Angajații ARSVOM rămân în continuare fără sporurile pentru condiții grele de muncă. Magistrații din Constanța au cerut un raport de expertiză
Angajații ARSVOM rămân în continuare fără sporurile pentru condiții grele de muncă. Magistrații din Constanța- În anul 2021 pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul 6977/118/2021 cu obiectul - anulare act administrativ suspendare executare act - Încheierea nr. 8/26.08.2021.
- În ședința din 12.03.2024, magistrații Tribunalului Constanța au amânat judecarea cauzei 2024 pentru lipsa raportului de expertiză.
În anul 2021, pe masa judecătorilor Tribunalului Constanța a ajuns dosarul dintre Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, care are calitatea de reclamant, iar Curtea de Conturi a României și Camera de Conturi Constanţa au calitatea de pârâți. Sindicatul Liber al Marinarilor din ARSVOM este itervenient în dosar.
Pe data de 16.09.2021 pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul 6977/118/2021 cu obiectul - anulare act administrativ suspendare executare act - Încheierea nr. 8/26.08.2021, stadiu procesual al dosarului fiind pe fond.
În dosar, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare este reclamant, iar Curtea de Conturi a României și Camera de Conturi Constanţa au calitatea de pârâți. Sindicatul Liber al Marinarilor din ARSVOM este itervenient. În ședința din 12.03.2024, magistrații au amânat judecarea cauzei la data de 11.06.2024 pentru lipsa raportului de expertiză.
„Este vorba despre un control al Curții de Conturi Constanța. Am cerut expertiză pe o măsură impusă“, a declarat consilerul juridic al ARSVOM.
La rândul său, Boris Alexe Lucian, președintele Sindicatului Liber al Marinarilor din ARSVOM, ne-a explicat că la mijloc sunt sporurile pentru condiții grele de muncă.
„Curtea de Conturi a impus unele măsuri conducerii ARSVOM, care din 2011 ne-a tăiat sporurile pentru condiții grele de muncă, sporuri pe care le-am avut dintotdeana. Cei de la Curea de Conturi au stabili că spoturile pentru condiții grele de muncă sunt ilegale.
Din 2011, angajații ARSVOM au rămas fără acele sporturi care reprezintă 15% din salariul stabilit în 2018, adică 508 lei. Din păcate, cel de la Curtea de Conturi au considerat că marinarii salvatori nu muncesc în condiii grele“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Boris Alexe Lucian, președintele Sindicatului Liber al Marinarilor din ARSVOM.
Așadar, până la soluționarea definitivă a cauzei, marinarii și specialiștii de la ARSVOM nu vor primi sporurile pentru condiții grele de muncă, care au fost anulate de Curtea de Conturi.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Justiție Constanța: Consiliul Local al Orașului Năvodari, obligat de instanță să anuleze două acte administrative
Amânare în dosarul în care municipiul Constanța și Consiliul Local au fost date în judecată de lichidatorul judiciar al falimentarului RADET!
Justiție Constanța. Dispută juridică între SC Rico SRL și autoritățile financiare. Anularea unui act administrativ, în centrul atenției
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp