Afaceristul George Secărea, demers la Curtea Supremă pentru „salvarea“ PUZ-ului terenurilor din strada Belvedere, din Constanța
Afaceristul George Secărea, demers la Curtea Supremă pentru „salvarea“ PUZ-ului terenurilor din strada Belvedere,
02 Aug, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
896
Marime text
- Cererea de strămutare formulată de George Secărea va fi analizată de Curtea Supremă la data de 12 septembrie 2024.
Omul de afaceri s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție a României cu o cerere de strămutare a dosarului în care a deschis o cale extraordinară de atac pentru „salvarea“ PUZ-ului anulat la Constanța.
Astfel, George Secărea le cere judecătorilor Curții Supreme să decidă strămutarea la o altă instanță, egală în grad, a dosarului ce vizează contestația în anulare formulată cu privire la decizia definitivă a Curții de Apel Constanța de anulare a PUZ-ului.
Dosarul de la Înalta Curte în care s-a solicitat strămutarea procesului de la Constanța are indicativul 1343/1/2024, se află în atenția Secției de Contencios administrativ a Curții Supreme și va fi analizată de magistrații bucureșteni după vacanța judecătorească, la data de 12 septembrie 2024.
George Secărea este petent în cauză.
Oricare va fi decizia Curții Supreme legat de cererea de strămutare a dosarului de la Constanța, aceasta nu va putea fi atacată.
Dosarul de la Constanța a cărui strămutare se cere se află în atenția Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, unde a fost înregistrat în luna iunie 2024, sub indicativul 304/36/2024
Obiectul acestui dosarul este reprezentat de o contestație în anulare – recurs, iar părțile sunt aceleași ca în dosarul vizând anularea PUZ.
În cauză, Tiberiu Constantin Voicu, Ștefan Geantă, Alin Mihai Blăniță, Tănase Banioti, Iuliana Oancă, Șerban Călin, Gabriela Călin, Florica Boancă, Marius Alexandru Dante, Alexandru Sabău, Paul Prozorov și Lucian Gornea sunt intimați reclamanți, George Secărea este contestator, iar Consiliul Local Constanța, Marioara Secărea și Angelo Sebastian Babinciuc sunt intimați.
Prima înfățișare în proces este stabilită la data de 9 septembrie 2024.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în procesul vizând terenurile din strada Belvedere, Tribunalul Constanța a dispus în primă instanță anularea PUZ, arătând, printre altele, că prin PUZ-ul atacat ar fi fost reglementată o nouă subzonă „exclusiv pentru cele două loturi ale inițiatorilor“.
La rândul său, Curtea a menținut decizia Tribunalului, judecătorii arătând acum în motivarea deciziei că „modificările dintr-un PUZ nu pot fi realizate în raport cu unul sau mai multe PUD – uri, ci numai în raport cu PUG – ul în vigoare, astfel că în mod corect s-a reţinut nerespectarea art.8 din Legea nr.350/2001“.
Discuțiile s-au purtat în dosarul cu indicativul 3563/118/2020, al cărui obiect este „anulare act administrativ HCLM nr. 89/28.02.2020“, fiind vorba despre HCL Constanța prin care a fost aprobat Planul urbanistic zonal „pentru zona delimitată de str. Belvedere, alee de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara“
Omul de afaceri George Secărea este cunoscut în oraș, fiind unul dintre fondatorii Silk Estate SA și Alliance Qwest Company SA, alături de fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.
Potrivit datelor noastre, dosarul pentru anularea PUZ s-a aflat la Tribunal în atenția completului prezidat de magistratul Traian Laurențiu Iancu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
La Curtea de Apel, dosarul pentru anularea PUZ s-a aflat, potrivit datelor noastre, în atenția completului format din magistrații Roxana Nicoleta Bacu, Ramona Poppa și Constantina Monica Turcu, de la Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
În întreg acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României cu privire la cererea de strămutare formulată de George Secărea.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Portalul Curții Supreme de Justiție a României scj.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
George Secărea, cu PUZ-ul anulat definitiv pentru terenurile din strada Belvedere, din Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii