Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Bisericii Armene, în așteptarea verdictului de la Curtea de Apel Constanța

ro

13 Jun, 2024 17:00 598 Marime text
Pledoarii, la Palatul de Justiție Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Instanța a anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 25 iunie 2024.
Arhiepiscopia Bisericii Armene așteaptă verdictul de la Curtea de Apel Constanța în procesul pe care l-a intentat Comisiei Speciale de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România!
 
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței au ascultat pledoariile părților și s-au retras pentru deliberări.
 
Instanța a anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 25 iunie 2024, urmând ca acesta să poată fi atacat cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție a României de către părțile care se vor declara nemulțumite.
 
Într-un proces anterior, Arhiepiscopia Bisericii Armene din România a obținut la Constanța dreptul de a primi despăgubiri pentru prăvăliile pe care le deținea în Tulcea, bunuri confiscate în timpul regimului comunist și care nu mai puteau fi restituite în natură.
 
În noul proces, la mijloc se află o decizie adoptată în ianuarie 2024 de căte Comisia Specială de Retrocedare, pe care Arhiepiscopia Bisericii Armene din România o contestă, la Constanța.
 
Dosarul are indicativul 216/36/2024, iar obiectul este anulare act administrativ – Obligare emitere act administrativ – Decizia nr. 10789/26.01.2024.
 
Reclamant este Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, iar Guvernul României - Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România este pârât.
 
Conform datelor noastre, la Curte, cazul se află în atenția completului prezidat de magistratul Maria Timoașcă, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Potrivit datelor oficiale, în ședința din 26 ianuarie 2024, Comisia Specială de Retrocedare a emis cinci decizii de respingere „întrucât cererile au fost soluționate anterior în baza altor acte normative sau pentru că nu s-a făcut dovada dreptului de proprietate asupra imobilelor solicitate“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Imobil din centrul Constanței, chiar peste drum de primărie, restituit proprietarilor de drept! Pentru apartamentele din bloc ce nu pot fi restituite, proprietarii vor primi despăgubiri! (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii