Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbați din Tulcea suspectați de trafic de droguri, cercetați la Tribunalul Constanța! Au contestat măsura arestului preventiv – vor acasă

ro

19 Aug, 2024 17:00 169 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Patru bărbați suspectați că s-ar fi ocupat cu trafic de droguri în Tulcea rămân în spatele gratiilor!

Dosarul care îi vizează pe Petrea Stelian, Tudose Sorin, Niculescu Vasile Valentin, Roman Marius Cristian a fost înaintat de Tribunalul Tulcea către Curtea de Apel Constanța, după ce Tribunalul Constanța a formulat cerere de abținere, în noiembrie 2023, în această speță. De-a lungul timpului, ca urmare a suspiciunilor care planează asupra acestora, după mai multe deliberări, instanța a menținut arestarea preventivă față de aceștia.
 
Nici la ultimul termen privind verificarea măsurilor preventive, din 8 august 2024, cei patru inculpați nu au primit o decizie favorabilă din partea magistraților Tribunalului Constanța. Potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 1661/88/2023/a12, cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu a fost respinsă.
 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: În baza art.362 alin.2 C.p.p, cu aplicarea art.208 al.4 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpaţii:

1.P S, cetățenie română, necăsătorit, serviciul militar nesatisfăcut, studii 7 clase, fără loc de muncă, cu antecedente penale, pentru comiterea infracțiunilor de: trafic de droguri de risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin.1 din C.Pen. (24 de acte materiale); deținerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, prev. de art. 4 alin.1 din Legea nr. 143/2000, ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 din C.Pen.;

2.T S – cu antecedente penale, pentru comiterea infracțiunii de: trafic de droguri de risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art.35 alin.1 din C.Pen.(18 acte materiale);

3.N V-V- cetățenie română, căsătorit, serviciul militar nesatisfăcut, studii 10 clase, muncitor în construcții, cu antecedente penale, pentru comiterea infracțiunilor de: trafic de droguri de risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin.1 din C.Pen. (15 acte materiale); deținerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, prev. de art. 4 alin.1 din Legea nr.143/2000, deținere, fără drept, de droguri de mare risc, pentru consum propriu, prev. de art.4 alin.2 din Legea nr. 143/2000, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 din C.Pen. şi

4.R M-C - cetățenie română, serviciul militar nesatisfăcut, necăsătorit, studii 9 clase, profesie lăcătuș construcții navale, fără ocupație, cu antecedente penale, pentru comiterea infracțiunii de: trafic de droguri de risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin.1 din C.Pen. (21 de acte materiale),

măsură pe care o menţine faţă de cei patru inculpaţi, urmând a fi verificată cel mai târziu până la data de 06.10.2024, inclusiv.
Respinge ca nefondate cererile de înlocuire arest preventiv cu măsura arestului la domiciliu formulate de inculpaţii P S, T S, N V-V şi R M-C.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 08.08.2024.

Document: Încheiere finală (dezinvestire)    08.08.2024

 
Drept urmare, cei patru au depus contestație la Curtea de Apel Constanța. Aceasta va fi examinată de magistrați pe data de 20 august 2024.
 

 
Alături de cei patru inculpați cercetați la Constanța au fost deferiți justiției, în al doilea dosar, încă alte patru persoane suspectate de trafic de droguri.
 
Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 –  septembrie 2023, bănuiții ar fi comercializat cannabis, în mod repetat (peste 80 de acte materiale),  consumatorilor de droguri din județul Tulcea, inclusiv elevi.
 
Activitatea infracțională ar fi fost facilitată de împrejurarea că doi dintre bănuiți sunt elevi și ar fi avut acces la consumatorii de droguri din unitățile de învățământ în care erau școlarizați.
 
La data de 12 septembrie a.c. au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate cantități de cannabis și cocaină, cântare electronice de precizie, grindere, telefoane mobile și sume de bani în lei și valută.
 
Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a 7 persoane, dintre care unul minor, cercetate în două cauze.
 
La data de 13 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor 7  bănuiți, pentru 30 de zile.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din I.P.J. Tulcea, polițiștilor de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea și jandarmilor din cadrul I.J.J. Tulcea.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Descinderi ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii