Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Romano-Catolică București, dată în judecată de Primăria Constanța! Nu este prima dată când instituțiile sunt adversare în instanță

ro

10 Aug, 2024 16:42 285 Marime text
  • În cursul anului 2020, Arhiepiscopia Romano-Catolică a deschis un proces în contradictoriu cu municipalitatea din Constanța, care viza dreptul de proprietate asupra unor terenuri din Mamaia.

Arhiepiscopia Romano-Catolică București a fost dată în judecată de Primăria Constanța și Consiliul Local Constanța!

Dosarul are indicativul 22714/212/2024 și a fost înregistrat pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța vineri, 8 august 2024.

Părți în proces sunt reclamanții Primăria Municipiului Constanța și Consiliul Local al Municipiului Constanța și, respectiv, pârâta Arhiepiscopia Romano-Catolică București.


Obiectul dosarului este reprezentat de „pretenții“.


Urmează ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în proces.


Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța în acest proces, ea va putea fi ulterior atacată la instanța de control judiciar, adică Tribunalul Constanța.


Proces pentru terenuri din stațiunea Mamaia

Aceasta nu este prima dată când cele trei instituții se întâlnesc în instanțele din Constanța.

În cursul anului 2020, Arhiepiscopia Romano-Catolică a deschis un proces în contradictoriu cu municipalitatea din Constanța, care viza dreptul de proprietate asupra unor terenuri din Mamaia.

Mai exact, este vorba despre „bunurile imobile stăpânite compuse din loturile de teren cu nr. 42 şi 43 situate în careul XVI, respectiv loturile nr. 53 şi 54 situate în careul XVII de la plaja Mamaia, prin efectul uzucapiunii de lungă durată, respectiv peste 30 de ani“.

În acel proces, Arhiepiscopia Romano-Catolică a solicitat, „în contradictoriu cu pârâţii Primăria Municipiului Constanţa, Consiliul General al Municipiului Constanţa prin Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, constatarea dobândirii de către reclamantă a dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile stăpânite“.

Dosarul însă a rămas nesoluționat, după ce instanța a suspendat procesul „întrucât reclamanta (nr., Arhiepiscopia Romano-Catolică) a refuzat să indice valoarea celor două imobile rezultată din aplicarea grilelor notariale, instanţa constată că nu este posibilă continuarea judecății, neputându-se stabili valoarea taxei judiciare de timbru datorate în mod legal de către reclamantă“.

Arhiepiscopia Romano-Catolică a atacat ulterior în recurs decizia de perimare a cauzei, dar recursul a fost respins de Tribunalul Constanța în aprilie 2023.

Sursa foto: Facebook.com - Pagina oficială a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Arhiepiscopia Romano-Catolică s-a judecat cu Primăria și Consiliul Local Constanța pentru terenuri lângă plaja din Mamaia. Dosarul, închis definitiv (MINUTA)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii