Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, șoferi! Tribunalul Constanța menține sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire a orașului!

ro

26 Jun, 2024 14:06 543 Marime text
  • Decizia instanței mai poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel.
Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței rămân în picioare, au decis astăzi, 26 iunie 2024, judecătorii de la Tribunal!
 
În urmă cu scurt timp, instanța a respins cererea de chemare în judecată prin care s-a solicitat anularea Regulamentului de gospodărire, ori anularea măcar a sancțiunilor rutiere prevăzute prin regulament.
 
Decizia mai poate fi atacată în recurs.
 
Hotărârea instanței a fost pronunțată în dosarul cu indicativul 6236/118/2022*, în care reclamant este Mihai Alexandru Stoicescu, în timp ce pârâți sunt UAT Municipiul Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ cu caracter normativ HCL 77/2021“, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat Regulamentul de gospodărire.
 
În proces, în principal, s-a solicitat anularea regulamentului în întregime, iar în subsidiar, s-a solicitat anularea în parte a regulamentului, respectiv doar cu privire la articolul 8 și punctele aferente.
 
Facem precizarea că în Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, articolul 8 face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
 
Astăzi, cererea de chemare în judecată a fost respinsă de judecătorii de la Tribunal.
 
În cauză, recursul poate fi declarat în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Rămâne de văzut dacă în cauză se va declara recurs.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Hotărâre importantă pentru șoferii din Constanța! Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire, decise la Tribunal
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii