Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât a costat ancheta! Cine este femeia care decide, mâine, libertatea Înaltpreasfinţitului Teodosie (rechizitoriu)

ro

14 Feb, 2017 00:00 4701 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, pe data de 3 februarie, trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, sub acuzaţia de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Pe data de 9 februarie, judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa, a decis ca Înaltpreasfinţitul Teodosie să rămână sub control judiciar. Decizia a fost atacată de arhiepiscopul Tomisului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Dosarul a fost repartizat spre soluţionare judecătoarei Francisca Vasile, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, şi va fi analizat mâine. Oricare va fi decizia judecătoarei Francisca Vasile, aceasta va fi definitivă.
 
Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Ancheta prezentului dosar a costat statul român, conform surselor noastre, 18.000 de lei, iar în caz de condamnare, DNA a stabilit cheltuieli judiciare în sumă de 3.000 de lei în sarcina fiecărui inculpat.

Rechizitoriu pentru Teodosie! Iată pentru ce l-a trimis DNA în judecată pe arhiepiscopul Tomisului (document)
 
Recent, Francisca Vasile, alături de colegii judecători Valentin Horia Şelaru şi Daniel Grădinaru, toţi din Curtea Supremă, a respins, ca inadmisibil, apelul unei contestaţii în anulare formulate de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Contestaţia lui Nicuşor Constantinescu a vizat procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare.
 
Mai mult decât atât, Francisca Vasile a făcut parte şi din completul care l-a judecat pe Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I Penale din Curtea de Apel Bucureşti. De altfel, Stan Mustaţă este unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.

 
Francisca Vasile a judecat şi dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care au fost condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii