzeul de Artă Populară, Moscheea, Muzeul de Artă, dar și la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii), participanții având posibilitatea de a cunoaște specificul multicultural al zonei.

Toate informațiile se găsesc pe site-ul oficial al Olimpiadei Internaționale de Limba Engleză https://sites.google.com/view/ielo2024/home

„O olimpiadă nu reprezintă numai o competiție a cunoștințelor, ci este și una a valorilor, a măsurării propriilor competențe, a pasiunii și emoției. Pornind de la ceea ce spunea Benjamin Lee Whorf, „Language shapes the way we think, and determines what we can think about” (Limba modelează felul în care gândim şi determină lucrurile la care ne putem gândi), ne dorim ca în aceste zile limba engleză să promoveze gândirea pozitivă și determinarea și, mai ales, să fie un liant al comunicării de calitate. Le urez bun venit oaspeților noștri, le doresc succes și experiențe minunate la malul Mării Negre.”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin MIHAI.

Citește și: 

Constanța găzduiește în premieră Olimpiada Internațională de Limba Engleză 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii