Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, la Constanţa, se va decide soarta completurilor de trei judecători de la Înalta Curte

ro

18 Oct, 2019 00:00 1871 Marime text
Judecătorii de la Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa vor decide azi soarta completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României! 
 
Potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei, omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, din Constanţa, solicită anularea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la legalitatea constituirii completurilor de trei judecători. Dosarul se află pe rolul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa, iar azi judecătorii ar trebui să se pronunţe asupra solicitării. 
 
De menţionat că Georgică Giurgiucanu a fost judecat şi condamnat în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa de un complet de trei judecători.
 
Ioana Bogdan, Ioana Alina Ilie şi Ionuţ Mihai Matei, cel din urmă fiind şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au decis condamnarea definitivă a omului de afaceri Georgică Giurgiucanu la cinci ani şi şase luni de închisoare. În continuare, Înalta Curte a decis să trimită cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969), cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina lui Giurgiucanu.
 
Amintim că, într-un alt dosar, Georgică Giurgiucanu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti suspendarea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la constituirea completurilor de trei judecători. Pe data de 20 decembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată, decizia instanţei nefiind una definitivă.
 
În opinia Curţii de Apel Bucureşti, Georgică Giurgiucanu nu a fost în măsură a justifica nici îndeplinirea cerinţei privind paguba iminentă, astfel cum aceasta a fost definită la art.2 alin.1 lit. ş din Legea 554/2004, ca prejudiciul material viitor şi previzibil sau, după caz, perturbarea previzibilă gravă a funcţionării unei autorităţi publice sau a unui serviciu public.
 
Pe baza acestor considerente, Curtea a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată. Decizia nu este definitivă. 
 
Citeşte şi: 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii