Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul George Secărea, acțiune extraordinară la Curtea de Apel Constanța pentru „salvarea“ PUZ-ului terenurilor din strada Belvedere

ro

05 Jun, 2024 17:00 634 Marime text
  • Omul de afaceri George Secărea este cunoscut în oraș, fiind unul dintre fondatorii Silk Estate SA și Alliance Qwest Company SA, alături de fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.
George Secărea a formulat o contestație în anulare la Curtea de Apel Constanța, în legătură cu procesul în care a fost anulat definitiv PUZ-ul pentru terenurile pe care afaceristul le deține în strada Belvedere, din oraș.
 
Dosarul vizând calea extraordinară de atac a fost înregistrat ieri, 4 iunie 2024, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, sub indicativul 304/36/2024
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o contestație în anulare – recurs, iar părțile sunt aceleași ca în dosarul vizând anularea PUZ.
 
Astfel Tiberiu Constantin Voicu, Ștefan Geantă, Alin Mihai Blăniță, Tănase Banioti, Iuliana Oancă, Șerban Călin, Gabriela Călin, Florica Boancă, Marius Alexandru Dante, Alexandru Sabău, Paul Prozorov și Lucian Gornea sunt intimați reclamanți, George Secărea este contestator, iar Consiliul Local Constanța, Marioara Secărea și Angelo Sebastian Babinciuc sunt intimați.
 
Dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în judecarea căii extraordinare de atac.
 
În procesul vizând terenurile din strada Belvedere, Tribunalul Constanța a dispus în primă instanță anularea PUZ, arătând, printre altele, că prin PUZ-ul atacat ar fi fost reglementată o nouă subzonă „exclusiv pentru cele două loturi ale inițiatorilor“.
 
La rândul său, Curtea a menținut decizia Tribunalului, judecătorii arătând acum în motivarea deciziei că „modificările dintr-un PUZ nu pot fi realizate în raport cu unul sau mai multe PUD – uri, ci numai în raport cu PUG – ul în vigoare, astfel că în mod corect s-a reţinut nerespectarea art.8 din Legea nr.350/2001“.
 
Discuțiile s-au purtat în dosarul cu indicativul 3563/118/2020, al cărui obiect este „anulare act administrativ HCLM nr. 89/28.02.2020“, fiind vorba despre HCL Constanța prin care a fost aprobat Planul urbanistic zonal „pentru zona delimitată de str. Belvedere, alee de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara
 
Omul de afaceri George Secărea este cunoscut în oraș, fiind unul dintre fondatorii Silk Estate SA și Alliance Qwest Company SA, alături de fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.
 
Potrivit datelor noastre, dosarul pentru anularea PUZ s-a aflat la Tribunal în atenția completului prezidat de magistratul Traian Laurențiu Iancu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
La Curtea de Apel, dosarul pentru anularea PUZ s-a aflat, potrivit datelor noastre, în atenția completului format din magistrații Roxana Nicoleta Bacu, Ramona Poppa și Constantina Monica Turcu, de la Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Acum, urmează ca în procesul vizând acțiunea extraordinară de atac să fie stabilită data primei înfățișări.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
George Secărea, cu PUZ-ul anulat definitiv pentru terenurile din strada Belvedere, din Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii