Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat cercetat penal după ce a fost acuzat că ar fi amenințat cu moartea persoana care l-a reclamat pentru furt! Ce riscă acesta

ro

18 Oct, 2024 17:00 179 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Judecătoria Constanța a dispus amânarea pronunțării în cazul unui bărbat acuzat că ar fi amenințat cu moartea o femeie care l-ar fi reclamat pentru furt. Procurorii spun că acesta i-ar fi trimis pe whatsapp mesaje audio care conțineau amenințări, iar apoi ar fi venit la casa acesteia și ar fi amenințat-o cu acte de violență.
 
În urmă cu doi ani, femeia a cerut ordin de protecție împotriva acestuia.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, Judecătoria Constanța a stabilit pronunțarea în dosarul penal cu indicativul 32242/212/2023, care are ca obiect răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei, pe data de 12.11.2024.
 
Potrivit procedurilor judiciare, oricare va fi decizia instanței, va putea fi atacată.
 

 
Pe scurt, în rechizitoriu „s-a reţinut că, la data de 09.01.2022, între orele 16.00-16.56, inculpatul a transmis persoanei vătămate prin intermediul aplicaţiei Whatsapp 6 mesaje de tip audio ce conţin ameninţări cu moartea şi acte de violenţă, pe motiv că a sesizat organele de urmărire penală cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de furt de către inculpat, acte de natură a-i crea o stare de temere persoanei vătămate şi, la data de 06.03.2022, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate şi a ameninţat-o pe aceasta cu acte de violenţă de natură a-i crea o stare de temere”.
 
Anchetatorii spun despre acesta că Haidarli Lucian Cristian este cunoscut cu antecedente penale.
 
Pe numele acestuia Judecătoria Constanța a emis în anul 2022 un ordin de protecție, în dosarul cu indicativul 6364/212/2022 bărbatul fiind obligat ca pe o perioadă de 6 luni să păstreze o distanță de cel puțin 100m față de persoana reclamantei. Totodată, i-a fost interzis orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu reclamanta.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe data de 21.07.2023, în dosarul cu indicativul 23408/212/2022, acesta a fost condamnat de Judecătoria Constanța la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Potrivit legii, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să îi fie majorată pedeapsa cu o treime, pentru fapta care a fost condamnat inițial.
 
Infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei - Răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei - Art. 274. – Din Codul Penal
 
Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unei persoane ori a unui membru de familie al acesteia, pe motiv că a sesizat organele de urmărire penală, a dat declaraţii ori a prezentat probe într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură dintre cele prevăzute în art. 273, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime& rdquo; – Lege5.ro.
 
Surse de documentare: Portalul Instanțelor de Judecată, Rejust.ro și lege5.ro
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Judecătoria Tulcea amână pronunțarea în cazul unui bărbat acuzat că și-ar fi terorizat fosta iubită cu telefoane cu număr necunoscut, amenințări, bătăi și distrugeri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii