Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rectorul Universitățiii Maritime din Constanța, declarații importante după zvonul conform căruia instituția ar fi pierdut acreditarea pentru învățământul IFR

ro

20 Jun, 2024 12:35 9899 Marime text
  • Potrivit unei sesizări, programul IFR al Universității Maritime din Constanța nu ar mai fi acreditat.
  • Universitatea Maritimă Constanța are toate acreditările obținute de la ARACP, pe care le-a depus la ANR, a declarat rectorul UMC, conf. dr. ing. Gabriel Raicu.
 
Pe emailul cotidanului ZIUA de Constanța am primit o sesizare din partea unor presupuși studenți de faptul că Universitatea Maritimă din Constanța ar fi pierdut acreditarea pentru învățământul fără frecvență (IFR).
 

„Am primit o informare importantă de la colegii noștri referitoare la pierderea acreditării învățământului fără frecvență (IFR) în contextul obținerii brevetului ANR la Universitatea Maritimă din Constanța. Potrivit mesajului distribuit pe grupul nostru de WhatsApp, situația este următoarea: În atenția studenților de la IFR, toate specializările. Am primit o notificare oficială conform căreia programul IFR al Universității Maritime din Constanța nu mai este acreditat. Aceasta înseamnă că, în prezent, nu avem acreditare pentru IFR, ceea ce ne împiedică să obținem brevetul după finalizarea studiilor. Am fost sfătuiți de către  ANR să organizăm o grevă pentru a exercita presiune asupra UMC și, de asemenea, să boicotăm sesiunea de licență pentru studenții din anii terminali. Rugăm presa să verifice această situație și să ne sprijine în demersurile noastre pentru a rezolva această problemă critică pentru viitorul nostru profesional", se spune în sesizarea primită pe emailul ZIUA de Constanța.

 
Contactat telefonic, rectorul UMC, conf. dr. ing. Gabriel Raicu, a negat informațiile.

„Este foarte grav dacă este adevărat că ANR (Autoritatea Navală Română) este sursa informației. Nu cred că că o instituție publică a statului român poate dezinforma într-o astfel de manieră. Mai ales că forma de învățământ IFR a Universității este acreditată de ARACIS. ANR trebuie doar să recunoască acreditarea ARACIS că în toți anii anteriori pentru IFR. Universitatea Maritimă Constanța are toate acreditările obținute de la ARACP, pe care le-a depus la ANR“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, rectorul UMC, conf. dr. ing. Gabriel Raicu.

 
Și directorul Autorități Navale Române, Cosmin-Laurențiu Dumitrache, a negat că autoritatea ar fi îndemnat studenții la proteste.

„Este exclus ca ANR să fi transmis astfel de informații“, a menționat Cosmin-Laurențiu Dumitrache.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Actele ARACIS pot fi consultate mai jos: 
 
Hotărâri ale Consiliului ARACIS ÎN ŞEDINŢA din data de 29.06.2023 cu privire la avizele acordate

Hotărâri ale Consiliului ARACIS ÎN ŞEDINŢA din data de 28.02.2023 cu privire la avizele acordate   

Citește și:

Percheziție la UMC! Ce spune Gabriel Raicu, rectorul Universității Maritime Constanța, despre acțiunea procurorilor. Pe cine ar viza ancheta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii