Performanță și artă în limba germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța
Performanță și artă în limba germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța
08 Jun, 2022 19:06
ZIUA de Constanta
1569
Marime text
Concursurile și proiectele naționale și internaționale în limba germană sunt deja o tradiție la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.
Aflat la cea de-a șaisprezecea ediție, Concursul Județean Spaß auf Deutsch, din calendarul ISJ - Constanța, coordonat de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi, a reunit peste 80 de elevi din școlile constănțene, informează reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.
Noutatea acestui concurs este faptul că evaluarea concurenților se face nu numai pentru prezentarea unui proiect, ci și pentru competențele sociale de care dau dovadă, scopul lui fiind confruntarea creativ-artistică a elevilor cu ei înșiși și cu mediul înconjurător. Premiul cel Mare a fost acordat elevelor Lefter Roxana Sânziana, din clasa a VIII-a și Petrea Maria-Andreea, din clasa a VII-a, ambele de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.
Potrivit sursei citate, este deja o tradiție pentru elevii mirciști să participe cu succes la concursul internațional „Begegnung mit Osteuropa” („Întâlnire cu Europa de Est”) organizat anual de landul german Renania de Nord –Westfalia. De la colegiul nostru au participat anul acesta 20 de elevi, coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi.
Scopul acestui concurs este dezvoltarea competențelor interculturale ale elevilor participanți, care dau dovadă de o gândire proeuropeană. Elevele Mâță Daria-Maria, Drăgan Maria-Diana și Meroșneac Teodora-Iulia de la clasa a X-a F au fost distinse cu premiul I pentru măiestria artistică a proiectelor lor.
Dar la cel mai important concurs, Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă de la Târgu-Mureș, reprezentantul județului Constanța, Târhoacă Alexandru-Rareș, elev la clasa X-a F de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, a obținut premiul I la secțiunea proiect, fiind de asemenea selectat în lotul național lărgit.
Sfârșitul de an școlar aduce în prim-plan participarea unui grup de elevi de la clasele a X-a și a XI-a, coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi, la proiectul educațional internațional „Kunst gegen Mauern” (Arta împotriva zidurilor), la care elevii pictează bucăți miniaturale din Zidul Berlinului, mai precizează documentul.
Mesajul picturilor este să dărâmăm împreună, într-un mod pașnic, zidurile care stau în calea libertății, varietății și democrației.
La acest proiect au participat următorii elevi: Cojocaru Miruna, Todie Maria-Ruxandra, Giurcă Alexandra-Ioana, Jianu Ruxandra, Nistor Anne-Marie-Denisa, Târhoacă Alexandru Rareș, Albu Mara-Sânzianași Pătrașcă Irina.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii