Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:22 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Culturală Petre Țuțea, bună de plată către firma Primăriei Constanța! Tribunalul cere hotărârea prin care Uniunea Pensionarilor a învins Consiliul Local

ro

13 Feb, 2024 17:00 928 Marime text
  • Inițial, instanța se retrăsese pentru deliberări, dar, la finalul dezbaterilor, judecătorii au decis că trebuie repusă pe rol cauza, pentru a fi administrate mai multe probe.
Tribunalul Constanța a respus pe rol dosarul în care, în primă instanță, Asociația Petre Țuțea a fost obligată să achite o sumă peste 5.000 de euro Administrației Fondului Imobiliar SRL (fost RAEDPP, acum firma Primăriei Constanța).
 
Inițial, instanța se retrăsese pentru deliberări, dar, la finalul dezbaterilor, judecătorii au decis că trebuie repusă pe rol cauza, pentru a fi administrate mai multe probe.
 
Următoarea înfățișare a fost astfel stabilită pentru data de 26 martie 2024, ora 10.00.
 
Dosarul se judecă la Secția I Civilă a Tribunalului, fiind, potrivit surselor noastre, în atenția completului format din magistrații Aurora Coadă și Adrian Neagu.
 
Odată cu repunerea cauzei pe rol, judecătorii au dispus citarea Administrației Fondului Imobiliar SRL cu mențiunea „ de a depune la dosar H.C.L.M. nr. 316/2022 şi decizia nr. 960/20.09.2022 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosar nr. 441/118/2022“.
 
Victoria obținută de Uniunea Județeană a Pensionarilor din Constanța
 
Facem precizarea că Decizia 960/2022 a Curții de Apel Constanța, pronunțată în dosarul 441/118/2022, vizează litigiul deschis de Uniunea Județeană a Pensionarilor din Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local.
 
Prin această decizie, judecătorii din Constanța au anulat în parte HCL 53/26.02.2021 „în ceea ce priveşte aplicarea tarifului de închiriere prevăzut în Anexa 1 - pct.l pentru închirierea spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aflate în proprietatea municipiului Constanţa şi în administrarea/proprietatea R.A.E.D.P.P. Constanţa către asociaţiile şi federaţiile pensionarilor, ca sedii şi cluburi“.

 
Detalii despre acest proces și decizia instanței pot fi consultate în articolul
 
Cum au învins pensionarii din Constanța Consiliul Local! Explicațiile judecătorilor de la Curte (MOTIVARE)
 
Pentru a reveni la litigiul dintre AFI SRL și Asociația Culturală Național Creștină Petre Țuțea, acesta are indicativul 8767/212/2022.
 
În cauză, Tribunalul analizează acum apelul declarat de Asociația Culturală Național Creștină Petre Țuțea împotriva deciziei inițiale a Judecătoriei Constanța.
 

Decizia atacată
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în minuta Hotărârii 12378/2022 a Judecătoriei, atacată la Tribunal, se arată că instanța „admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta R.A. Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, în contradictoriu cu pârâtele Biblioteca «Petre Ţuţea» și Asociaţia Culturală Naţional Creştină «Petre Ţuţea»“.
 
Astfel, instanța „obligă pârâta Asociaţia Culturală Naţional Creştină «Petre Ţuţea» la plata către reclamantă a sumelor: - 5.306,52 euro inclusiv TVA, cu titlu de debit principal aferent perioadei martie 2021-februarie 2022, care vor fi plătiți în lei, la cursul BNR din ziua plăţii; - 551,95 euro pe lună (TVA inclus) reprezentând contravaloare folosinţă spaţiu, care vor fi plătiți în lei, la cursul BNR din ziua plăţii, calculat începând cu luna martie 2022 şi până la data evacuării efective din imobil/încetării săvârşirii faptei ilicite“.
 
De asemenea, instanța „obligă pârâta Asociaţia Culturală Naţional Creştină «Petre Ţuţea» să plătească reclamantei suma de 1588,64 lei, cu titlul cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Respinge, în rest, cererea, ca neîntemeiată“.
 
Decizia pe care o va lua în cauză Tribunalul va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cum au învins pensionarii din Constanța Consiliul Local! Explicațiile judecătorilor de la Curte (MOTIVARE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii