Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:49 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” Constanța este gazda Conferinței Asociației Internaționale de Dreptul Mării, susținută pentru prima dată în România

ro

27 Jun, 2024 09:24 610 Marime text


Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) găzduiește, în perioada 27 - 28 iunie 2024, cea de-a VIII-a ediție a Conferinței Asociației Internaționale de Dreptul Mării (AssIDMer), cu tema „Marea Neagră la o răscruce juridică: perspective din dreptul internațional, dreptul Uniunii Europene și dreptul național”.

Conform programului, la deschiderea evenimentului, care va avea loc joi, 27 iunie 2024, de la ora 11.30, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), vor participa prof. univ. dr. Adrian Stoica, decanul FDSA, conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș, decanul Facultății de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, conf. univ. dr. Gabriela A. Oanță, directorul Institutului Universitar de Studii Europene „Salvador de Madariaga” și titularul Catedrei Jean Monnet de „Dreptul UE al Mării” la Universitatea din A Coruña (Spania), Cam. fl. (rtr.) lect. univ. dr. Sorin Learschi, directorul Forumului Securității Maritime, și prof. univ. dr. Giuseppe Cataldi, președintele AssIDMer și titular al Universității din Napoli (Italia).

În cadrul celor patru secțiuni plenare ale conferinței, 21 de specialiști în drept maritim din țară și străinătate vor aborda interacțiunea normelor juridice internaționale, europene și naționale în spațiul Mării Negre. Printre temele prezentate în cadrul manifestării se numără: „Rolul UE în protecția biodiversității marine în mările închise și semiînchise după Acordul BBNJ”, „Marea Neagră și Tribunalul Internațional de Dreptul Mării”, și „Strategia de securitate maritimă a UE și proiecția sa în Marea Neagră”.
„Organizarea acestui eveniment marchează o dublă premieră: pe de o parte, ne aflăm la prima conferință AssIDMer organizată vreodată în România, iar pe de altă parte, este pentru întâia dată când un eveniment de o asemenea anvergură pune în discuție interferența dreptului internațional, european și național în bazinul Mării Negre”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica, decanul FDSA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii