Imobil din centrul Constanței, chiar peste drum de primărie, restituit proprietarilor de drept! Pentru apartamentele din bloc ce nu pot fi restituite, proprietarii vor primi despăgubiri! (MINUTA)
Imobil din centrul Constanței, chiar peste drum de primărie, restituit proprietarilor de drept! Pentru apartamentele
28 May, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
4432
Marime text
- Blocul de apartamente a fost preluat abuziv în timpul regimului comunist.
- Potrivit dispoziției 2073/09.08.2023 a Primarului Municipiului Constanța, pentru imobilul în cauză fuseseră formulate notificări în baza Legii 10/2001 începând cu lunile iulie și august 2001, adică acum 23 de ani!
Blocul de apartamente a fost preluat abuziv în timpul regimului comunist și recent moștenitorii proprietarilor au obținut la Tribunal obligarea Primarului Municipiului Constanța la emiterea unei dispoziții de restituire în natură și pentru cealaltă jumătate din imobil.
Imobilul este situat în apropierea Primăriei Constanța și, potrivit deciziei judecătorilor, pentru apartamentele din bloc care au fost deja vândute chiriașilor și care nu mai pot fi restituite în natură proprietarii vor primi despăgubiri.
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere în baza Legii 10/2001 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv în timpul regimului comunist.
Potrivit dispoziției 2073/09.08.2023 a Primarului Municipiului Constanța, pentru imobilul în cauză fuseseră formulate notificări în baza Legii 10/2001 începând cu lunile iulie și august 2001, adică acum 23 de ani!
Iată minuta deciziei pronunțate de Tribunalul Constanța în dosarul 6230/118/2023:
„Admite în parte cererea de chemare în judecată.
Anulează în parte Dispoziţia nr.2073 din 09.08.2023 emisă de Primarul Municipiului Constanţa.
Obligă pârâtul să emită dispoziţie de restituire în natură în favoarea reclamanţilor (...) și (...) și pentru cealaltă cotă de 1/2 din imobilul situat în (...) (aparţinând autoarei), compus din teren și construcţie, mai puţin apartamentele înstrăinate în baza Legii nr.112/1995.
Obligă pârâtul să propună acordarea de măsuri compensării prin puncte în condiţiile Legii nr.165/2013 și pentru cealaltă cotă de 1/2 din apartamentele înstrăinate în baza Legii nr.112/1995 și terenul aferent acestora şi să înainteze propunerea, împreună cu dosarul aferent notificărilor, către Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor.
Respinge restul solicitărilor, ca neîntemeiate.
Obligă pârâtul la plata către reclamantul (...) a sumei de 3000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
Obligă pârâtul la plata către reclamantul (...) a sumei de 3000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii“
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Alina Mariana Lefter, din cadrul Secției I Civile a instanței.
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la primirea hotărârii motivate, caz în care dosarul va ajunge în atenția Curții de Apel Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii