Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat condamnat la aproape 2 ani de închisoare, după ce ar fi fost implicat într-un accident rutier, fără permis, cu o mașină neînmatriculată! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța!

ro

26 Oct, 2024 16:32 586 Marime text
  • Un bărbat suspectat că a condus fără permis și cu un vehicul neînmatriculat, implicat într-un eveniment rutier în Chirnogeni, așteaptă soluția definitivă din partea Curții de Apel Constanța. Acesta a fost descoperit de către oamenii legii după ce o șoferiță nu i-ar fi acordat prioritate, iar în urma coliziunii, fiica acesteia ar fi fost rănită.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, inculpatul Burgui Alexandru-George a contestat pedeapsa primită din partea Judecătoriei Mangalia, de 1 an și 9 luni de închisoare, în dosarul cu indicativul 1590/254/2024.
 
Iată soluția Judecătoriei Mangalia din 04.10.2024:
 
MINUTA
 
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Soluția pe scurt: În baza art. 335 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpatul BURGUI ALEXANDRU - GEORGE, la pedeapsa închisorii de 1 an și 3 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 334 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpatul BURGUI ALEXANDRU - GEORGE, la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
În baza art. 334 alin. 4 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpatul BURGUI ALEXANDRU - GEORGE, la pedeapsa închisorii de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul ale cărui plăcuțe de înmatriculare au fost retrase.
 
În baza art. 39 alin. 1 lit. b C.pen, rap. la art. 38 alin. 2 C.pen. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an și 3 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 6 luni, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând o pedeapsă de 1 an și 9 luni închisoare.
 
În baza art. 54 Cod penal raportat la art. 65 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) Cod penal. În baza art. 66 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului, pe o durată de 1 an, ca pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) Cod penal, care se va executa, în conformitate cu art. 68 alin. 1 lit. c din Codul penal, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În baza art. 399 alin. 1 din Cod de procedură penală menţine starea de arest a inculpatului.
 
 În baza art. 241 alin. 2 C.pr.pen, rap. la art. 241 alin. 1 lit. c C.pr.pen. Constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat la data rămânerii definitive a prezentei sentințe. În baza art. 404 alin. 4 lit. a Cod de procedură penală rap. art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestului la domiciliu, de la 07.03.2024 la zi. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, instanţa va obliga pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 2500 lei. Cu drept de apel pentru procuror şi pentru inculpat în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 04.10.2024, prin punerea soluției la dispoziţia inculpatului și a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  327/2024  04.10.2024
 
Pe data de 07 octombrie 2024, inculpatul a contestat decizia magistraților, iar dosarul a ajuns în atenția Curții de Apel Constanța, care a stabilit termen de judecată în februarie 2025.
 

 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, va rămâ ;ne definitivă!
 

Ce spun procurorii despre accidentul în care a fost implicat inculpatul
 
În fapt, în actul de sesizare s-a reţinut că, la data de 06.03.2024, în jurul orei 16:06, lucrătorii Serviciului Siguranță Rutieră Constanța au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112 (...).
 
Lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului, identificând autoturismul marca (...), care prezenta avarii în zona din față și autoturismul marca Skoda ce avea montate plăcuțele de înmatriculare (...) care prezenta avarii în partea din dreapta.
 
În conformitate cu conţinutul procesului-verbal de depistare a infracţiunii flagrante, se constată că la data de 06.03.2024, ora 16:04, numita Grecianu (...) a condus autoturismul marca (...) pe str. Crinului dinspre DC16 către str. Cerealelor, iar când a ajuns la intersecția cu str. Cerealelor, nu a respectat semnificația indicatorului „STOP”, a pătruns în intersecție fără să se asigure și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Skoda, condus regulamentar de către numitul (...), pe str. Cerealelor, dinspre str. Pompierilor către str. Egretei.
 
Totodată, în urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pasagerei aflată pe bancheta din spate a autoturismului,  care a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.
 
De asemenea, în urma efectuării verificărilor în evidenţele posesorilor de permis de conducere, întrucât conducătorul autoturismului marca Skoda  nu a prezentat permisul de conducere, s-a constatat că acesta nu figurează în evidenţa electronică ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
 
Totodată, organele de poliție a procedat la efectuarea verificărilor în bazele de date ale Poliției ###### privind înmatricularea vehiculelor și au constat faptul că, plăcuțele cu nr. numărul de înmatriculare (...) montate pe autoturismul marca Skoda, de culoare albastru aparțin unui autoturism marca (...), de culoare albastru (...). 
 
În continuare, polițiştii au procedat la verificarea seriei de sașiu ce aparține autoturismului marca Skoda, respectiv numărul (...), care figurează ca fiind înmatriculat în (...) cu numărul de înmatriculare (...).
 
După ce s-au prezentat, organele de poliție au procedat la legitimarea celor două persoane care se aflau în autoturismul marca Skoda (...), constatându-se faptul că pe locul pasagerului din spate se afla numitul (...).
 
Ambii conducători auto fost testați cu aparatele alcooltest și DrugTest, rezultatele fiind negative.
 

Ce spune prietenul inculpatului, pasager
 
Fiind audiat la data de 06.03.2024, în calitate de martor, numitul (...) care la momentul accidentului rutier se afla în calitate de pasager în autoturismul marca Skoda ce avea montate plăcuțele de înmatriculare (...), a confirmat faptul că prietenul său (...) a condus vehiculul în cauză pe drumurile publice (...), iar la intersecția cu str. Crinului, un alt autoturism nu i-a acordat prioritate și a produs un accident rutier. Totodată, martorul precizează faptul că știa despre prietenul său că nu deţine permis de conducere.
 

Ce a afirmat femeia implicată în accident în fața anchetatorilor
 
Numita Grecianu (...), conducătoarea autoturismului (...), fiind audiată în calitate de martor, a precizat faptul că la data de 06.03.2024 a fost implicată într-un accident rutier cu un autoturism de culoare albastru, în timp ce se afla la intersecția str. Crinului cu str. Cerealelor (...). După producerea accidentului rutier, numitul (...) s-a deplasat către autoturismul martorei și a rugat-o pe aceasta să nu apeleze organele de poliție. Totodată, martora precizează că știe despre (...) că nu deține permis de conducere.
La data de 06.03.2024, numitul Grecianu (...), tatăl minorei (...), fiind audiat în calitate de persoana vătămată, a declarat faptul că nu formulează plângere prealabilă împotriva soției sale (...), pentru vătămările suferite de către fiica sa în urma accidentului rutier.
 

Suspectul regretă cele întâmplate
 
Fiind audiat în calitate de suspect, la data de 06.03.2024, în prezența apărătorului din oficiu, numitul (...) a confirmat faptul că în data de 06.03.2024 a condus autoturismul marca Skoda cu numărul de înmatriculare (...) fără a deține permis de conducere. Totodată, suspectul precizează că nu a montat alte plăcuțe pe vehiculul implicat în accidentul rutier, întrucât le avea montate în momentul achiziționării. Numitul (...) recunoaşte că a greşit, regretă cele întâmplate și acceptă încadrarea juridică a faptelor așa cum au fost reținute de către organele de urmărire penală.
 
Sursă text: Rejust.ro
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Judecătoria Mangalia Bărbatul acuzat că și-a lovit fratele cu o cană în ochi, condamnat într-un dosar de violență în familie
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii