Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:35 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectivă 2019 Ambiţioşi, muncitori şi talentaţi. Elevi din Constanţa, pe podiumul competiţiilor naţionale şi internaţionale (galerie foto)

ro

28 Dec, 2019 00:00 4964 Marime text

Anul 2019 a fost unul productiv pentru elevii din judeţul Constanţa, care şi-au adjudecat zeci de medalii, premii şi menţiuni. Fie că vorbim despre olimpiade naţionale sau internaţionale, concursuri de robotică sau concursuri de muzică şi pictură, tinerii constănţeni au demonstrat că sunt bine pregătiţi, muncitori, talentaţi şi ambiţioşi.


Pe data de 17 decembrie 2019, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile internaţionale 2019, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor de învăţământ de provenienţă ale acestora. Judeţul Constanţa a fost reprezentat în cadrul acestui eveniment de către doi olimpici internaţionali medaliaţi cu aur şi doi olimpici internaţionali medaliaţi cu argint.

Memiş Edis, de la Liceul Teoretic Internaţional Constanţa, a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică (profesori Botoşanu Alexandra şi Memet Eden).


Păşcălău Robert Gabriel, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (profesor Păşcălău Liliana).


Mardaru Gabriel Darius, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Ştiinţele Pământului (profesori Nicolescu Adrian Eracle - fizică; Dumitru Monica Mariana - chimie, Deancu Mihaela - biologie, Hriţcu Claudia - geografie).



Râşnoveanu Lucia, de la Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa, a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică Balcaniada de Juniori; (profesor Văcărescu Cristina).


Nicolae Constantin Daniel, de la Liceul Teoretic „Ovidius", medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

Mardaru Darius Gabriel, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", medalie de argint la Olimpiada Internaţională Interdisciplinară "Ştiinţele Pământului".


Theodor Furtună, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, a obţinut premiul al II-lea la categoria Eseu Literar în cadrul competiţiei NASA Ames Space Settlement, organizată de NASA şi National Space Society, în Arlington, Virginia. Acesta a participat cu o lucrare originală, Nova Civitas Solis, în care prezentat o posibilă organizare statală a unei staţii orbitale. Tânărul a obţinut şi menţiune la faza finală a competiţiei Olimpiada Geniilor organizată de Oswego State University din New York, unde a înscris un proiect de afaceri despre salvarea parcurilor naţionale din România. Acesta a concurat cu alţi 29 de tineri geniali din întreaga lume, iar performanţa i-a fost răsplătită pe măsură.



Claudia Dumitru, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, a urcat pe podiumul Festivalului naţional de muzică uşoară „Radu Şerban“, ediţia a XX-a, care s-a desfăşurat în perioada 5-8 septembrie în municipiul Caracal. Tânăra constănţeană şi-a adjudecat premiul al II-lea.


Rodica Cristiana Marin este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, Secţia Arte Vizuale - Pictură. Palmaresul tinerei numără zeci de premii şi menţiuni, obţinute la concursurile la care a participat de-a lungul anilor. Pe lângă premiile I şi diplomele de studiu obţinute pentru rezultatele excelente la învăţătură de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, unde a urmat şcoala primară şi şcoala gimnazială, Rodica Cristiana Marin a reuşit să câştige premii şi la diverse competiţii şcolare. Anul acesta, de Ziua Copilului, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au organizat expoziţia „Metamorfoză”, dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, realizată de artistul plastic Rodica Cristiana Marin. Tablourile au fost expuse chiar pe holurile Primăriei.


În cadrul concursului “Simply the Best”, care a avut loc în capitală, pe 28 septembrie, Bianca Mihaela Novac, absolventă a cursului de canto (3 ani) din cadrul Centrului Cultural Judeţean “Teodor T. Burada”, filiala Cernavodă, sub pregătirea profesorului Roxana Elena Ghindici, a obţinut următoarele premii la secţiuni diferite: Locul I (Cântece pentru copii), Locul I (Pop internaţional), Trofeu (Pop românesc), Trofeu (Muzica de film), Trofeu (Etno).


Festivalul s-a desfăşurat în data de 28 septembrie 2019 la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti”, Bucureşti.


Albu Florentina, elevă a Colegiului Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanţa, a câştigat Trofeul Grupei la solişti vocali, Trofeul Grupei la solişti instrumentalişti şi premiul pentru originalitate, la Concursul Internaţional de Muzică uşoară şi Folclor Festivalul Tinereţii din Neptun.
 

Echipa Liceului „Dimitrie Leonida” a reprezentat România în Turcia



Echipa Liceului „Dimitrie Leonida” a reprezentat România la „Artificial Intelligence”, în Turcia. Cercul de robotică al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanţa, înfiinţat în septembrie 2017 la iniţiativa profesorului Marius-Valentin Dumitrescu, a participat la numeroase competiţii, atât naţionale, cât şi internaţionale, obţinând premii şi aprecierile organizatorilor.
Echipa de robotică „MechanX” a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” a participat în acest an la Competiţia Internaţională cu tema „Artificial Intelligence”, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale din Turcia şi desfăşurată la Samsun, Turcia.


Echipa, formată din doi elevi - Silvian Ene şi Florin Alexandru Șopron, ambii clasa a XI-a, coordonaţi de prof. Marius Dumitrescu şi Monica Răguşilă (directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”), a participat la categoria Design-Build. Au fost înscrise 227 de echipe de cinci ţări, echipa liceului fiind singura din România. Echipa MechanX s-a clasat pe locul 15, calificându-se pentru etapa următoare, fiind singura echipă internaţională calificată. După cea de-a doua etapă, echipa a terminat competiţia pe locul 13.
 

Premii pentru micii pianişti ai Colegiului de Arte „Regina Maria”



Elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” au obţinut din nou premii importante, promovând valorile muzicii româneşti. În luna martie 2019, a avut loc, la Liceul ”George Enescu” din Bucureşti, Concursul Naţional de Muzică Românească „Pro Piano”, ediţia a II-a. Evenimentul a fost organizat de fundaţia cu acelaşi nume". La clasa a II-a, premianţii au fost: Rusu Irina cu premiul I, Antohe Crina cu premiul I şi premiul special pentru muzicalitate, coordonaţi de profesoara de pian Inga Dăşanu. La clasa a III-a, Neamţu Diana a obţinut premiul I şi premiul special pentru muzicalitate, coordonată de profesoara de pian Inga Dăşanu. La clasa a V-a, elevul Irimia Bogdan Mihai a fost răsplătit cu premiul I, acesta fiind coordonat de profesoara de pian Victoria Boicenco. La clasa a VI-a, eleva Condrat Iris Maria a obţinut premiul II, sub îndrumarea profesoarei de pian Victoria Boicenco.


În aceeaşi perioadă, s-a desfăşurat, la Iaşi, Concursul de Interpretare Pianistică „Piano Artis”, ediţia a IX-a, la care au participat şi elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, obţinând rezultate remarcabile. La clasa I, Cutova Eluryn Ioana a obţinut premiul I, iar la clasa a III-a, Cutova Inya, tot premiul I, îndrumate de profesorul de pian Ioan Caruţiu. Filip Irisa, de la clasa a V-a, a fost răsplătită cu premiul I, fiind coordonată de profesoara de pian Marina Dunărinţu.


Eleva Taşu Antonia, clasa a VI-a, a reuşit şi ea perfomanţa de a obţine premiul I, sub îndrumarea profesoarei de pian Adela Stoica. Elevul Florescu Paul, clasa a VII-a, a primit din partea juriului premiul I, iar Niţă Aram, clasa IX-a, a obţinut premiul II, fiind coordonaţi de profesoara de pian Sabina Oprea.


Citeşte şi:

Interviu online cu elevul constănţean Theodor Furtună, geniul care a cucerit NASA „Viaţa mea nu este diferită cu nimic faţă de viaţa oricărui elev de la liceul meu“

Interviu cu mircistul Robert-Gabriel Păşcălău, olimpic internaţional „Pe lângă propriile aspiraţii, simţi o puternică mândrie naţională şi doreşti să reprezinţi cu onoare ţara“

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

Olimpiada Balcanică de Matematică 2019. Un elev din Constanţa şi-a reeditat performanţa

„Ei completează categoria de ambasadori ai oraşului“ Cinci elevi şi opt profesori din Constanţa, premiaţi de consiliul local (galerie foto+document)

O tânără din Cernavodă a luat mai multe premii la un festival de muzică în Bucureşti

Vară plină de activităţi pentru o elevă a Colegiului Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanţa

Echipa Liceului „Dimitrie Leonida” a reprezentat România la „Artificial Intelligence”, în Turcia (galerie foto)

Premii pentru micii pianişti ai Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii