Administrația Chițac, pretenții de circa 3 milioane de dolari de la Mazăre, Constantinescu și alții, pentru Dosarul Retrocedărilor! Caz reîntors la Constanța
Administrația Chițac, pretenții de circa 3 milioane de dolari de la Mazăre, Constantinescu și alții, pentru
04 Jun, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1274
Marime text
- Anterior deciziei Curții Supreme, judecătorii de la Constanța apreciaseră că acțiunea deschisă de municipalitate pentru recuperarea prejudiciului calculat nu ar fi prescrisă, astfel cum stabilise Tribunalul.
Pârâți în cauză sunt inculpați din Dosarul Retrocedărilor: Radu Ștefan Mazăre, Nicușor Daniel Constantinescu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Bogdan Ghițulescu, Constantin Racu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău și Niculae Nejloveanu.
Cazul 2512/118/2021* a fost reînregistrat pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel Constanța după ce, în luna februarie 2024, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României, a decis rejudecarea procesului.
Anterior deciziei Curții Supreme, judecătorii de la Constanța apreciaseră că acțiunea deschisă de municipalitate pentru recuperarea prejudiciului calculat nu ar fi prescrisă, astfel cum stabilise Tribunalul.
În februarie 2024, Curtea Supremă a casat hotărârea Curții de Apel Constanța și a stabilit că procesul trebuie rejudecat de această instanță.
La Curtea Supremă, cazul s-a aflat în atenția format, potrivit surselor noastre, din magistrații Eugenia Pușcașiu, Adina Georgeta Ponea și Maricel Nechita, din cadrul Secției I Civile a instanței.
Acum, urmează ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată și să se stabilească data primei înfățișări în apel.
La finalul judecării apelului, hotărârea pe care o va pronunța Curtea de Apel în rejudecare va putea fi, din nou, atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii