Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentul de poliție care a accidentat-o mortal pe o fetiță de 13 ani, în București, condamnat la închisoare! S-a prezentat la poliție pentru a fi încarcerat

ro

14 Aug, 2024 09:40 345 Marime text
Foto ilustrativă

Agentul condamnat pentru ucidere din culpă în cazul Raisa s-a prezentat, marţi, 13 august 2024, la sediul unei unităţi de poliţie din judeţul Argeş, urmând să fie încarcerat pentru executarea pedepsei, notează Agerpres.
 
"În seara de 13 august a.c., poliţiştii argeşeni au primit un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de o instanţă din Bucureşti, referitor la un bărbat de 33 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Argeş, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Bărbatul s-a prezentat la sediul poliţiei, acesta fiind preluat pentru a fi încarcerat în vederea executării pedepsei", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
 
Constantin Popescu, poliţistul care a accidentat-o mortal în ianuarie 2022 pe Raisa, o fetiţă de 13 ani, a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
 
Iniţial, în luna ianuarie, Constantin Popescu primise o condamnare cu suspendare, însă CAB a admis, marţi, apelul formulat de procurori şi de familia Raisei şi a decis ca poliţistul să stea în detenţie.
 
Pe 13 ianuarie 2022, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită şi transportată la spital.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Accident mortal pe strada Tractorului din Năvodari. Polițist local, trimis în judecată! (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii