4 ani cu executare, în primă instanță, pentru un fost polițist din Tulcea! Când se vor pronunța definitiv judecătorii din Constanța
4 ani cu executare, în primă instanță, pentru un fost polițist din Tulcea! Când se vor pronunța definitiv
17 Dec, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1175
Marime text
- Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Tulcea prin condamnarea fostului polițist la patru ani de închisoare cu executare!
Final de proces, la Curtea de Apel Constanța, în dosarul în care un fost agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea (la data presupusei fapte), este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată și de luare de mită.
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Tulcea prin condamnarea fostului polițist la patru ani de închisoare cu executare!
Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce se va pronunța definitiv la jumătatea lunii ianuarie 2024.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
În actul de sesizare a instanței se arată, pe scurt, conform portal jurisprudență, că inculpatul, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, în intervalul de timp martie-mai 2018 ar fi primit de la numiţii (...) sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul inculpatului (...)), lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea care urma să testeze pe numiţii (...) în vederea obţinerii permisului de conducere, promiţând totodată că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică, suma de bani primită de traficantul de influenţă a fost de câte 900 lei în cazul candidaţilor (...), respectiv de 200 euro în cazul candidatului (...).
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Interceptări DNA din dosarul care a cutremurat Direcția pentru Cultură Constanța „Optișpe, nouășpe, douăzeci. Dacă se poate să îi numărați“. „Nu, lăsați, e Ok“. (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii