Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:29 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc în Palazu Mare ridicat de Rent Mob.RO SRL, contestat de vecini! Totul se decide la Curtea de Apel Constanța, în august

ro

28 Jul, 2024 17:00 2216 Marime text
  • Curtea de Apel a stabilit data primei înfățișări în judecarea recursului, urmând ca discuțile să se poarte la data de 12 august 2024.
Curtea de Apel Constanța a stabilit data la care va analiza autorizația de construire emisă pentru blocul din Palazu Mare, de pe strada Ionel Teodoreanu, ridicat de investitorul imobiliar Rent Mob. RO SRL și contestat de vecinii viitoarei construcții.
 
După ce Tribunalul a suspendat autorizația de construire a blocului, dosarul a ajuns la Curtea de Apel, în recurs, hotărârea de suspendare a autorizației fiind atacată atât de investitorul imobiliar, cât și de către Primarul Municipiului Constanța.
 
Acum, Curtea de Apel a stabilit data primei înfățișări în judecarea recursului, urmând ca discuțile să se poarte la data de 12 august 2024.
 
În urma deliberărilor, judecătorii de la Curte vor decide dacă autorizația pentru bloc rămâne suspendată sau dacă nu se impune suspendarea acesteia, după cum susține investitorul imobiliar.
 
Dosarul are indicativul 2657/118/2024, iar obiectul dosarului este reprezentat de cererea de suspendare a Autorizației de construire nr. 1020 din 9 noiembrie 2022.
 
În cauză, la data de 27 mai 2024, Tribunalul Constanța a decis suspendarea autorizației până la pronunțarea instanței pe fond cu privire la cererea de anulare a acesteia.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Costin Smarandi, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal, vicepreședintele instanței.
 
Așa cum arătam în deciziile anterioare, în motivarea hotărârii prin care s-a suspendat autorizația, Tribunalul a vorbit, printre altele, despre lipsa intimității, a liniștii unei locuințe adecvate, dar și despre aglomerarea excesivă a zonei.



 
„Lipsa intimităţii, a linistii unei locuinte adecvate, aglomerarea excesivă a zonei în care sunt amplasate imobilele ai căror proprietari sunt reclamanţii, toate cauzate de edificarea, în imediata vecinătate a acestora şi chiar lipit de acestea a unui imobil de locuinţe colective sunt aspecte de natură să contureze un prejudiciu reclamanţilor, care deşi aparent este unul nepatrimonial, poate avea în mod evident şi o componentă materială, căci chiar pentru un prejudiciul nepatrimonial legea prevede în mod expres posibilitatea obţinerii unor despăgubiri sau a unei reparaţii patrimoniale, ceea ce face ca şi în situaţii precum cererea de suspendare a a unei autorizaţii de construire să nu fie exclusă de principiu posibilitatea producerii unei pagube materiale“, conform hotărârii Tribunalului, atacată ulterior la Curtea de Apel.
 
Acum, este așteptată hotărârea pe care o va pronunța Curtea de Apel după judecarea recursului, cu atât mai mult cu cât decizia va fi definitivă.
 
Dosarul separat în care s-a solicitat anularea autorizației de construire, cu indicativul 4278/118/2024, încă nu a primit prim termen de judecată.
 

Despre Rent Mob.RO SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 28 iulie 2024, Rent Mob.RO SRL a fost înființată în 2017, are sediul social în Constanța, pe strada Unirii, nr. 83 și se ocupă în principal de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
 
Anterior sediului de pe Unirii, firma a avut sediul social pe strada Ionel Teodoreanu, din Constanța (până în 2021).
 
Asociat majoritar figurează Ștefan Guzu (99%), care este și administrator, restul părților sociale revenindu-i Irinei Bozonc (1%).
 
Numele Irinei Bozonc se leagă și de Sunny Mamaia SRL, Alma Creative Construct SRL (administrator) și Alma Top Beton SRL (administrator).
 
În 2022, Rent Mob.RO SRL a declarat un angajat, profit aproape un milion de lei și cifra de afaceri a depășit 1,97 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces cu un investitor imobiliar!
Primarul Municipiului Constanța, amendat pentru „formulare cu rea-credință a cererii de recuzare“. Decizia finală a Tribunalului (MINUTA)  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii