Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a acționat în instanță Ostrovit SA Constanța

ro

02 Oct, 2024 11:37 195 Marime text
 Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

 
• Ostrovit SA a fost înființată în 1991, are sediul social în Ostrov și se ocupă de cultivarea strugurilor. 
 
La Tribunalul Constanța, Secţia a II-a civilă, materie – Litigii cu profesioniştii, a fost înregistrat pe 1 octombrie 2024 dosarul cu numărul 1605/212/2024, în care părțile sunt Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (reclamant) și Ostrovit SA Constanța (pârât).
Sursa foto: captură portal.just.ro 
Stadiul procesual este fond, iar obiectul dosarului - obligaţia de a face / a nu face.
 
Deocamdată, nu există informații privind ședințele de judecată.
 
Pe 22.01.2024, dosarul 1605/212/2024 a fost înregistrat la Judecătoria Constanța, Secția Civilă, materia – Civil. Părți - Administrarea Activelor Statului (reclamant) și Ostrovit SA Constanța (pârât), stadiu procesual - fond, iar obiectul dosarului a fost „obligaţie de a face“. Pe 12 septembrie 2024, tipul de soluție a fost „Declină soluţionarea cauzei“.
Sursa foto: captură portal.just.ro 
„Admite excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Constanţa, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe reclamanta *** şi pe pârâta ***, în favoarea Tribunalului Constanţa – Secţia a II-a civilă. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 12.09.2024. Document: Hotarâre 10047/2024 12.09.2024“, a fost soluția pe scurt. 
 
Despre Ostrovit SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 22 septembrie 2024, Ostrovit SA a fost înființată în 1991, are sediul social în Ostrov și se ocupă de cultivarea strugurilor.
 
Societatea are puncte de lucru și în județele Ilfov și Călărași, dar și în alte zone ale țării.
 
Acționari figurează Asociația Familială Agro Coh (52,11041%) din Mogoșoaia, Leader International SRL din Mogoșoaia (administrată de Stelian Udrea și deținută de Maria Culcescu, Oana Camelia Belu, Marin Culcescu, Stere Zurzu, Elison 2000 SRL și Berser SA), Statul Român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Emanoil Aron și Ion Găman.
 
Administratori figurează Oana Camelia Belu, Niculae Jecu și Lucian Ștefan Velciu.
 
Numele Oanei Camelia Belu se leagă și de Berser SA, Gustos și Sănătos SRL, Angus Dobrogea Cooperativă Agricolă, Frank 93 Prod SRL și Leader International SRL, aceasta deținând și un PFA.
 
Numele lui Niculae Jecu, la rândul său, se leagă și de Hortifruct SRL, Gustos și Sănătos SRL, Vinăria Ostrov SRL (reprezentant asociat persoană juridică) și Leader International SRL (împuternicit sucursală).
 
Numele lui Lucian Ștefan Velciu se leagă și de Domeniile Ostrov SRL
 
Emanoil Aron și-a legat numele și de MIG VAS SRL, Conex SRL, Astravit SRL, MIG VAS Distributie SRL, Leblon Cafe SRL, Vasilewatt SRL, Eco Energie Echilibrare SRL, Energy Park Storage SRL, Energy Park Equilibrium SRL și Tup&Tup SRL.
 
Ion Găman, la rândul său, figurează în MIG Vas Distributie SRL și Geroco Agrosil SRL.
 
Leader International SRL figurează în Berser SA, Hortifruct SRL și Ecosmart Union SA.
 
Ostrovit SA este acționar în Vinăria Ostrov SRL, Hortifruct SRL și Ecosmart Union SA.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 2015, din data de 23 aprilie 2024, a fost publicată hotărârea nr. 3 / 23.11.2023 a adunării generale ordinare a acţionarilor Ostrovit SA.
 
Asociaţia Agricolă Familiala Agro-Coh, cu sediul în satul Mogoşoaia, comuna Mogoşoaia, judeţul Ilfov, reprezentată legal de Oana – Camelia Belu şi Horia Culcescu, în calitate de asociaţi, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 52,11041% şi Leader International - S.A., cu sediul în satul Mogoşoaia, comuna Mogoşoaia, judeţul Ilfov, reprezentată prin Stelian Udrea, preşedinte consiliu de administraţie, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 40,2712%, în calitate de acţionari ai Societăţii Ostrovit SA deţinând 92,38161% din totalul acţiunilor societăţii, întruniţi în şedinţa adunării generale ordinare a acţionarilor convocată pentru data de 23.11.2023, ora 12.00, la sediul societăţii situat în comuna Ostrov, judeţul Constanţa, au hotărât următoarele:

Art. 1. Prelungirea mandatului auditorului financiar AFHR Integrated Accounting Solutions SRL, având sediul social în Bucureşti, reprezentată legal prin administrator Adriana Cojocariu, durata mandatului fiind de 3 ani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

 
Citește și:
 
Justiție Constanța
Ostrovit SA încearcă să recupereze peste 10.000 de sticle indisponibilizate de către Ministerul Agriculturii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii