Arhiepiscopia Romano-Catolică s-a judecat cu Primăria și Consiliul Local Constanța pentru terenuri lângă plaja din Mamaia. Dosarul, închis definitiv (MINUTA)
Arhiepiscopia Romano-Catolică s-a judecat cu Primăria și Consiliul Local Constanța pentru terenuri lângă
29 Apr, 2023 16:30
ZIUA de Constanta
1478
Marime text
- Este vorba despre „bunurile imobile stăpânite compuse din loturile de teren cu nr. 42 şi 43 situate în careul XVI, respectiv loturile nr. 53 şi 54 situate în careul XVII de la plaja Mamaia, prin efectul uzucapiunii de lungă durată, respectiv peste 30 de ani“.
- Judecătorii de la Tribunal au apreciat recursul clericilor ca fiind nefondat.
- Anterior, instanța hotărâse să suspende procesul, judecătorii făcând referire la faptul că desfășurarea normală a procesului ar fi împiedicată din vina reclamantului, respectiv clerul catolic.
- Prin respingerea recursului împotriva hotărârii de constatare a perimării cererii, Tribunalul Constanța a închis definitiv litigiul vizând terenurile din Mamaia vizate de Arhiepiscopia Romano-Catolică.
Dosarul a fost acum închis definitiv de judecătorii Tribunalului Constanța, care au respins recursul declarat de clerici împotriva deciziei de perimare a cauzei, pronunțate inițial de Judecătoria Constanța.
Se arată în minuta hotărârii de acum a Tribunalului că instanța a apreciat recursul clericilor ca fiind nefondat.
Iată minuta hotărârii pronunțate în dosarul 5625/118/2020*:
[Instanța] Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta reclamantă Arhiepiscopia Romano Catolică Bucureşti în contradictoriu cu intimaţii Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Statul Roman prin Ministerul Finanțelor Publice prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța împotriva Sentinţei Civile nr. 157/10.01.2023 pronunţate de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 5625/118/2020.
Respinge, ca nefondată, cererea intimaţilor Primăria Municipiului Constanţa şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa de obligare a recurentei la plata cheltuielilor de judecată. Definitivă.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, anterior, instanța hotărâse să suspende procesul, judecătorii făcând referire la faptul că desfășurarea normală a procesului ar fi împiedicată din vina reclamantului, respectiv clerul catolic.
Ce viza dosarul
Mai exact, se după cum se arată în încheierea de suspendare, „întrucât reclamanta (nr., Arhiepiscopia Romano-Catolică) a refuzat să indice valoarea celor două imobile rezultată din aplicarea grilelor notariale, instanţa constată că nu este posibilă continuarea judecății, neputându-se stabili valoarea taxei judiciare de timbru datorate în mod legal de către reclamantă“.Tot legat de acest dosar, trebuie spus că în septembrie 2022, Curtea de Apel Constanța a respins cererea de strămutare a dosarului formulată de reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice, ca nefondată, decizia fiind definitivă.
În proces, Arhiepiscopia Romano-Catolică a solicitat, „în contradictoriu cu pârâţii Primăria Municipiului Constanţa, Consiliul General al Municipiului Constanţa prin Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, constatarea dobândirii de către reclamantă a dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile stăpânite“.
Este vorba despre „bunurile imobile stăpânite compuse din loturile de teren cu nr. 42 şi 43 situate în careul XVI, respectiv loturile nr. 53 şi 54 situate în careul XVII de la plaja Mamaia, prin efectul uzucapiunii de lungă durată, respectiv peste 30 de ani“.
Inițial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, însă instanța a stabilit încă de anul trecut că, în cauză, competența de soluționare îi revine Judecătoriei Constanța, așa încât dosarul a fost declinat.
Judecătoria Constanța a decis suspendarea procesului, iar apoi instanța a constatat perimarea cererii.
Prin respingerea recursului împotriva hotărârii de constatare a perimării cererii, Tribunalul Constanța a închis definitiv litigiul vizând terenurile din Mamaia vizate de Arhiepiscopia Romano-Catolică.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Arhiepiscopia Tomisului l-a dat în judecată pe primarul Constanței „întrucât a omis să-și mai țină cuvântul“ (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii