Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 de studenți de la Universitatea „Ovidius” Constanța au participat la seminare pentru respectarea standardelor de etică și integritate academică

ro

10 Oct, 2024 11:05 1517 Marime text
Universitatea „Ovidius” Constanța. Foto: ZIUA de Constanța

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, recent, două seminare online privind respectarea standardelor de etică și integritate academică, în contextul utilizării platformelor online de comunicare sincronă și/sau asincronă.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”.
„La cele două întâlniri au participat peste 200 de studenți înmatriculați la diferite facultăți din cadrul UOC, forma de învățământ ID-IFR. În cadrul activităților aceștia au primit informații cu privire la platforma E-learning, ca instrument special de comunicare sincronă și/sau asincronă în relație cu cadrele didactice, cu accent pe respectarea standardelor de etică și integritate academică”, precizează prof.univ.dr. Elena Condrea, Prorector al UOC pentru Cercetare, dezvoltare și inovare. Relația cu ISD și director al proiectului DIDACT ID-IFR.

Prin obiectivele specifice, DIDACT ID-IFR corelează actul educațional cu nevoile de inovare, informatizare, flexibilitate, mobilitate ale societății contemporane și permite accesul la informații relevante pentru promovarea calității și integrității academice. Proiectul continuă demersurile întreprinse în anii anteriori în cadrul unor proiecte realizate privind implementarea și dezvoltarea unui sistem integrat de management al calității actului didactic și de cercetare.

Proiectul „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”, în valoare de 395.000 de lei, este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, din bugetul Ministerului Educației.
 
Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța lansează cea de-a VIII-a ediție a EDU-TECH SOLUTIONS TEAMS 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii