Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Tulcea amână pronunțarea în cazul unui bărbat acuzat că și-ar fi terorizat fosta iubită cu telefoane cu număr necunoscut, amenințări, bătăi și distrugeri

ro

12 Oct, 2024 16:32 186 Marime text
  1. Un bărbat suspectat că și-ar fi terorizat fosta iubită va afla dacă va rămâne după gratii pe 24 octombrie 2024, data la care Judecătoria Tulcea urmează să se pronunțe în dosarul care are ca obiect verificarea măsurilor preventive.
 

 
La aceeași dată, Judecătoria Tulcea a stabilit termen pe fond în dosarul cu indicativul 7181/327/2023, în care Vlad Laurențiu Leonard a fost deferit justiției sub acuzațiile de distrugere, tâlhărie, violarea vieții private, falsul informatic, hărțuire și încălcarea ordinului de protecție.
 
Astfel, tot pe data de 24 octombrie, inculpatul va afla dacă va primi sau nu vreo pedeapsă.
 

 

Ce acuzații îi aduc procurorii inculpatului
 
În actul de sesizare s-au reţinut următoarele:
 
La data de 20.03.2023 i-a distrus prin tăiere-înțepare anvelopele autoturismului persoanei vătămate, ce era parcat în orașul Babadag.
 
La data de 06.04.2023, printr-un apel telefonic, a ameninţat-o cu acte de violență fizică pe persoana vătămată, respectiv că o va desfigura, aspecte care i-au creat acesteia o stare de temere.
 
La data de 09.04.2023 in jurul orei 13:15, fiind mascat, a deposedat prin violență fizică (lovire cu pumnul în zona facio-craniană) pe persoana vătămată, de cheia de la autoturismul acesteia și cheile de la locuinţă, în urma agresiunii persoana vătămată suferind leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 42-45 de zile de îngrijiri medicale.
 
La data de 29.04.2023 pentru a o denigra pe persoana și a o determina să reia relația, a creat un cont fals pe site-ul Publi 24 in secțiunea „matrimoniale”, postând fotografii personale ale acesteia aflată în ipostaze intime, în descrierea anunțului fiind precizat că fata oferă servicii sexuale contra cost, aspect neadevărat, aceasta fiind ulterior sunată în mod repetat și agasant de potențiali „clienți” ai serviciilor sexuale.
 
În perioada 14.04- 2.05.2023, a apelat persoana vătămată zilnic cu o frecvență de aproximativ 15 apeluri, atât cu „număr necunoscut” (ascuns) cât si de pe numerele de telefon care îi aparţin, aspecte ce i-au creat persoanei vătămate o stare de temere.
 
În perioada 12.05.2023-22.05.2023 a încălcat în mod repetat în temeiul unei rezoluțiuni infracționale unice, Ordinul de protecţie emis de Judecătoria Tulcea la data de 12.05.2023 în favoarea victimei, prin aceea ca a apelat-o folosind numărul de telefon  precum si cu număr necunoscut (ascuns), zilnic cu o frecvență foarte mare, uneori chiar și prin 40 de apeluri/zi, deși avea interdicție de a luat legătura în orice mod cu beneficiara protecției.
 
În data de 21.05.2023 a ameninţat-o din nou pe persoana vătămată cu ocazia unei discuții telefonice, cu acte de violență fizică transmițându-i că „va distrug, va distrug pe toţi!, sa-ti distrug mu*a aia!”, aspecte ce i-au creat acesteia o stare de temere”, se arată în actul de sesizare.
 
În secțiunea Documente poate fi parcursă integral încheierea finală pronunțată de Judecătoria Tulcea, în camera preliminară, care cuprinde date din actul de sesizare.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Curtea de Apel Constanța analizează contestația „Șacalului” condamnat la aproape 2 ani de închisoare!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii