Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția Națională de Integritate dă în judecată Serviciul de Ambulanță Constanța și pe medicii Laurențiu și Mirela Bădescu!

ro

16 Jul, 2024 17:00 341 Marime text
  • În 2022, Agenția de Integritate a făcut public un comunicat cu privire la dr. Laurențiu Bădescu, fostul manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, în care vorbea despre „conflict de interese administrativ și sesizare parchet“.
  • Au spus atunci reprezentanții ANI că „în perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul S.A.J. Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 de lei“.
  • În ianuarie 2024, Mirela Daniela Bădescu Panțuru a completat declarațiile de avere și de interese în termen de 30 de zile de la numirea în funcția de director medical al SAJ Constanța.
  • La finele lunii ianuarie 2024, ANI a câștigat la Curtea Supremă definitiv dosarul deschis de dr. Laurențiu Bădescu pentru anularea raportului întocmit în cazul său de către inspectorii de integritate.
Agenția Națională de Integritate a dat în judecată Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, dosarul fiind recent înregistrat pe rolul Tribunalului.
 
Pârâți alături de SAJ Constanța în dosarul deschis de ANI sunt medicul Laurențiu Bădescu (fost manager al SAJ Constanța) și soția sa, dr. Mirela Daniela Bădescu Panțuru (director medical al SAJ Constanța).
 
Dosarul are indicativul 4760/118/2024 și a fost înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, în materia Litigii de muncă, obiectul dosarului fiind reprezentat de o cerere de anulare a unui act.
 
Părți în cauză sunt Agenția Națională de Integritate, în calitate de reclamant, în timp ce Mirela Daniela Bădescu Panțuru, Laurențiu Bădescu și Serviciul de Ambulanță Județean Constanța sunt pârâți.
 
Dosarul se află în procedura prealabilă și urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru stabilirea primei înfățișări în proces.
 
Amintim, acesta nu este primul litigiu în care dr. Laurențiu Bădescu și Agenția Națională de Integritate se află pe poziții adverse.
 
În noiembrie 2022, Curtea de Apel Constanța i-a dat câștig de cauză medicului Laurențiu Bădescu în procesul deschis pentru anularea raportului întocmit de inspectorii de integritate în cazul său.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța fusese pronunțată în dosarul 319/36/2022.
 
Potrivit datelor noastre, la Curte, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ramona Poppa, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Detalii despre decizia Curții de Apel pot fi consultate în articolul
Cum a câștigat fostul manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța procesul cu ANI! Motivarea judecătorilor
 
Ulterior, însă, decizia Curții de Apel Constanța a fost casată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, care a menținut astfel, definitiv, raportul întocmit de către ANI, raport a cărei anulare o solicitare dr. Laurențiu Bădescu.
 
Potrivit datelor noastre, decizia de Curtea Supremă, prin care a fost admis recursul ANI, a fost luată de completul format din magistrații Gheza Attila Farmathy, Carmen Mihaela Voinescu și Lucian Cătălin Mihai-Zamfir, de la Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Detalii despre decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României pot fi accesate în articolul
Dr. Laurențiu Bădescu, fostul manager SAJ Constanța, pierde definitiv procesul deschis Agenției Naționale de Integritate! (MINUTA)
 
Amintim, pe data de 10 august 2022, Agenția Națională de Integritate a făcut public un comunicat cu privire la fostul manager al SAJ Constanța, în care vorbea despre „conflict de interese administrativ și sesizare parchet“.
 
Au spus reprezentanții ANI că „în perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul S.A.J. Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 de lei“.
 
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006“, se mai arată în comunicatul remis de ANI.
 
 De asemenea, se precizează și că „totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Bădescu Laurențiu a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția sa“.
 
Se mai preciza în comunicat că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“.
 
În luna ianuarie 2024, Mirela Daniela Bădescu Panțuru, soția dr. Laurențiu Bădescu, a completat declarațiile de avere și de interese în termen de 30 de zile de la numirea în funcția de director medical în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.
 
Detalii despre declarațiile de avere și interese de la începutul anului 2024 pot fi consultate în articolul
 
Averea și interesele directorului medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța, medic Bădescu Panțuru Mirela Daniela (DOCUMENTE)
 
Totodată, detalii despre declarațiile de avere și interese din anii precedenți pot fi consultate în articolul
Director medical la stat, femeie de afaceri în privat. Averea și interesele directorului medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța (DOCUMENTE)
 
Legat de noul proces, deschis de această dată de către Agenția Națională de Integritate, trebuie menționat că decizia pe care o va pronunța în cauză Tribunalul Constanța va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fără precedent!
Agenția Națională de Integritate a obținut la Constanța anularea unei hotărâri de Consiliu Local (MINUTA)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii