Administrația Fondului Imobiliar SA, fostă RAEDPP, obține și la Tribunal evacuarea Uniunii Județene a Pensionarilor din Constanța (MINUTA)
Administrația Fondului Imobiliar SA, fostă RAEDPP, obține și la Tribunal evacuarea Uniunii Județene a Pensionarilor
15 Mar, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1136
Marime text
- Pensionarii au la dispoziție 30 de zile de la comunicarea deciziei motivate a Tribunalului pentru a declara recurs, același termen fiind valabil și pentru RAEDPP.
Pensionarii trebuie în continuare să evacueze spațiul din bulevardul Alexandru Lăpușneanu, dar au mai puțini bani de plătit Administrației Fondului Imobiliar SA, conform Tribunalului.
Decizia a fost pronunțată de Secția I Civilă a Tribunalului Constanța, care a schimbat în parte hotărârea inițială a Judecătoriei, cu privire la suma pe care Uniunea Pensionarilor ar urma să o achite companiei deținute de municipalitate.
Hotărârea Tribunalului a fost pronunțată în dosarul cu indicativul 5803/212/2022, cauză în care RAEDPP Constanța este intimat-reclamant, iar Uniunea Județeană a Pensionarilor din Constanța este apelant-pârât, obiectul dosarului fiind „evacuare“.
Tribunalul a admis apelul Uniunii Pensionarilor și a schimbat doar în parte decizia inițială a Judecătoriei, hotărând ca pensionarii să achite RAEDPP contravaloarea lipsei de folosință a imobilului de la data de 1 septembrie 2023 până la predarea efectivă a acestuia, nu în perioada 1 ianuarie 2022 - 31 august 2023, cum hotărâse inițial Judecătoria.
Iată minuta deciziei de astăzi, 15 martie 2024, a Tribunalului:
„Admite apelul declarat de apelanta-pârâtă. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind obligarea pârâtei la plata contravalorii lipsei de folosinţă a imobilului în perioada 01 ianuarie 2022 – 31.08.2023. Obligă pârâta să plătească reclamantei contravaloarea lipsei de folosinţă a imobilului de la data de 01.09.2023 până la predarea efectivă. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare“
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Alina Mariana Lefter și Vlad Andrei Ardeleanu, din cadrul Secției I Civile.
Acum, pensionarii au la dispoziție 30 de zile de la comunicarea deciziei motivate a Tribunalului pentru a declara recurs, același termen fiind valabil și pentru RAEDPP.
Dacă se va declara recurs în cauză, dosarul va fi trimis pe rolul Curții de Apel.
Ce hotărâse Judecătoria
În primă instanță, Judecătoria Constanța hotărâse să admită în parte cererea de chemare în judecată formulată de RAEDPP: „dispune evacuarea pârâtei din imobilul situat în municipiul Constanța, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr. 71, în suprafaţă de 42 mp“.
De asemenea, Judecătoria hotărâse și ca pensionarii să achite RAEDPP „contravaloarea lipsei de folosinţă a spaţiului folosit pentru perioada 01.01.2022 – 27.07.2022 - în sumă de 57,12 eur/lunar la care se adaugă tva şi pentru perioada 28.07.2022 – data evacuării efective a imobilului – în sumă de 126 eur/lunar la care se adaugă TVA“, dar aceste prevederi au fost modificate în parte la Tribunal.
Ce a cerut RAEDPP
Așa cum arătam în edițiile anterioare, prin cererea adresată instanței, RAEDPP Constanța „a solicitat în contradictoriu cu pârâta Uniunea Judeţeană a Pensionarilor din Constanţa evacuarea pârâtei din imobil ca urmare a încetării prin ajungere la termen la data de 31.12.2021 a contractului“.
De asemenea, societatea controlată de Municipiul Constanța a mai cerut „obligarea pârâtei la plata sumei în cuantum de 2.738,90 euro, reprezentând diferență chirie neachitată pentru perioada martie - decembrie 2021, plătibili în lei la cursul BNR din ziua facturării“.
În continuare, s-a mai cerut „obligarea pârâtei la plata sumei în cuantum de 547,78 euro, reprezentând diferență contravaloare lipsă folosință spațiu neachitată, calculată Ia nivelul chiriei pentru perioada ianuarie - februarie 2022, plătibili în lei la cursul BNR din ziua facturării; obligarea pârâtei la plata sumei în cuantum de 341,86 euro, reprezentând contravaloare lipsă folosință spațiu, calculată la nivelul chiriei, pentru fiecare lună, începând cu luna martie 2022 și până la data evacuării efective din imobil, plătibili în lei la cursul BNR din ziua facturării“.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Cum au învins pensionarii din Constanța Consiliul Local! Explicațiile judecătorilor de la Curte (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii